perjantai 4. huhtikuuta 2014

KK treenit 3

Tänään treenit Anun opissa paikallisten koirailijoiden kanssa. Treenit 17.30-19.00 samalla tutulla kentällä kuin aikaisemmillakin kerroilla. Mukana Ilon lisäksi sheltti, göötti, irlanninsetteri ja belggari. Superhäiriötä, koska meidän vakkari lenkkikamut Krista ja Fiona-sheltti työskenteli meidän vieressä. Olen positiivisesti yllättynyt.

Ensimmäisenä laitoimme pienet pyyhkeen maahan ja koiraa palkattiin tassujen osuessa pyyhkeeseen. Ilo tajusi idean nopeasti, mutta alun jälkeen sitä kiinnosti kaikki muu enemmän kuin pyyhkeelle astuminen. Aloin heittää namia maahan ja sen jälkeen Ilo tarjosi pyyhkeelle menoa taas hyvin. Tämän treenin jälkeen treenasimme hetken omia juttuja.

Toisena koiran nähden piilotimme namin pyyheliinan kulman alle. Ensiksi yhden ja saman kulman kanssa. Ilo tajusi nopeasti, joten vaikeutin istuttamalla sen kauemmas ja vaihtamalla namin paikkaa. Hienosti sujui nämäkin harjoitukset. Välillä kesti kauemmin, vaikka tosiaan Ilon nähden namin piilotin. Loppujen lopuksi pyyhe haisee joka puolelta namille - haastavampaa - hyvä. Vaikeutimme taittamalla pyyhkeen kahtia ja piilottamalla namin pyyhkeen "väliin" koiran nähden. Ensiksi nami ihan reunaan. Hiljalleen tarkoitus laittaa "syvemmälle" ja lopulta koiran on tarkoitus avata koko pyyhe saadakseen namin.

Kolmantena harjoittelimme paikallaoloa. Minä harjoittelin käskyttämällä Ilon istumaan tai makaamaan - kiertämällä Iloa ympäri, juosten sen ohi, juosten eteen, tehden kummallisia kiekuroita ja kaikista haastavimpana ottamalla nopean askeleen vuorotellen Ilon molemmille puolille. Viimeistä en ole aikaisemmin kokeillut ja kouluttaja antoi vinkin. Ilo toimi hyvin, mutta pari kertaa nousi ylös muutaman toiston jälkeen ja ennen vapautusta. Harjoituksiin voi lisätä haastetta ripeämmillä juoksuaskelilla, heittämällä kädet ylös, menemällä kyykkyyn ja ylös.

Otin myös tokotyyliin muutaman kerran paikkamakuuta, lyhyt välimatka ja lyhyt aika, koska superhäiriö. Ilo pysyi jokaisella kerralla, taitopentu. Ympärillä todella oli häiriötä, koska vierellä treenaavat koirakot, läheisessä pihassa haravoinut ihminen ja erityisesti Krista leikkimässä Fionan kanssa vieressä. Mikään ei häirinnyt liikaa ja vasta vapautuksen jälkeen meinasi mennä kurkkaamaan, mitä Fiona duunaa. Kääntyi heti käskystä takaisin.

Neljäntenä ja viimeisenä koirat saivat mennä tutkimaan kouluttajan mukana tuomia kummallisia esineitä, jotka oli yllättäen ilmestynyt varaston taakse. Esineitä pressu, ritilä, lampaantalja, naru, pahvi, ämpäri, kassi, jätesäkki ja pari jotain, mistä en osaa sanoa. Koirakot sai vuorotellen mennä katsomaan tavaroita, koira sai mennä oman mielensä mukaan, eikä sille esimerkiksi juteltu. Iloa ei ihmetyttänyt lainkaan, se haistoi lampaantaljaa ja oli lähtemässä pois. Kiersimme rakennuksen ja menimme uudestaan, jonka jälkeen Ilo kävi uteliaasti haistamassa jokaista tavaraa.

Muiden vuorolla seuruutin Iloa, kontakti rakoili kun Fiona ja Kössi kiinnosti niin kovin. Muutama mukava pätkä saatiin aikaiseksi ja onnistuneen suorituksen jälkeen oli hyvä lopettaa. Perusasentoa treenasimme siten, että heilutin vasemmalla kädellä Ilon vieressä lelua. Lelu ei ollut paha, mutta tässäkin harjoituksessa Fiona ja Kössi kiinnosti ajoittain liikaakin. Ei treenattu kauaa ja lopetimme hyvään suoritukseen. Otti selvästi liikaa häiriötä ja alkoi muutenkin väsähtää pitkän treenin jälkeen. Lopuksi vielä jättämistä  - nami kämmenellä ja nami sormien välissä. Hienosti jätti namin rauhaan.

Kouluttaja kehui Ilon elämänasennetta. Kaiken kaikkiaan kivat ja erilaiset treenit, jäi hyvä fiilis kaikille. Olen positiivisesti yllättynyt Ilon työskentelystä, vaikka vieressä treenasi iki-ihanat Krista ja Fiona. Ilo teki siitä huolimatta hienosti hommia, remmissä ja ilman. On se aikas huippu. Treenien loputtua koirat pääsi moikkaamaan toisiaan ja Ilo otti pikaiset riekut Kössi-göötin kanssa. Kävimme lenkillä Kristan ja koirien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti