sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Nauru pitkästä Ilosta

Tänään lähdin Ilon kanssa katsomaan tokokoetta TamSKin tallille. Ihan muuten vain ei juuri tähän tokokokeeseen lähdetty, sillä Maija ja Nauru-aussie tulivat tänne Vantaalta asti tokoilemaan. Matkassa mukana myös Oona ja Ora-mudi, sekä Maijan toinen aussie Kida. Porukkaamme liittyi myös Piritta, joka haaveilee omasta Wirnistelijästä.

Ilo oli aluksi aivan intona - ihmisiä, koiria, ihmisiä, koiria, uusi paikka, iik, ihanaa, ihmisiä, ihmisiä, koiria, kaikki rakastakaa mua, mä rakastan teitä kaikkia ja sitä rataa. Häntä heilui villisti ja koko pentu kiemurteli, hyppi ilmaan ja kiskoi. Käskyttämään joutui muutamia lisäkertoja. Ilo sai paljon rapsutuksia meidän seurassa olleilta ihmisiltä ja parilta tutulta, jotka bongasivat meidät kentän laidalta.

Saimme paheksuvia katseita eräältä tokoilijalta, vaikka pentuni innokas meno tuskin häiritsi hänen ja koiransa hommia kun kehästäkin olivat jo pihalla, eikä Ilo päässyt lähellekkään kumpaakaan. Nainen pyöritteli silmiään ja pudisteli päätään. Mitä hittoa, pentu on ensimmäistä kertaa tuollaisessa tilanteessa - täynnä intoa ja energiaa. Eri asia, jos Ilo olisi tunkenut iholle, karannut, reagoinut vihaisesti tai muuta sellaista. Ei ollut pienintäkään aikomusta päästää Iloa muiden luokse, vaikka se innostuikin jokaisesta ohi kulkevasta koirakosta. Vähän jäi kyllä moinen harmittamaan.

Harjoittelin sivummalla Ilon kanssa vähän perusasentoa, käännöksiä, ympyröitä ja istu-maahan vaihtoja. Hienosti kuulolla kun vähän hommia tehtiin. Muuten sai harjoitella nätisti aloillaan makaamista, joka tuotti ajoittain ongelmia. Hienosti uskoi, mutta nousi ennen vapautusta. Sai käskyttää normaalia enemmän, mutta se sallittakoon tuollaisessa tilanteessa. Itse olen tyytyväinen Ilon käytökseen, se ottaa uudet tilanteet niin mukavasti. Viereisellä junaradalla rymisteli pariin kertaan junakin ohi, eikä Iloa olisi voinut vähempää kiinnostaa.


Noh, se siitä. Kovin on totinen meininki tokokisoissa kun vertaa agilitykisoihin. Maija ja Nauru tokoilivat hienosti ALO1, 169,5 pistettä ja voitto. Pätevät, onnea vielä hurjasti tätäkin kautta! Kun vaativa osuus oli ohi, saivat Ilo ja Nauru painia keskenään kentän laidalla, niillä oli hurjan hauskaa. 

Kun palkinnot oli noudettu, nappasimme mukaan Kidan ja Oran, jonka jälkeen suuntasimme läheiseen metsään. Koirat pääsivät rälläämään keskenään, Kidaa ei muiden meno oikein kiinnostanut, mutta Ora juoksutti lelun kanssa Iloa ja Naurua ympäri ryteikköä. Yllättävän rennosti Ilo otti toiset koirat, vaikka vauhtia ja ääntä riitti. Kehitystä havaittavissa! Tämänkin suhteen. Taitolapsi, oli muut mitä mieltä tahansa. 

8 kommenttia:

 1. Hei! Pakko sanoa, että tosi upea banneri! RAKASTUIN siihen! XD

  VastaaPoista
 2. Olipa tiukkapipoinen tokoilija kisoissa. Ne tokokisat missä oon käynyt niin niissä on ollut tosi rento ilmapiiri.:) Eli toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ehkä sitä pänni joku ihan muu asia ja sit purki sen teihin.:)

  VastaaPoista
 3. Kiiitos kuvista, kehuista ja seurasta! Oli hauskaa, vaikka kokeen tunnelma olikin hyvin hautajaismainen. :---) Onneksi ihmiset rentoutuivat kokeen päätteeksi! Toivottavasti pian nähdään taas!

