Reipas minimonsteri

Yö meni levottomasti, Ilo piippaili hirveästi ja terrorisoi puremalla sänkyä, yöpöytää ja lampun johtoa. Aamulla heräsimme vähän ennen seitsemää. Ilon maha oli vähän löysällä ja mietin johtuiko yöllinen levottomuus siitä.

Minulla oli tänään viiden tunnin työpäivä, miehen kertoman mukaan kotona meni mukavasti. Kotiuduttuani lähdimme ulos pikkuihmisen, pennun ja kameran kanssa. Menimme läheiselle pellolle, jossa kasvaa runsaasti puna-apilaa ja voikukkaa. Ilo pomppi iloisesti ja reippaasti perässä. Välillä kellahti painimaan korsien kanssa.


Pellon jälkeen menimme "metsämäisen" pätkän läpi hiekkatielle. Näimme pari koiraa, siirryimme sivummalle katsomaan ohitustilanteen ajaksi. Ohitimme myös juoksijan, sauvakävelijän ja lenkkeilijän. Juoksija sai vähän kummaksuvia katseita pennun suunnalta. Lenkkeilijä taas sai osakseen niin riemukkaat hännän heilutukset, että koko pentu heilui. Nainen kun huikkasi tien toiselta puolelta "miten söpö pentu" meillä on. No siis niimpä!

Ulkoilimme tunnin verran. Ilo oli autoteitä ja ohituksia lukuunottamatta koko lenkin vapaana. Oikein hienosti kuulolla, haki kontaktia minuun ja  tietysti palkkasin tiuhaan. Olen positiivisesti yllättynyt kuinka reippaasti pentu jaksoi koko lenkin. Välillä väsähti heinikkoon tai jalkojeni juureen. Kotona ottikin lenkin päälle pitkät unet.

Ilo on harjoitellut kaksi kertaa häkissä olemista. Minulla ei ole aikeissa sulkea sitä häkkiin, mutta halusin, että se olisi hetken ns. yksin ja omissa oloissaan rauhassa. Rauhallista se ei ollut, pentu huusi aika pian kuin hyeena. Rauhoittumisen jälkeen päästin sen pois. Mies harjoitteli lyhyemmän pätkän myöhemmin, meni paremmin. Ilo sai olla omissa oloissaan myös suihkun ajan, aluksi oli huutanut, mutta sitten onneksi rauhoittui.

Ilo taisi eilen olla vieraskorea, sillä yön aikana pennusta kuoriutui oikea minimonsteri. Milloin on roikuttu sukassa, lahkeessa tai kengässä. Purtu pohkeesta, reidestä tai varpaasta. Muutamat pissat on tehty sisälle, vaikka juuri ennen pissaamista on käytetty ulkona. Kauheasti Ilo yrittää hypätä sohvalle ja kanien häkin päälle, mutta molemmat on kiellettyjä paikkoja. Jahas, minimonsteri heräsi juuri ja puree minua varpaasta parhaillaan.

Tuli Gatsby-veljen blogista mieleen, että Ilokin pääsi harjattavaksi. Ilo tosin olisi mielellään syönyt harjan, mutta hienosti antoi kuitenkin harjata. Ilo pääsi myös tassupesulle, eikä ollut moksiskaan. Omien hoitotoimenpiteiden lisäksi Ilo katseli kun hoidin kanit - arvon pentu tosin ryösti pari kertaa kynsisakset maasta ja kiikutti jonnekkin.

Kommentit

  1. Kuulostaa tuo monsteritouhu samalta kuin täälläkin. Kaikessa roikutaan, kaikkea purraan ja ulkona riehutaan niin, ettei pissalle malteta asettua! Niinpä sisällä tylsemmässä ympäristössä on hyvä asettua tarpeilleen! :D Kyllä se vielä siitä iloksi muuttuu :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit