Koiranpentu sairastaa

Blogi on viettänyt hiljaiseloa, mutta niin ollaan mekin. Kotona ollaan vähän tokoiltu, mutta muuten ollan otettu rauhassa. Koiranpentu sairastaa, häntä hellikäämme. Torstaina aivan yhtäkkiä Ilon maha meni sekaisin. Yö meni valvoessa kun Ilo herätti tunnin välein pihalle. Olin huolissani. 

Seuraavana päivänä kaikki oli normaalisti. Välillä ulosteen joukossa saattoi olla löysempää, mutta aivan eri luokkaa kuin torstaina. Eilen maha oli taas aivan sekaisin. Yö meni jälleen valvoessa ja tunnin välein sain käyttää pentua pihalla tai siivota lattioita. Olin vielä enemmän huolissani.
Stressasin läpi mahdolliset mahataudit, vierasesineet, madot ja ruoka-allergiat. Juttutuokion jälkeen aloin kuitenkin miettiä asiaa hieman realistisemmin ja epäilen, että mahan sekaisuus johtui siitä kun en ole enää turvottanut Ilon nappuloita. Nappulat on tarjottu runsaan vesimäärän kanssa, mutta ne ei ole varsinaisesti turvonnut.

Ilmeisesti tämä voi ärsyttää suolta. Taisin lopettaa turvotuksen liian aikaisin ja nopeasti. Toivon, että vatsaongelmat johtuisivat vain tästä ja vatsa normalisoituisi kun aloin taas turvottaa nappuloita. Torstaina turvotin nappulat ja ripulointi loppui, tällä kertaa sama toistui. Tämän takia epäilen vahvasti syyksi tätä.

Ilo on syönyt turvotettua nappulaa, normaalit lisät ja maitohappotabletteja. Raa'an jätin pois torstaina, mutta tänään annoin puolet normaalista määrästä. Ilo on syönyt nyt vähemmän ja useammin kuin normaalisti. Mielestäni se on saattanut hieman hoikistua. Ei olla käyty edes kunnon lenkeillä kun olen halunnut pelata varman päälle. Tänään uskaltauduttiin lenkille ja pentu oli intoa täynnä.
Ilo on ollut oikeastaan koko ajan normaali, virkeä ja energinen. Molempina öinä vähän apea, mutta ihmekkös se kun ei saa nukuttua ja vatsaa vääntää. Öiden jälkeen ongelmia ei ole ollut ja Ilo on ollut iloinen itsensä.

Jätin pentukurssin suosiolla väliin ja korvaamme sitten tämänkin kerran alkeistokossa. Huomenna Ilo lähtee pariksi päiväksi kasvattajan/toisen omistajansa hellään huomaan kun minä lähden tuulettumaan laivalle.
Yksinoloa ollaan reenattu muina päivinä ahkerasti, paitsi ripulipäivinä. Yksinolot on mennyt mielestäni parempaan suuntaan. Tuttu kaava; makkariin omiin oloihin 30min ennen lähtöä, 1h yksinoloa ja makkarissa omissa oloissa 30min kotiutumisen jälkeen.

Tänään ensimmäiset 40min oli aivan hiljaista ja sen jälkeenkin vain satunnaista ölinää. Hain tytön tarhasta ja kotiovea lähestyessä tunsin tuijotuksen. Vilkaisin ikkunaan ja punapaimen tuijotti minua rullaverhon takaa verho alhaalla. Neiti Omatoiminen oli kiivennyt yöpöydän päälle. Pokka ei pitänyt ja nauroin pitkään. :-D Olisi pitänyt saada kuva.
Kuvat otettu puhelimella menneellä viikolla.

Kommentit

  1. Moikkaus! Toivottavasti vatsavaivat olivat harmittomia. Tänään luin juuri k.alan sanomista yhden tutun koiran oireista Nattarissa, jonka epäillään nuuskineen kotilomyrkytettyjä alueita. Hurja juttu, jos näin ajattelematonta myrkytystä, ei pelkästään koirat vaan myös lapset saattavat altistua samalla tavalla. Lue lehden juttu netistä.
    Nestehukka aina riski ripuloinnissa, josta pitää huolehtia. (Täällä neuvoo grandgrandmother)

    VastaaPoista
  2. Ilon vatsavaivat johtui siitä kun olin lopettanut nappuloiden turvottamisen liian nopeasti ja se ärsytti mahaa, nyt on ollut normaali kun taas turvotellaan. :-) Noi myrkytykset on kamalia...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit