tiistai 1. toukokuuta 2018

Unohtuneet treenipäivitykset

Perjantai 27.04. agilitypäivä. Molemmat pääsi aksaamaan. Hupilla oli alla parin viikon tauko ja Ilolla noin parin kuukauden tauko. Rata oli valmiina, mutta se oli vähän vaikea meille ja teimme vain noin kuuden esteen pätkiä.


Rata näytti tältä. ILO teki (valkoisten) 1-6, 1-3 + 8-9 pätkiä, sekä erikseen keppejä, keinua, A:ta ja puomia. Puomi ja A meni varmasti. Vauhdikkaasti, mutta silti pysäytykset toimi varmasti. Ensimmäinen keinu oli tosi "näyttävä" lentokeinu ja pari kertaa pölöili muuten, mutta hyssyttelyllä himmasi vauhtia ja teki hyvin. Ilo ei kyllä yhtään arkaile esteitä. Kepeillä hyppi pari kertaa verkkojen yli ja kerran juoksi verkkoa päin. Minun pitää toistaiseksi kulkea aika hitaasti vierellä ja silloin Ilo malttaa paremmin. Reikäpää joutuu keskittymään niin paljon, että ääntelykin loppuu keppien suorittamisen ajaksi. Muuten pätkät meni hyvin ja vauhdikkaasti, Ilo oli mukavasti kuulolla. HUPI teki 1-3 + 8-9 pätkää ja keppejä erikseen. Hupi on vaan niin hieno. Ensimmäistä kertaa noin pitkää suoraa, eikä mietityttänyt yhtään. Pysyi lähdössä tosi hyvin, vaikka kävelin aika pitkälle ennen kuin käsky kävi. Kepit on verkoilla tosi vahvat, eikä turhia pölöile. Pitäisi varmaan alkaa  vaikeuttamaan.Sunnuntai 29.04. tokopäivä. Hakametsän jäähallin hiekkakentällä tokoilemassa Sannan & Ketku-aussien kanssa. Koirat treenasi vuorotellen, koska tytöt juoksee ja Ketku on nuori uros. Kentän toisessa päässä oli treenaamassa vierasta porukkaa ja ympärillä oli koko ajan liikennettä, kuten aina. Hyvä, häiriöinen treenipaikka.

ILO teki ohjattua noutoa, ruutua ja tunnaria. Ohjattu ja ruutu on voittajassa meidän suurimmat murheenkryynit kaukojen (päivästä kiinni) lisäksi, eikä treenit luonut uskoa paremmasta. Ohjattu kamalaa kuraa. Ilo meinasi lähteä käskystä huolimatta väärälle kapulalle ja motkotuksesta lähti pari kertaa stopista selkäni takaa kapulalle. Ilo on erityisen innostunut vasemmalla olevasta kapulasta. Helpotin harjoitusta ja lähetin Ilon suoraan stopista. Ääntä meinasi lähteä. Ruutu oli epävarma. Lähetin lelulle pitkältä matkalta ja lähellä palkkailin oikeasta paikasta, jonka kävin ennen lähetystä näyttämässä. Lelu lisäsi ääntä, joten Ilo joutui luopumaan namista ennen lähetystä. Alkoi tulla vauhtia ja varmuutta suoritukseen. Tunnari oli ruma, mutta toi kuitenkin oikean. Räjäytti pakan mennessään, nosti nopeasti oman suuhun, tiputti, haisteli kaikki läpi ja toi oman. Osaa Ilo paremminkin.

HUPI teki seuraamista, pitoa, maahanmenoa ja kaukoja. Seuraaminen perusasennosta perusasentoon tyylillä. Ihan mukavasti teki lyhyttä pätkää, pysyi mukana ja tiiviisti. Vaikeaa vaan olla katsomatta koiraa kun ei ole peiliä, jonka kautta katsoa. Pito oli hyvä, vaikka mukana oli käsihäiriö. Hupi sai pitää myös liikkeessä kun peruutin taaksepäin. Hupi kulki pää pystyssä, innokkaana ja kivalla ilmeellä. Lämmittää mieltä. Maahanmenossa vahvistelin ripeää maahanmenoa ja erityisesti siellä pysymistä. Kertaalleen taisi Hupi kokea, että homma loppui tähän ja nousta ilman lupaa. Otin häiriöksi omaa liikettä ja aika ahkerasti saa kyllä palkata, mutta pysyy. Kaukot tökki - minun takiani. Jotenkin tosi vaikea kaukoilla koulutuksen jälkeen kun en tarkalleen tiedä, miten paljon minun pitäisi Hupilta vaatia. Hupi teki tosi kivasti hommia ja ihanasti keskittyi vain minuun, vaikka ympärillä tapahtui. Kerran käveli haukkuva koira kentän läpi, suoraan meidän ohi tottakai. Hupi haukahti pari kertaa, mutta lähti silti leikkimään kanssani ihan täysillä ja tosi kivalla asenteella. Kerrassaan huikea tunne!

Remmilenkit ihmisten ilmoilla sujui paremmin kuin hyvin. Molemmat käyttäytyi oikein hienosti. Ei juuri kiskonut ja Hupi haukahti vain pari kertaa koiralle - ja pääsi nopeasti yli. Ihan huippua! Pitääkö muuttaa ihmisten ilmoille?

Maanantai 30.04. tokopäivä. Kevään ensimmäiset treenit meidän lähikentällä. Sain lenkillä yhtäkkiä päähänpiston, että käyn tekemässä koirien kanssa muutamat tokoliikkeet. Ihan hyvin kulki molempien treenit.

ILO teki ruutua ja ohjattua. Ruutu epäröintiä jälleen, joten heti toisella toistolla jätin Ilon istumaan kauas ruudusta, kävelin itse lähemmäs ruutua ja lähetin Ilon ruutuun. Jestas mikä vauhti ja voima, super. Juoksutin lelulle kaukaa ja läheltä palkkailin paikasta, lähti hakemaan hyvin oikeaa paikkaa ja juoksi epäröimättä ruutuun. Ohjattu aluksi seisomisesta. Nopealla tempolla lähetyksiä molempiin suuntiin kapulalle. Palkkasin heti kun nappasi oikean kapulan. Aluksi koitti lähteä väärälle, mutta sitten alkoi sujua. Lopuksi kokonaisena, hienosti.


HUPI teki ruutua, ohjattua ja noutoa. Ruutuun lähetin kaukaa, mutta ennen lähetystä kävin näyttämässä "tässä on ruutu". Hupille tämä vinkki toimii hienosti ja se juoksee oikealle paikalle. Vauhdilla ja voimalla. Ohjattu kahdella patukalla, mutta ei oikein toiminut kun ei ollut aivan samanlaiset ja Hupi keksi haluta toisen. Kokeilin ohjatun kapuloilla ensimmäistä kertaa, kapulat jätin etuviistoon. Empi aluksi, mutta lähti sujumaan. Palkkasin oikeasta valinnasta. Ehkä jatkamme harjoituksia ruokakupeilla. Noutoa ensimmäistä kertaa perusasennosta. Kerran karkasi kapulan perään ennen käskyä, mutta muuten pysyi hienosti epäilyistäni huolimatta. Hupi sai tehdä myös pitoa ja palkkailin kapulan kantamisesta. Tosi kivasti liikkuu kapulan kanssa ja toivottavasti säilyy.


Tiistai 01.05. tokopäivä. Hallille treenaamaan molempien kanssa. Yllättäen lapsivapaa aamu ja mitä muutakaan sitä tekisi vappuvapaan kunniaksi kuin lähtisi heti aamupäivästä hallille treenaamaan koiria ja kuraiseen metsään lenkkeilemään vesisateessa. Ei ollut hirveästi hallilla tunkua ja treenasimme vähän yliaikaa kun muita ei ollut tulossakaan. Paremminkin on treenit sujunut, mutta suurimman osan ajasta meillä kaikilla oli hauskaa. 

