maanantai 16. huhtikuuta 2018

BH-treeniä Hakametsässä

Ensimmäiset treenit sulalla kentällä tänä vuonna! JEE!


Tiistaina 10.04. oli taas Teiskon Tahto Tassuilla BH-treenit Hakametsän jäähallin parkkipaikalla. Ennen treenien alkua kävimme hiekkakentällä tekemässä vähän seuraamista, luoksetuloa, lelunoutoa ja eteenlähetystä. Hupi teki tosi kivalla asenteella, eikä välittänyt kentän ympärillä kulkevasta liikenteestä. Eteenlähetyksessä vähän kyseli, mutta Hupi on tehnyt ehkä kerran aiemmin ja paikka haastava. Lelun bongattuaan eteni vauhdilla.

Treeneissä oli muistaakseni kuusi koirakkoa eli ihan hyvä porukka. Ensimmäistä kertaa noissa treeneissä oli meille ennestään tuttuja tyyppejä. Hupin tuore aussieystävä Rilla omistajansa kanssa ja yksi Ilon hierojista koiransa kanssa. Rilla oli paha häiriö ja Hupilla kesti hetki päästä yli tutusta hajusta. Pääsi kuitenkin hienosti yli ja teki hommia minun kanssani, remmissä ja remmittä. Olen niin tyytyväinen Hupin kehitykseen tässä asiassa. 

Aluksi luoksepäästävyyttä. Otimme kaikki omat parkkiruudut ja otimme koirat perusasentoon, Lea-kouluttaja tuli kättelemään meitä. Molemmilla kerroilla Hupi malttoi pitää takapuolen maassa ja kesti hienosti. Ennen harjoitusta Hupi oli varsin railakkaasti tervehtinyt Leaa, joten oli vähän hienoa. Perusasento oli taas vaihteeksi haastavaa ja tein namittamalla.  Seuruutimme koiria ristiinrastiin. Hupi otti aluksi juuri seuruupätkällä Rillasta häiriötä, mutta pääsi yli. Seuraaminen tuntui hyvältä, mutta en tiedä miltä se todellisuudessa näytti. Tehtiin seuraamista oikeastaan todella paljon kun teimme sitä myös muiden tehdessä omia juttuja. Asenne oli ihana!


Jätimme vuorotellen koirat tolppaan kiinni, omistaja meni piiloon ja koirakko käveli ohi. Hupi suhtautui harjoitukseen huomattavasti rennommin kuin ensimmäisellä kerralla viikkoa aikaisemmin. Silloin Hupi tärisi seinässä kiinni ja piippaili perään. Tällä kertaa ei piippaillut, seisoi hiljaa paikoillaan ja oli hienosti palattuanikin.

Tein Hupille paikkamakuun ensimmäistä kertaa häiriössä. Muut treenasi ympärillä, mm. yksi treenikaveri haukutti koiraansa. Palkkailin tiuhaan ja seisoin remmin päässä Hupista. Palkattuani Hupin, vaihdoin rintamasuuntaani. Seisoin Hupia kohti, oikealle, vasemmalle ja selkä Hupia kohti. Ei ollut mitään ongelmaa missään ja Hupi oli hirveän hieno. Toivottavasti mielentila säilyisi jatkossakin oikeana. Hupi sai tehdä myös eteentuloa ja käskyksi otin "liki". Hyvin lähtee tulemaan, mutta tarvitsee tottakai vielä vahvat avut. Kyllä se siitä!


Hupi sai alkaa totutella myös ketjupantaan, mutta Ilon panta on vähän liian iso. Ei tuo Hupia onneksi haitannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti