Kuukausi yhteiseloa

Niin se aika menee ja pennut täyttivät 12 viikkoa. Huomenna Ilo on asunut meidän luona tasan kuukauden. Aika on mennyt hurjan nopeasti, vaikka toisaalta tuntuu kuin Ilo olisi asunut meillä aina. Elämä ennen pentua tuntuu kovin kaukaiselta, vaikka loppujen lopuksi siitä on vain muutama hassu viikko.

Ilo on kasvanut ja kehittynyt hirveästi. Tullessa Ilon mitat oli 32cm & 5,8kg ja viimeksi mitatessa 37cm & 6,7kg. Ilo on kasvanut noin 5cm ja minusta se on kovin hurjaa. Pentu on jo nyt yhtä jalkaa, mitähän se on kun toinen kuukausi vierähtää eteenpäin?
Olen ollut todella tyytyväinen pentuun ja koen saaneeni juuri sitä, mitä "tilasin". Meillä on mennyt oikein hienosti. En olisi ikinä voinut kuvitellakkaan, kuinka hyvällä mallilla asiat tässä vaiheessa on. Ilo kävelee remmissä suurimman osan ajasta nätisti - ei kisko, ei jumita. Kulkee vapaana hienosti ja on hyvin kuulolla. Ei enää roiku lahkeessa tai kengässä kuin hyvin hyvin harvakseltaan ja muutenkin pureminen vähentynyt. Matkustaa autolla ja bussilla oikein mallikkaasti. Hoitaa asiansa pääosin ulos, sisälle asioi hyvin harvoin. Osaa rauhoittua. Oppii nopeasti ja tekee mielellään.

Pentukurssille ilmoittauduin ennen kun oli edes 100% varmaa, että minulle ylipäätään tulee pentua. Kurssi alkoi 23.09. ja kurssikertoja on takana kaksi. Ilo on ollut oikea mallioppilas ja suorittanut saamansa tehtävät taitavasti. Kurssilla ollaan harjoiteltu samoja juttuja kuin kotona - katsekontaktia, istumista, maahanmenoa ja seuraamista. 
Asiat on täydellisellä mallilla muuten, mutta yksinolot on edelleen äänekkäitä. Ne on ollut alusta asti ja on edelleen, vaikka töitä on paiskittu sen eteen alusta alkaen. Minä olen stressannut asiaa naapureiden takia jonkin verran, mutta nyt koitan lopettaa stressaamisen ja käyttää tarmoni treenaamiseen.

Nykyään laitetaan Ilo makkariin portin taakse vähintään 30min ennen lähtöä, eikä huomioida sitä lainkaan. Ollaan ainakin 1h poissa ja kotiin tullaan vasta kun on hiljaista. Ilo on makkarissa portin takana vähintään 30min meidän tulon jälkeen, eikä huomioida sitä lainkaan.

Tänään Ilo oli tällä harjoituksella yksin tunnin. 45min videolla kuului melkein koko ajan piippailua tai haukkumista. Kotiin tullessa kuului haukkumista, joten jouduimme odottamaan tovin ennen kuin pääsimme sisälle. Ilo rauhoittui heti, ei käynyt kierroksilla. Eiköhän tämä tästä. Uskon täysillä!
Kävimme uusien tuttavien Kristan ja Fionan kanssa ulkoilemassa 1h 30min. Tapasimme pikaisesti myös muutaman muun uuden koiran. Käytiin lenkillä, treenattiin koirien kanssa ja otettiin valokuvia. Koirat tuli hyvin juttuun keskenään, mitä nyt aussien leikit meinasi olla välillä turhan rajuja sheltin mielestä. Huomasin tänään, että Ilo on ottanut käyttöön paimentuijotuksen leikeissä.
Reenattiin paikallisen kulttuurikeskuksen pihassa, molemmat koirakot omia juttuja. Me reenattiin perusasentoa, seuraamista, istumista, maahanmenoa, istu-maahan-seiso vaihtoja ja luoksetuloa. Reenit meni hienosti, vaikka häiriönä toimi toinen koirakko. Ilo pysyi kuin tatti paikallaan niin istumassa kuin makaamassakin minun pyöriessä ympäriämpäri. Mahtavaa!
Ilo oli superväsynyt lenkin, painimisen ja treenaamisen jälkeen. Se nukkui pitkän pätkän. Piristymisen jälkeen lähdettiin käymään mieheni perheen luona ja myöhemmin vielä minun porukoiden luona. Loppuillan pentu onkin vain nukkunut.

Kommentit

  1. AIvan ihania kuvia!!! :D Ja olen kateellinen teitin paikallapysymisistä! Upeaa! Ootte kohta jo kisavalmiita ;)

    VastaaPoista
  2. On kyllä huikeaa tuon paikalla olo. Taito lapsi.<3 Ja kiitos, molemmista. :-D Hah.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit