Ei siitä nyt ihan vapaapäivä tullutkaan

Sain nukuttua kahdeksan tunnin yöunet ensimmäistä kertaa sitten pennun kotiutumisen. Minä olen tyhmänä valvonut pitkään, vaikka olen tiennyt joutuvani heräämään aikaisin. Yöllä heräsin yhden aikoihin kauheaan hajuun, pentu oli käynyt asioimassa makkarin ovelle.  Aamulla heräsimme tuttuun tapaan  seitsemän aikoihin.

Ilo söi aamuruoan häkissään, koska koitan tehdä häkistä superkivan jutun. Eilen teimme ensimmäistä kertaa ja jo tänään Ilo on hengaillut häkissään muuten vain. Myöhemmin naksuttelin hienosta käytöksestä aina kun Ilo hakeutui häkkiin. Avasin ja suljin ovea, lopuksi vielä harjoitus ovi kiinni ja itse menin piiloon. Vähän piippaili.

Lähdimme puistoilemaan kaverin ja lasten kanssa. Puistossa on aina hiljaista, joten vastoin sääntöjä päätin ottaa Ilon mukaan. Uusi ja erilainen kokemus jälleen. Meidän päälle 3-vuotiaat vauhdikkaat ja äänekkäät tytöt piti huolen menosta. Muutaman kerran Ilo olisi halunnut sännätä tyttöjen perään, mutta muuten ei ongelmia. Pentuhepulointia oli havaittavissa, tosin ei päässyt toteuttamaan hepuleita remmissä. Ilon mielestä hiekan kaivaminen oli taas maailman kivointa. Lopuksi Ilo nukahti jalkoihini. Pikkuihminen tuli pyörällä puistoon ja renkaat kiinnosti Iloa vähän liikaakin. Harjoittelimme nätisti kävelyä pyörän kanssa ja pitkät pätkät meni tosi hienosti. Pari kertaa matkalla mietin, että ihan kun hihnan päässä olisi kokenut vanhempi koira. Samalla reissulla Ilo näki rämisevän peräkärryn kun puiston hiekkalaatikkoon tuotiin lisää hiekkaa, kulki rattaiden vierellä, näki sauvakävelijän ja myös rollaattoriin, eikä mitään ongelmaa. Sauvakävelijän  perään vähän katsoi.

 

Päiväruoan Ilo sai naksutellen. Häkkeilyn lisäksi harjoittelimme muutaman toiston verran kosketuskeppiä ja pentu muisti idean heti. Keppeilyn jälkeen naksuttelin oikenlaisesta suhtautumisesta kaneihin. Meni paljon paremmin kuin aikaisemmin, mutta innostui taas vähän liikaa kanin lähtiessä pomppimaan muualle asuntoon.

Saimme seuraa, joten lähdimme peltoilemaan. Ilon lisäksi matkassa Pogo ja Viivi perrot. Ilo yritti leikittää Pogoa, mutta Pogoa kiinnosti enemmän uudet hajut. Viivi ei ollut sitäkään vähää kiinnostunut pennusta. Peltoilun jälkeen kävimme rannassa ja Ilo kahlasi pariin kertaan. Sitten löytyikin turhan ihana kalanpää, yökki.

Olen aivan liekeissä kun tuo pentu ei ääniä aristele. Roskia viedessä tarkoituksella pamautan roskiksen kannen alas ja tuuppaan oven kiinni, että varmasti kuuluu ääntä. Sitten hymyilen hulluna kun pentu ei reagoi.

Kommentit

  1. On tosiaan kiva, kuinka rohkeasti omakin pentu ääniin suhtautuu. Toisaalta, kun olen yrittänyt jollakin äänellä kiinnisttää sen huomion sen syödessä esim. mattoa, niin Gatsby ei ole milläänsäkään... Ostinkin siis aseekseni suihkepullon ja katsotaan, miten sen kanssa lähtee sujumaan :)

    VastaaPoista
  2. Niin hyvässä kuin pahassa siis. XD Kuti (meidän puudeli, joka asuu miehen mummilla) pelkää todella monia ääniä ja elämä oli aika haastavaa. Reppana. :-/

    VastaaPoista
  3. Meillä on Frinin kanssa ongelmana tai "ongelmana" sen turhanpäiväinen haukkuminen.. Oikein collie.... Yritäpä nyt olla huomioimatta kun se aloittaa tuollaisen haukkumisen yleensä näin illalla, siinä yhdeksän-kymmenen aikaan.. Meinaa palaa käämit iteltä :D Suihkepulloa tesatattu -> innostuu vain entisestään "jeeeee täähä oli kiva leikki, lisää lisää hauhau" :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit