Tasapainoreeniä

Uudesta upeasta bannerista saamme kiittää taitavaa Roosaa, iso kiitos! Suosittelen. 

Ilo oli eilen noin 1½h-2h yksin kotona ja ennätimme parkkipaikalle kun metelöinti alkoi. Luulin, että menisi jo hiukan paremmin. Mieheni kelasi tunnin videon ja lähes joka kohdassa oli kuulunut metelöintiä. Voih. Ei varmaan auta muu kuin mennä koirakirjojen ohjeiden mukaan alusta alkaen. Minä haluan tämän pois alta ennen kun siitä tulee ongelma. 
Aamuruoasta puolet sai reenaten niitä samoja kuvioita, mitä aiemmin. Hienosti meni. Olen voinut pidentää matkaa ja vauhdittaa liikettäni pennun istuessa. Toisinaan meinaa etutassut liikahtaa pykälän, jos toisenkin, mutta sitten palataan taas askel taaksepäin. Tänään tutkittiin taas hampaita, harjasin pennun ja leikkasin kynnet. Pitäisi ainakin tottua kun tiuhaan tahtiin suoritetaan hoitotoimenpiteitä.
Lähdimme tytön ja pennun kanssa ulkoilemaan, vaikka tuo pikkuihminen kipeänä onkin. On aika vilpoinen keli ja vähän tuli jopa kylmä. Meillä oli oikein mukavaa, eikä olisi millään malttanut tulla sisälle, mutta pakkohan se oli kun alkoi kuunnella tuon pikkuihmisen köhinää. Kyllä meillä yli tunti vierähti.
Ilo sai olla vapaana koko ajan, autotietä lukuunottamatta. Yksi koirakko ohitti meidät, meidän ollessa vähän sivummalla. Ilo ei ollut moksiskaan, namittelin. Pieni punainen oli aivan täynnä intoa ja energiaa. Se kulki taas peltoa, ojia, heinikkoja ja risukkoja pitkin. Välillä jäi tutkimaan omiaan ja pian tuli vauhdikkaasti perään. Se meni mäkeä ylös ja alas, aivan riemuissaan.
Kävimme metsäntapaisessa rämpimässä ja pentu oli oikein varma liikkeissään. Se ei aristellut mitään ja tuntui nauttivan täysillä. Kunnon tasapainoreeniä tuolla rämpiminen, itse kullekkin. Ilo jopa kiipeili kaatuneen puun päällä, kipitti sitä edes takaisin ja pari kertaa jopa hyppäsi yli. Tuleva agikoira selvästi.
Tyttö oli pyörällä mukana ja viimeksi pyörä oli turhan kiinnostava Ilon mielestä. Koko ajan sai olla puuttumassa käytökseen, mutta tänään jouduinkin puuttumaan vain muutaman kerran. Huomattavaa edistystä, ihan mahtavaa. Reeniä, reeniä.  

Luonto on niin kaunis. Syksy on ihana. Vielä kun se aurinko jaksaisi pilkistellä useammin. 

Kommentit

  1. Millasta metelöintiä se on? Onks se sellasta ininää, että voi kauhia mut on jätetty? Vai enemmän, piru mut on jätetty?

    Ja meilläkin Gatsby kiipeää aina kaikkialle! Meillä on yks kivi ja kanto peruslenkin varrella ja se lähes aina kiipee molempien päälle :)

    VastaaPoista
  2. Vinkumista, haukkumista, ulvomista ja välillä murahdusten tapaisiakin joukossa. Sellaista kauheaa mut on jätetty, sanoisin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit