Ensikohtaaminen

Eilen koitti päivä, jolloin tapasin pentulaiset ensimmäisen kerran. Olin koko aamun varsin levottomalla päällä ja laskin tunteja pentujen tapaamiseen. Maija lähti ystävällisesti käyttämään minua kasvattajan luona kun olin heidän luonaan yötä pe-su. Nessa-emä tervehti meitä heti alkuunsa oikein iloisesti ja ystävällisesti. Se ei ollut moksiskaan, vaikka menimme  aitaukseen pentuja tapaamaan. Jossain kohtaa minulla oli pentu sylissä ja Nessa tuli kovasti pusuttelemaan naamaani. Se oli herttainen hetki se. Hoppu-isovelikin sai osansa huomiosta.

Ensimmäisenä ajattelin, että ompa ne pieniä. Käsittämättömän pieniä. Kuusikko ihania, kauniita, suloisia, reippaita, rentoja, ahneita ja leikkisiä aussienalkuja. Pennut olivat häkellyttävän kauniita ja suloisia, vielä suloisempia kuin kuvissa. Miten se voi olla edes mahdollista, taisin todeta ääneen. Pennut mönkivät keskenään, leikkivät, maistelivat käsiä, ääntelivät, kävivät maitohörpyillä, nukkuivat ja kävivät kuvattavana. Pennut saivat ensimmäistä kertaa syödäkseen  muuta kuin maitoa, jonkinlaista pentumoussea. Nenät saivat vainun, osa pennuista alkoi etsiä kohdetta ja osa siirrettiin lautaselle, sitten alkoi äänekäs maiskutus, eikä aikaakaan kun lautanen oli tyhjä. Syömisestä seurasi sotku, pennut olivat tassuja ja korvia myöten ruoassa. 

Lopuksi hengailimme hetken ulkosalla. Pennut taapersivat hetken, joivat maitoa ja nukahtivat. Ilta tai Iisi käveli fiksusti viltiltä ruohikolle tekemään asiansa. Naurettiin, että sisäsiisti jo kaksiviikkoisena. Haha. Olisin voinut seurata pentujen menoa vaikka kuinka monta tuntia, mutta meidän aika oli rajoitettua illan ohjelman vuoksi. Oli oikein mukava käydä pentuja katsomassa ja innolla odotan jo seuraavaa kohtaamista. Käydään vielä tämän kuukauden aikana pentuja katsomassa miehen kanssa. Pennut ovat luovutusiässä sitten 13.09.2013 alkaen.

Kaikki pennut olivat herttaisia. Ihku oli touhukas ja tarmokas, se tassutteli menemään oikeastaan koko ajan oikein määrätietoisesti. Ilo nukkui suurimman osan ajasta. Ihme katseli kovin uteliaasti ympärilleen ja tuli tervehtimään. Kaksiviikkoislemppariksi taisivat nousta Ihme ja Ilta. Molemmat taapersivat muutamaankin kerran luokse ja katselivat uteliaasti ympärilleen. Kaikki oli ihania. Mielenkiinnolla odotan, mitä niistä kasvaa.

Kommentit

  1. Siis aivan mahtavia kuvia pentusista, varsinkin pikku Intolaisesta! Saatoin pölliä ne jo omalle koneelle :)

    VastaaPoista
  2. KIITOS! Pitää laittaa lisää kuvia, kunhan kerkiää. :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit