tiistai 1. heinäkuuta 2014

Lauran agility 8

Takana rauhalliset pari viikkoa, yli viikon tauko iki-ihanalta aksakentältä ja radalla kaksi suoraa putkea peräkkäin. Odotin käsiin räjähtävää, huutavaa ja sikailevaa koiraa, mutta vielä mitä. Ilo ylitti kaikki odotukseni ja käyttäytyi kaikesta huolimatta oikein hienosti. Muutamia kertoja haukahteli ja kertaalleen juoksi ominpäin putkeen, mutta hyvin pientä siihen nähden, mitä oikeasti odotin. "Ja kerran taklas mut. Kävi sanomassa "OUOUOUOUOU" pallo suussa :-D Ihana Ilo <3 " - Milli
 Latasin Agility Bluesin ja tämä on ensimmäinen ratapiirrustus. Mittasuhteet on varmasti ihan vinksallaan ja luultavasti tulee jatkossakin olemaan. On tämä kuitenkin paljon selkeämpi kuin valokuva tai piirrustus.


Aiheena putkijarru, joka totisesti on meille tarpeen. Eli koiran pitäisi putkeen mennessä tietää, että putken jälkeen käännytään, eikä jatketa suoraan. Meillä putkijarrua tarvittiin kun kaksi suoraa putkea oli peräkkäin kentällä ja putkesta ei juostukkaan toiseen putkeen vaan käännyttiin vasemmalle esteelle parissa eri kohdassa. Ennen putkea oli kolme estettä, putken jälkeen kolme estettä, putki ja este.

Koira piti heittää toisen esteen yli ja epäröin hieman, mutta meni tosi kivasti. Pari kertaa meinasi oikaista kun en heittänyt tarpeeksi selvästi. Kolmannen esteen kohdalla meinasi oikaista, mutta syy löytyi pian - olin liian lähellä estettä ja ohjasinkin Iloa kiertämään esteen. Putken jälkeistä estettä ei tehty lainkaan vaan hypättiin suoraan loppupätkään, teimme rataa kahdessa osassa. Toisella esteellä vauhdista lähettäessä olin myöhässä, joten istutin Ilon ja sitten sujuikin mukavasti. Valssasin vikalla esteellä ennen putkea, vaikka ajatuksena oli tehdä takaaleikkaus, toisella kertaa jatkoin matkaa putken väärällä puolella ja kolmas kerta meni hyvin.

Treeniin putkijarru! Voi harjoitella yksin siten, että laittaa suoran putken ja maahan jommalle kummalle puolelle lelun palkaksi. Lelu viedään koiran kanssa yhdessä ja koira lähetetään putkeen. Myöhemmin voi ottaa esteen putken toiselle sivulle sopivan matkan päähän, lähettää koiran putkeen ja kutsua koiran putkesta ns. taaksepäin hyppäämään esteen. Koiralle sopiva jarruääni ennen putkea ja putkessa ollessa vaikka oma nimi.
Lämppä Millin & Priyan kanssa, jäähkä koko aksaryhmällä. Kolme aussieta ja kolme bortsua sai melkoiset meiningit aikaiseksi. Uskotteko? Kiitos Millille hauskoista kuvista!

4 kommenttia:

 1. Wauhdikkaita tyttöi, kuvistakin välittyy teidän meno! Hyvä Jenny&Ilo!
  tv.grandgrandmother

  VastaaPoista
 2. Tämä ohjaaja saisi olla vähän nopeampi, mutta eiköhän se tästä ajan ja treenin myötä. :-)

  VastaaPoista
 3. Toi oma vauhti on just yks niistä asioista, jotka agissa mietityttää... Itse pärjäisin ehkä just ja just jonkun mopsin matkassa ;)

  VastaaPoista
 4. Itse en miettinyt etukäteen, mutta tehdessä olen toki tajunnut. Ei se minua haittaa. Pääasia, että on hauskaa molemmilla. :-)

  VastaaPoista