Onnea on rohkea pentu

Ollaan parina päivänä lenkkeilty Kristan ja Fiona-sheltin kanssa. Aussien leikit on ajoittain turhan rajuja sheltin makuun, mutta muuten yhteislenkit sujuu oikein mukavasti. Kävimme tänään vaihtelun vuoksi lenkillä näin pimeällä ja koirat ei ollut moksiskaan. Ilo ei muutenkaan enää arkaile pimeällä kulkemista samalla tapaa kuin alkuaikoina. Ei oikeastaan juuri lainkaan.

Tuossa lenkkipolun varrella on työmaa meneillään, joten iltalenkillä törmäsimme mm. yhtäkkiä lenkkipolulle ilmestyneeseen siltaan, pellolla pauhaavaan kaivuriin ja ihmisiin. Pentu ei ollut moksiskaan, ei tainnut edes huomata mitään outoa. Ilmeisesti samaisen työmaan takia täällä räjäyteltiin tänään, eikä pentua hetkauttanut sekään. Siistiä.
Tänään Ilo oppi menemään maahan makaamaan nätisti suoraan seisomasta. Voi jee! Muutenkin Ilo on tehnyt tänään aika mukavasti, ei valittamista. Myös rauhoittumiseen tarkoitettu käy siihen, lenkillä ohittamiseen tarkoitettu ohi ja irroittamiseen tarkoitettu irti alkaa olla aika hyvin hanskassa. Tosin viimeisin ei toimi esimerkiksi lattialle pudonneen lihapullan kohdalla, krhm.

Ilo oli yksin noin kuusi tuntia. Pitkästä aikaa näin pitkän pätkän ja tutusta tunnin pätkästä poiketen. Laitoin puhelimen äänittämään, mutta se äänitti vain vajaa kaksi tuntia. Se aika oli hiljaista, paria alun piippausta lukuun ottamatta. Ilo on alkanut hyppiä yksinollessa sängyillä - tänään se oli repinyt päiväpeiton sisäkankaasta muutaman pumpulitupon ja käynyt pissaamassa ainoan pissan juuri tytön sänkyyn. Näistä johtuen jatkossa aluetta rajataan entisestään.
Eilen illalla hyppäsimme Ankun ja Pogo-perron kyytiin kun halusin mennä Ilon kanssa katsomaan aksatreenejä. Hallilla ensimmäisten koirien haukut oli Ilon mielestä vähän jänniä, mutta hyvin pian rentoutui ja ei enää välittänyt haukahduksista tai mistään muustakaan. Toisella kentällä pauhasi musiikki kun siellä oli koiratanssitreenit. Viereisellä junaradalla meni ainakin 4 junaa, ääni oli melkoinen ja Ilo tasan ensimmäisellä kerralla katsoi hieman ihmetellen, ei mitään arastelua.

Ilo malttoi olla hienosti aloillaan ja rentoutui makoilemaankin. Oli muutenkin hienosti kuulolla, vaikka koirakot treenasivat ympärillä. Minä treenasin sivummalla Ilon kanssa tokoa ja häiriöstä huolimatta se teki oikein mallikkaasti. Kaverikin kehaisi, kuinka hienosti keskittyi hommaansa, vaikka hänen koiransa "häiriköi".

"Ilosta tulee varmasti hyvä tokokoira." 

Treenien loputtua Ilo pääsi juoksemaan putkea, mutta putkea enemmän kiinnosti koiraseura. Ilo sai kirmailla vuotiaan duracell perron Kayan kanssa. Nartuilta löytyi yhteinen sävel ja ne juoksi ympäri kenttää TÄYSII! Hauskat kaverukset.
On minulla vain hieno pentu. ♥ En malttaisi millään odottaa, että päästään treenaamaan opissa tokoa ja agia. Toivottavasti päästään ryhmiin heti kun tulee ajankohtaiseksi. Kuvat otettu puhelimella hallilta.

Kommentit

 1. Ilo kuulostaa ihan mahtavalta penneltä! :)
  Muistan Timin pentuajoilta kun se oli niin reipas ja välillä tyhmänrohkeakin, aina sai hymyssä suin katsella kun muut jännittivät miten Timi käyttäytyy, mutta itse oppi nopeasti luottamaan siihen, että kaikki sujuu hienosti ja omalla painollaan. :)

  VastaaPoista
 2. Sitä se on. <3 Ihan unelmien täyttymys. Kuulostaa tutulta, todella tutulta.

  VastaaPoista
 3. Teillä menee kivasti ♥

  Odotan mielenkiinnolla, millainen mörköikä ilolle tulee, vai tuleeko lainkaan havaittavaa. Maurille tuli joskus 6kk iässä ja se oli ihan super ärsyttävää, kun se pelkäsi yhtäkkiä kuollakseen kukkaruukkuja, roskia ja kantoja :)))

  VastaaPoista
 4. Menee. Varsinkin kun on edistytty noissa, missä on ollut haastetta. Superhyvä fiilis. :-) Voi olla, että jotain tulee, mutta meneehän se varmaan ohi. Mielenkiinnolla odotan kun en ole itse moista kokenut, vaikka muuten aran ja pelokkaan koiran kanssa olen elänyt. Kuti olisi mennyt ihan lukkoon räjäytyksestä ja varmaan junistakin. :-( Kyllä Ilo saattaa pimeällä pöhistä esim. ihmiselle, mutta lopettaa kun ärähtää.

  VastaaPoista
 5. Miten teillä on suojattu esim. sohva, sähköjohdot, hyllyt yms.? Miten alue on rajattu kotona?

  VastaaPoista
 6. Ei ole suojattu sohvaa mitenkään, pentu ei saa sohvalle tulla. Sähköjohtoja ei paljoa ole ja kaikki on samassa paikassa eli kirjahyllyn alla piilossa. Hyllyjäkään ei ole suojattu mitenkään, mutta ylhäällä on kaikki esineet, mitkä ei missään nimessä saa päätyä pennulle.

  Alue on rajattu koiraportilla meidän makuuhuoneeseen, jossa myös Ilon häkki on. Makkarin ovella on siis portti, Ilo on yksinolot siellä ja silloin tällöin myös meidän ollessa kotona.

  Meillä oli valmiiksi kaikki aika hyvällä mallilla kun asunnossa on kuitenkin touhukas pieni lapsi ja kaksi termiittikania. :-D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit