perjantai 8. kesäkuuta 2018

Agi-ikävän innoittamat

Tänään kävimme Sannan & Ketkun kanssa Hervannassa Tampereen Koiraurheilijoiden hiekkakentällä. Tarkoitus oli lähinnä auttaa Sannaa juoksaritreeneissä, mutta matkaan tuli pari muuttujaa. Rakensimme pienen agiradan.

Hupi teki agilityä ja oli todella intona. Hupilla on ollut vahva pysyminen lähdössä aina siihen asti kun jäimme tauolle. Tänään ja leirillä on pitänyt keskustella pysymisestä. Hupi koitti useamman kerran karata lähdöstä, koska oli vaan niin siistiä. Palkkailin ahkerasti lähtöön ja alkoi Hupi siellä pysyä, vaikka aika sähikäisenä olikin.


Rataan kuului yhdeksän estettä. 4 putki piti alunperin tehdä toiseen suuntaan, mutta se osoittautui vielä vähän haastavaksi meille. Tarkoitus oli kävellä 3 esteelle ennen vapautusta, valssin myötä lähettää putkeen, heittää 5, tehdä takaakierto 6 ja lähettää eteen loppupätkälle 8-9. Hupille tosiaan aluksi oli haastavaa pysyä lähdössä ja Hupi tarvi aluksi apua myös putken kanssa, koska koitti juosta suorinta tietä luokseni sinne 3 esteelle. Olin vähän myöhässä valssaamassa ja  lähempi putken pää houkutteli Hupia, joten käännökset venyi turhan pitkäksi. Hupi ei silti mennyt putkeen, vaikka ohjaus tuli tosi myöhässä ja oli jo lukinnut putken. Hienosti korjasi linjansa. Putken pään vaihtamisen myötä sujui paremmin, 5 Hupi irtosi yllättävän hyvin, 6 takaakierto takkusi ensimmäisen onnistumisen jälkeen kun olin itse jotenkin epäselvä, loppusuoralle irtosi yllättävän hyvin. Hienoa!


Hupilla oli hirveän hauskaa. Vauhtia riitti, mutta silti se malttoi kuunnella ja keskittyä. Kerrassaan ihailtava ominaisuus ja toivottavasti säilyy juuri tuollaisena. Hupi oikeasti haluaa onnistua. Kenttä oli suoraan auringossa, joten molemmille tuli aika lämmin. Hupi haki varjoa makoilemalla putkessa. Hupi näytti hupaisalta kun suupielet oli aivan ylhäällä, hymyilytti kun oli niin siistiä, kieli roikkui pitkänä, läähätytti kovasti ja häntä heilui. Ei kauheasti tyytyväisemmältä voisi koira näyttää. ♥ Tämä agility on niin Hupin juttu  ja pakko päästä agiliitämään.

Ennen ja jälkeen treenien kävin remmilenkillä koirien kanssa. Täytyy taas ihmetellä, kuinka paljon järkevämmin ne kulkevat remmissä vieraissa paikoissa. Olen positiivisesti yllättynyt molempien remmeilyyn. Treenien jälkeen punainen kolmikko sai jäähdytellä hetken kentällä, sillä meillä kesti kerätä esteet kentältä. Ilo teki pari putkea ja muuten vain minipätkän tokoa, eikä kauheasti mainittavaa. Ilo olisi halunnu agia, mutta epäilen sen jumeilevan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti