Laineet ne keinuttaa

Tänään oli pennun huoltopäivä. Leikkasin kynnet, harjasin turkin ja tutkin hampaat, korvat, silmät ja tassut. Aluksi meinasi vähän laittaa vastaan kynsiä leikatessa, mutta tyytyi pian kohtaloonsa ja antoi napsia hienosti.

Päätin ottaa Ilon mukaan kauppareissulle sosiaalistamismielessä. Muiden käydessä kaupassa minä kävin Ilon kanssa  Mustissa & Mirrissä, jonka jälkeen jäimme Prisman eteen hengailemaan. Vilinää ja hulinaa riitti. Pistin merkille pyörätuolin, mopot, ostoskärryt, kuulutukset, liukuovet, koirat ja juoksevat, äänekkäät lapset. Lähes tunnin katselimme menoa. Ilo oli oikein hienosti ja reippaasti. Se ei ollut moksiskaan MISTÄÄN näkemästään tai kuulemastaan. Maahan heitetyt purkkapallot olisi kiinnostanut kamalasti ja pari piti napata pois. Muutamat ihmiset kysyivät saako pentua moikata ja suostuin. Ilo antoi pusuja ja heilutti häntää, hurmaten rapsuttelijat. Eräs nainen kysyi heti  "onko tuo australianpaimenkoira?" ja  hän kertoi  omistavansa fiksun aussievanhuksen.Automatkat meni nukkuessa, hienosti. Toimme kauppatavarat kotiin, lähdimme hakemaan kaveripariskuntaa, sekä Pogo ja Viivi perroja. Lähdimme järvenrantaan kavereiden "laguunille" grillaamaan makkaraa. Ilo ja Pogo innostuivat tällä kertaa jopa vähän temuamaan yhdessä, ihanaa. Ilo oli aivan intona paikasta, se taiteili milloin lautakasan ja milloin rantaviivassa olleen kiven päällä. Ilo oli todella kiinnostunut vedestä ja varsinkin laineista. Se tutki niitä tohkeissaan ja välillä laineet paiskautui suoraan nassulle. Ilo kävi kahlaamassa. Nostin Iloa myös veneen kyytiin ja vene oli ihan mukava juttu. Toivottavasti Ilo pääsee veneilemään vielä tämän vuoden aikana.

Ilo sai maistaa paistettua ahventa ja se oli herkkua. Alkoi sataa ja siirryimme "sisätiloihin" suojaan. Vesipisarat muuttuivat rakeiksi ja tahti yltyi entisestään. Rakeet paukuttivat kattokangasta varsin äänekkäästi, eikä Ilo ollut moksiskaan - tietenkään. Kaatosateessa kulkeminen vähän ällötti    ja se yritti mennä suojaan mm. auton alle.
Tämän jälkeen kävimme kylässä samaisen kaveripariskunnan luona, Ilo käyttäytyi vierailun ajan nätisti. Käveli rappuset kuin vanha tekijä ja leikki Pogon leluilla tohkeissaan. Kotiin tultuamme Ilo pääsi  jälleen totuttelemaan kaneihin ja totuttelu meni paremmin kuin aikaisemmin. Nyt pentu nukkuu häkissään kun laitoin sen sinne rauhoittumaan menon ollessa vähän liian villiä. Häkki on nykyään huomattavasti mukavampi paikka, huippua.

Meillä on edessä vauhdikas viikko - maanantaina alkaa pentukurssi, tiistaina tapaamme pari shelttiä, perjantaina lähdemme Ilon siskon ja omistajan kanssa pentupäivään keskustaan. Seuraavalla viikolla maanantaina pentukurssille, perjantaina koiratapahtumaan turisteilemaan ja sunnuntaina  Wirneen agilitypäivään  turisteilemaan. Sitten luultavasti  treenipäivä  kaverin ja corgiensa kanssa   molemmilla viikoilla.

Mies treenaa parhaillaan Ilon kanssa istumista ja maahanmenoa. Tulee hyvä mieli kun  touhuavat yhdessä. Minä treenasin aikaisemmin Ilon kanssa vähän kosketuskeppiä ja perusasentoa, meni mainiosti. Hieno pentu!

Tämä kuva omistettu (Ilon veljen) Gatsbyn omistajalle Katariinalle, joka nauraa Ilon istuma-asennolle. ;-)

Kommentit

  1. Kiitos hienosta istuma-kuvasta! :D Gatsby röhnötti just minuutti sitten ihan samalla lailla! En siis voi enää kuittailla Ilon asennosta :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit