Kummalliset kivipossut

Eilen reenailimme kotona samoja juttuja kuin aiemmin; perusasentoa, seuraamista, katsekontaktia, istumista, ympyröitä molempiin suuntiin ja istu-maahan-seiso vaihtoja. Katsekontakti tulee oikein hienosti käskystä "katso", Ilo tarjoaa katsekontaktia myös ilman käskyä aika tehokkaasti. Monet on naureskellut, kuinka se istuu lähelläni ja tapittaa silmiini.

Kävimme eilen tutustumassa hälinään Motonetin ja Hong Kongin parkkipaikoilla. Kaikki oli okei, kunnes kivipossut tulivat näkökenttään. Pienen pennun elämä järkkyi hetkellisesti. Se pysähtyi, zoomaili, hiippaili ja lopulta tuli tomerasti tutkimaan häntä heiluen. Pian kivipossut oli ihan normisettiä. Minua nauratti kauheasti, ai kamala.
Piipahdimme kotona ja lähdimme mieheni perheen luokse. Siellä oli tuttuun tapaan kauheasti ihmisiä ja pentu pääsi kunnon hälinään. Paikalla oli myös kavereiden Pogo ja Viivi perrot. Ilo haki leikkiä Pogon kanssa ja härnäsi vähän Viiviä, jota ei olisi kiinnostanut ällö pentu tippaakaan. Ilo jaksoi muutaman tunnin riekkua ja se oli oikein riehakkaalla päällä, eikä meinannut rauhoittua millään.

Kotona ryökäle yritti ensimmäisen kerran ryöstää ruokaa. Laitoin sohvan reunalle lautasen, jossa oli lämppäreitä. Pennun possulainen hyppäsi sohvaa vasten ja nappasi leivän suuhunsa sekunneissa. Aarre lähti hyvin pian roskiin ja pentu sai palautetta ei sallitusta käytöksestä. Ahne, niin hyvässä kuin pahassa! No nirsojen koirien kanssa eläneenä olen onnellinen siitä, että minulla on ahne koira. Matolääkkeetkin rouskuteltiin tuosta noin vain, ilman mitään. Nyt on pentu madotettu. Ehkä opetellaan pian se jätä-käsky.

Unesta pentu herätti minut kaksi kertaa kun piti päästä pihalle, miten hieno. Vautsivau.

Kommentit

Suositut tekstit