Kultakimpaleet syntyivät

Pennut syntyivät 19.07.2013. En malttanut pysyä aloillani kun kasvattaja vastasi viestiini "näyttäisi siltä, että pennut syntyvät viimeistään yöllä". Puhumattakaan siitä kun lopulta alkoi tapahtua. Tai siitä kun pennut syntyivät. Tai siitä kun ensimmäinen kuva ilmestyi nettiin. Oli hieman tuskaa kun pennut alkoivat syntyä kymmenen aikoihin illalla ja minulla oli herätys seuraavana aamuna kuudelta. En olisi malttanut millään nukkua ja päivystin puhelimen äärellä pentujen syntymistä. Jossain kohtaa oli pakko luovuttaa, mutta aamulla heti ensimmäisenä tarkistin tilanteen. Pentuja syntyi kuusi, viisi narttua ja yksi uros. Kolme punaista, kaksi sinimerleä ja yksi punamerle. Pennut saivat pentulaatikon kutsumanimikseen Ilo, Ilta, Ihku, Into, Ihme ja Iisi.

ILO 21.55 punainen tyttö valkoisilla ja tan merkeillä, 402g.
ILTA 21.58 punainen tyttö valkoisilla ja tan merkeillä, 403g.
IHKU 22.28 blue merle tyttö valkoisilla ja tan merkeillä, 423g.
INTO 23.22 blue merle poika valkoisilla ja tan merkeillä, 401g.
IHME 23.59 red merle tyttö valkoisilla ja tan merkeillä, 441g.
IISI 00.27 punainen tyttö valkoisilla ja tan merkeillä, 438g.

Kaikki kuvat kasvattajan kuvasivuilta. Pentueen kuulumisia voit halutessasi lukea täältä. Pennut ovat nyt viikon ikäisiä. Pentulaatikossa menee hyvin. Pennut ovat päässeet joka päivä käsiteltäväksi, kynsien leikkaukseen, nuuskuttelemaan ulkoilmaa ja harjoittamaan Bio senor-ohjelmaa. Aivan huikeaa toimintaa minun mielestäni.

  FI TVA FI KVA HK3 EK3 JK3 VK1 BH Windedos After Eight NESSA  
Ch Imagineer's Get To Know Me CD STDs NJP DNA-CP CGC BEN

"Suunnitellun pentueen emä on Nessa (FI TVA FI KVA HK3 EK3 JK3 VK1 BH Windedos After Eight). Nessan ensimmäisistä pennuista voit lukea lisää täältä H-PENTUEEN OMA SIVU. Nessa on erittäin sosiaalinen ja ihmisiä kohtaan avoin koira, joka rakastaa kaikkia ihmisiä vauvasta vaariin ja tutusta tuntemattomaan. Nessa rakastaa työn tekemistä, oli kyse sitten agilitystä, frisbeen perässä juoksemisesta tai jäljestämisestä. Nessaa on helppo motivoida, sillä se on ahne ja sillä on voimakas taistelutahto. Nessa on hyvin tasapainoinen koira, jonka elämää eivät hetkauta yllättävät tapahtumat tai lyhytaikainen tekemättömyys. Nessa on siis paitsi erinomainen harrastuskoira myös loistava perheenjäsen.   

Nessan toiseen pentueen isäksi on valikoitunut Ben, Ch Imagineer's Get To Know Me CD STDs NJP DNA-CP CGC. Ben oli luonteeltaan hyvin tasapainoinen ja varma. Se rakasti palloja, teki töitä intensiivisesti ja oppi hyvin nopeasti. Ben piti ihmisistä ja työskenteli mielellään eri ohjaajien kanssa. Benillä on toimiva on-off nappi eli se rauhoittui lepäämään kun työ oli tehty. Ben oli loistava lammaspaimen, se osasi luonnostaan lukea eläimiä ja oli kova tekemään töitä. Rakenteeltaan Ben oli hyvin korrekti ja liioittelematon. 

Tavoitteena on pentueellinen sosiaalisia, tasapainoisia ja työintoisia aussieita moneen menoon."

Kursivoitu teksti ja kuvat kopioitu kasvattajalta.

Kommentit

Suositut tekstit