Shelttipojat

Ilo joutui olemaan tänään noin 5 tuntia yksin kotona. Puruluun järsi hiljaisuudessa, mutta sen jälkeen alkoi metelöinti. Tunnin videolla kuului jonkinlaista meteliä koko ajan, lukuunottamatta alun luun syöntiä ja lopun 10min hiljaisuutta. Vinkumista, haukkumista, murinaa ja ulvomista - kaikkia ääniä, mitä koirasta lähtee.

 9vko. © Janita A.
 © Janita A.

Naapuri huomautti tänään, että pentu itki eilen perään aika äänekkäästi ja rehellisesti sanottuna minua alkoi vähän ahdistaa. Toivottavasti naapurit ymmärtävät, että pentu ei vain voi osata heti ja harjoitellaan koko ajan ahkerasti, ennen pitkää pentu oppii. Huomenna on luvassa noin 6 tuntia yksinoloa, saapa nähdä. Rajaan taas aluetta entisestään ja annan jäisen kongin touhuttavaksi. Katsotaan auttaako yhtään.

Laitettiin makuuhuoneen ovelle portti, jotta Ilo joutuu olemaan meistä erillään myös meidän ollessa kotona. Alan ottaa oikeiden yksinolojen lisäksi myös lyhempiä harjoituksia - laitan takin päälle ja otan pois, käyn oven ulkopuolella ja sitä rataa. Varmasti noin taitava pentu oppii.
 © Janita A.

Ilon autohäkki tuli tänään ja se pääsi heti testiin kun lähdettiin miittailemaan. Aluksi pentu vähän piippasi, mutta rauhoittui nopeasti ja loppumatka meni hiljaisuudessa. Häkki kelpuutettu?

Lähdimme moikkaamaan shelttipoikia Bonoa 4v ja Bacoa 8kk. Koirat saivat haistaa toisiaan remmissä ja kävelimme läheiselle pellolle, jossa ne pääsivät vapaaksi. Iloa jännitti aluksi jonkin verran, mutta lopulta innostui juoksemaan shelttien perässä. Sitten Baco otti pari vauhdikasta syöksyä pentua päin ja taas jännitti. Ilo oli todella kiinnostunut pojista.

 © Janita A.

Lähtiessä Ilo ja Baco alkoivat nuhjuta keskenään remmeissä ollessaan. Ne oli herttaisia. Niistä tulee hyvät kaverit, kunhan Ilo vähän kasvaa ja kehittyy. Bono viihtyi enemmän omissa oloissaan, mutta kyllä nuokin oli kiinnostuneita toisistaan. Varmasti löytyy yhteinen sävel Ilolla ja pojilla. Oli mukavaa!


 © Janita A.

Kommentit

  1. Ihana toi vika kuva! Ilo nostaa valkosen tassun antautumisen merkiksi :D Ja onnea yksinolon opetteluun! Kyllä se vielä siitä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit