Wirneen agipäivä

Kasvattaja järjesti Wirnistelijöille agipäivän Niinun opissa. Me ei tietenkään päästy menoon osallistumaan, mutta päätimme lähteä kuitenkin tapaamaan ihania ihmisiä ja koiria. Matkaan lähti Milli ja Priya. Ilo ja Priya matkustivat automme takatilassa, molemmat omissa häkeissään. Matkat sujui hiljaisuudessa.
Perillä Tampereen vahvistus pääsi rälläämään Issi-siskonsa kanssa. Issi ja Ilo nosti niskakarvansa pystyyn ja häntä tötteröllä kiersivät hetken toisiaan, mitä kukkoilua. Pennut saivat ennen lähtöä painia hetken kasvattajan pihassa. Ilo ja Priya matkusti samassa häkissä, joten matka oli huomattavasti äänekkäämpi ja vauhdikkaampi kuin eri häkeissä. Jännä juttu?
Matkalla tajusin, että unohdin omaan autoon niinkin oleelliset jutut kuin pennun kaulapannan ja hihnan. Hienoa. Onneksi Lena ystävällisesti lainasi Issin toista remmisettiä meille. Parin välietapin jälkeen suuntasimme agihallille, jonka lähistöllä koirat sai rällätä keskenään.

Paikalla oli päivän aikana I-pennuista 5/6 Ilo, Priya, Issi, Tintti ja Gatsby. H-pennuista 5/6 Hoppu, Raiku, Nova, Shake ja Pihka. Pentueiden emä Nessa, sekä Windedos vahvistukset Prilla, Nauru ja Inari. Koirien lisäksi menossa oli mukana tietysti kaikkien koirien omistajat, joten meitä oli liikkeellä melkoinen lauma.
Pennut sai rokotukset, eikä kukaan niistä ollut moksiskaan. Pikkuahmatit keskittyivät täysin ruokaan. Rokotusten lisäksi pennut pikatarkistettiin yleisesti. Ilolta katsottiin pyynnöstäni hampaat ja hienosti antoi katsoa. Seuraavan kerran rokotellaan sitten nelikuisena.
Agiliitäjät oli oikein taitavia ja kaikkien menoa oli mukava katsoa. Me hengailimme aluksi sellaisessa oleskeluhuoneessa. Ilo otti oman aikansa ennen kun malttoi rauhoittua nukkumaan. Siirryimme jossain kohtaa kentän läheisyyteen katsomaan muiden menoa ja Ilo käyttäytyi oikein mallikkaasti. Välillä paini siskojensa kanssa, mutta osasi olla rauhassa kun oli sen aika. Kauhean kiinnostuneesti seurasi muiden menoa, eikä välittänyt edes äänekkäimmistä yksilöistä.

Agien jälkeen koirat pääsivät rälläämään vielä hetkeksi samalle alueelle kuin aikaisemmin. Harjoittelin Ilon kanssa sivummalla vähän perusjuttuja - luoksetuloa, katsekontaktia, perusasentoa, seuraamista ja istu-maahan-seiso vaihtoja. Lopuksi otettiin yhteiskuva ja Ilo tapitti minua silmiin niin tiiviisti, että hyvä kun ei kellahtanut selälleen.
On tässä ympärillä vain mahtava porukka. On ollut ihana tutustua kaikkiin näihin ihaniin ihmisiin ja koiriin. Ihana olla osana tätä porukkaa. Kiitos kaikille kivasta päivästä, taas! Tuli mielessä kirottua surkea kielipää kun paikalla oli Windedos Lena Ruotsista. Pentueiden emä Nessa on Lenan kasvattama. Lena on tavannut I-pentujen isän Benin livenä ja myös tavallaan mahdollistanut tämän pentueen. Minun olisi tehnyt mieli kysellä asioista ja kiittää omalta osaltani, vaan ei.
Wirneen I-pennut 11vko. Issi, Tintti, Gatsby, Priya ja Ilo. © Laura

Kommentit

Suositut tekstit