ILO teki kiertohyppynoutohässäkkää ja metallinoutoa. Hässäkkä vei aivan hirveästi aikaa ja en voi tajuta, kuinka vaikea se on. Palasia on pilkottu ja silti on aina ollut vaikea. Kapulat sekoitti pakkaa entisestään. Teimme pala kerrallaan. Aluksi palkkasin lähempää tötsän kiertämisestä, hyppyjen välistä tötsälle juoksusta, pysähdyksestä, oikean hypyn hyppäämisestä, kapulan kanssa hypyn yli hyppäämisestä ja kapulan palauttamisesta sivulle. Luultavasti tehtiin aivan liian kauan, mutta helpotin harjoitusta aina tarvittaessa. Ilo sekoili todella paljon. Kiersi hyppyä, kiersi kapulaa, juoksi kapulalle, hyppäsi hyppyä, juoksi hypyn ohi luokseni, alkoi ennakoida stoppia ja milloin mitäkin. Onnistumisiakin tuli ja silloin Ilo teki tosi hyvää työtä. En vain ymmärrä, miten aivan erilaiset käskyt voi olla niin vaikeat eroitella. Ilo jää niin helposti kiinni kaikkiin kohteisiin ja se ei oikein malta silloin ilmeisesti kuunnella minua kun olettaa itse tietävänsä, mitä tapahtuu. Metsku sujui tosi mukavasti. Ilo huomata, että hallin metallikapula on Ilon mielestä siedettävä. Ilo haki hienosti aina kun minä heitin hyvin. Yllättävän vaikeaa heittää kapulaa ja vielä tuollaisella joustavalla matolla. Kapula pomppi mihin sattuu ja välillä Ilo haki kapulan aivan erikoisista kulmista aivan oikein hypyn kautta. Kerran tosi kiero ja toi ohi.


HUPI teki kiertohyppynoutohässäkkää, seuraamista, kaukoja ja ruutua. Hässäkkä alkeistreeninä eli juoksutin hyppyjen ohi kierrolle. Viimeksi Hupilla sujui tosi hyvin, mutta nyt oli hyppyjen lisäksi maassa kapulat ja en tiedä sekoittiko se pakkaa. Hupilla oli vaikeaa tajuta, että piti käydä kiertämässä tötsä. Hupilla en helpottanut tehtävää muuten kuin jätin sen istumaan kauas, menin taputtamaan tötsää ja lähetin. Johan alkoi löytyä vauhtia ja voimaa kiertoon. Seuraaminen pa-pa-meiningillä. Vähän lähti poikittamaan, joten imuttamalla edettiin aika pitkälti. Hupi katsoo perusasennon jotenkin käteni sijainnin mukaan ja joudun tosissani miettimään, miten seison. Aloin ottaa käsihäiriötä perusasentoon ja se sujui ihan ok. Sivuaskeleet oikealle super. Kaukot läheltä nopealla tempolla i-m-vaihdoilla. Isot avut ja nopeasti vaihtuvat asennot. Lähti tekemään kivalla meiningillä, mutta saa olla tarkkana miten menee makaamaan ja ettei istumisessa pomppaa liikaa. Ruutu oli haastava, koska joutui juoksemaan agilityesteiden ohi. Pikkukoira ymmärtää nykyään agiesteiden päälle, selvästi. Jätin istumaan kauemmas, kävin näyttämässä paikan ja palasin Hupin vierelle lähettämään sen ruutuun. Hyvin ja vauhdikkaasti juoksi, välillä vilkaisi taakseen. Palkkailin lähellä oikeasta paikasta ja hyvin hakee oikean paikan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti