tiistai 6. toukokuuta 2014

Hurjaa riepotusta

Taas äiskä rääkkäsi mua - mä jouduin katselemaan kun muut sai tehdä kivuuksia ja bilettää lelujen kanssa. Siis mä jouduin vain katselemaan, voitteko kuvitella!? Törkeetä! No pääsin mä sentäs tokoilemaan sivummalle lopuksi ja äiskän palkatessa mua superhienosta työstä näytin sille mistä mut on tehty. En oo ikinä niin hurjasti riepottanut lelua. Olin tosi hurja. Sain juosta putkessa pari kertaa ja se oli ihan sikasiistiä, kuten aina. T: Ilo

Lähdin Ilon kanssa katsomaan kaverin agilitytreenejä, jotka siirtyi juuri tänään tallilta ulkokentälle. Meillä alkaa huomenna agility samassa paikassa ja melkein samaan aikaan. Ilo oli aluksi todella raivostuttava, kiskoi kiskoi kiskoi. Ihan järkkyä. Pysähtyessä katselemaan piippaili ja jopa haukahteli. Puutuin joka kerta ääntelyyn ja loppua kohden alkoi homma toimia mukavasti. Ilo rentoutui, makoili ja oli hiljaa.

Teimme sivummalla vähän tokoa ja Ilo oli liekeissä. Se teki täpäkästi ja innolla. Se päästeli jopa epämääräisiä äännähdyksiä, joka ei ole Ilon kohdalla kovin normaalia. Palkkasin lelulla, kuten nykyään melkein aina ja Ilo riepotti lelua aivan erilailla kuin koskaan aikaisemmin. Täpäkästi, voimakkaasti, innokkaasti ja tosissaan. Tekemisen meininkiä! Lopuksi Ilo pääsi juoksemaan muutaman kerran putkesta, aluksi pari kertaa aivan omatoimisesti ohjeita saamatta. Ilo rrrakastaa putkea.

Luulen, että Ilolla on juoksut tulossa. Merkkejä on ollut ilmassa jo aika kauan, mutta osa niistä on lähiaikoina voimistunut. Lenkeillä Ilo on mennyt nenän perässä, irronnut kauas ja kadottanut korvansa. Ei ole moista ennen tehnyt. Ilo nuolee kovasti alapäätään. Tänään kaverin uroskoira viihtyi kovin Ilon takalistoa haistelemassa, pissat nuuski pitkästi ja meinasi jopa nuolla ne. Kertaakaan aiemmin ei ole tehnyt Ilon kohdalla tuollaista. Verta ei ole näkynyt, edes paperilla pyyhkäistessä. Saapa nähdä! Joko se on niin iso... Snif.

3 kommenttia:

 1. Mikä siun taktiikka oli tuossa Ilon ääntelyyn puuttumisessa? Meillä on Lennun kanssa ollut samaa vaivaa kun parissa mätsärissä ollaan käyty ja pohdiskelen tässä, että mikä olisi paras tapa tuon ääntelyn taltuttamiseen.

  VastaaPoista
 2. Ilolle riittää yleensä ärähdys tai tömäytän kengällä vähän maata, jos ihan överiksi menee ja ei usko ärähdystä. En oikein osaa vinkkejä antaa. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, Lennulle ei ihan riitä, itsepäinen hömelö kun on. :D Eiköhän mekin ajan kanssa päästä jollekin kultaiselle keskitielle, kun paljon vaan harjoitellaan. Ajattelin vain, jos siulla on joku erityinen ässä hihassa tämän ääntelyn suhteen niin kaikki vinkit olisivat kullan arvoisia. ;)

   Poista