  VastaaPoista
 4. ANSU Tykkään itsekkin kovasti uudesta bannerista. :-) Maisu sen meille puuhaili.
  JENNI No oli kyllä kummallista. En voi vieläkään käsittää, koska no... Ilo. Siis Ilo. Miitää?
  MAIJA Laitan sulle kuvia kun pääsen kunnon koneelle, ti vissiin kerkeisin. Niitä on jonkin verran. Oli kyllä meno kun hautajaisissa... Iloista yhdessä harrastamista ja silleen. :-) Hah. Nähdään!

  VastaaPoista
 5. Ihana uusi banneri, IHANA! :) Voi että kun on sievia koiria, ihastuin heti ensimmäiseen kuvaan. Tiedätkö, naurahdin ihan ääneen tuohon Ilon fiiliksiin "ihanaa ihmisia koiria jne, rakastakaa mua!" :'D Vautsi, onnea toko menestyjille. Ilo on oikea taitolapsi, ei ole väittämistä ei! ;) Ilo on varmasti sellainen juuri sinulle tarkoitettu koira. Musta tuntuu että jaksat ja jaksat sen kanssa maailman ääriin. Onko sulla koskaan ollut silleen että "huh ei jaksaisi lähteä lenkille" ? Mulla oli Hallan kanssa, ja joskus jäi lenkki väliinkin. Mutta seuraavaan koiraan panostan koko elämälläni, tiedän nyt miltä tuntuu kun jättää jotain tekemättä ja katuu jälkeen päin.. :'( No, mutta Halla opetti mulle niin paljon. :) Oon nyt tässä (kohta viisi kuukautta) miettinyt kaikkea että mitä kun mulla alkaa opiskelut pitkät päivät jne koulussa.. Kyllä siitä selvitään, kun minä menen opiskelemaan koira jää maalle perheen luokse. Jännittää niin paljon se uusi koira, vielä 6kk odotusta!

  VastaaPoista
 6. Maija ja Nauru on taitavia. :-) Naurukin ihan nuorukainen, päälle vuoden. Ilon kanssa ei ole moisia fiilareita ainakaan suuresti ollut. Odotin niin kauan tota ja sen kanssa on niin kiva tehdä mitä vain kun on niin hyväinen. Täällä loskassa tarvotaan parhaillaan, Ilo juoksee täysiä ptkin pellon reunaa. Sillä on aika kivaa! Toivotavasti sun odotus lopulta palkitaan!

  VastaaPoista
 7. Olipa mukava nähdä teitä :) Ilo on tosiaan muuttunut ulkonäöltään "pentuhonkkelista" selvästi aikuisemmaksi. Hienosti Ilo käyttäytyi vaikka häiriöitä oli monenmoisia! Ehkä sillä tiukkapipoisella ei ollut kisasuoritus mennyt ihan nappiin ja purki sitä sitten ulkopuolisiin, harmittavaa mutta ei kannata välittää. Tuolla kyseisellä hallilla on tokokokeissa yleensä hyyyvin hiljaista, ihan liiankin. Silloin pienetkin kolahdukset kuuluvat ja kaikki yrittävät olla vieläkin hiljempaa... ja se hiirenhiljaisuus ei varmaankaan ainakaan helpota jännitystä.
  Oli myös kiva nähdä miten hyvin aussiet (ja tietysti mudi) tulivat toimeen keskenään, meno oli vauhdikasta :)
  terkuin Piritta

  VastaaPoista
 8. Oli mukava nähdä kyllä! Katsotaan, jos loppukuusta sitten uudemman kerran ja mukana pari muutakin Wirnistelijää. :-) Vauhtia riitti, todella. :-D Hihii

  VastaaPoista