Alkeistoko 3

Meillä on ollut tänään touhukas päivä. Aamusella kävin reippaan lenkin Ilon kanssa kahdestaan. Pitkästä aikaa oli aivan ihana ilma - aurinko paistoi ja oli kirpakkaa, täydellistä. Lenkin jälkeen Ilo sai harjoitella yksinoloa kun minä kävin hygieniapassitestissä.

Testistä tullessa poikkesin Mustiin & Mirriin hakemaan lisää treeninameja, jonka jälkeen kurvasin kotiin. Odotin Ilon rauhoittumisen ja nappasin sen mukaani, koska lähdimme metsälenkille kaverin luokse. Matkaan lähti kaveri, hänen Pogo-perronsa ja hoidossa ollut Ruu-pohjis.
Ennen metsään lähtöä törmäsimme sattumalta Hero-isovillaan ja Stella-kerryn. Ilo pelkäsi taas Heron innokkuutta ja hakeutui jalkoihin turvaan. Pistin merkille, että Heron riekkuessa ympärillä Ilo muuttui jotenkin "ärsyyntyneeksi" Ruunkin leikkiyrityksiä kohtaan. Päätimme lähteä eri suuntiin, jotta lenkki olisi miellyttävä kaikille.

Kiersimme reilun 3km ihanan metsälenkin. Ah, nautin niin metsäilystä. Koirat sai tulla koko lenkin vapaana, ne leikkivät ja juoksivat intoa puhkuen. Erityisesti pikkulikat Ilo ja Ruu sai aikaan mukavat painit, Pogo keskittyi enemmän kulkemaan omia reittejään. Yhdessä kohdassa meni jalat vähän veteläksi kun kaikki koirat pysähtyi tuijottamaan samaan suuntaan ja sitten kuului ihan murinantapaista. Pysähdyimme kuuntelemaan ja ne olikin kaivurin ääniä, huhhuh.


Illalla oli vuorossa tokoa. Mehän korvasimme pentukurssilta kaksi kertaa alkeistokossa, mutta halusin jatkaa vielä kurssin loppuun ja tänään oli meidän kolmas kerta. Paikalla oli vain kolme koirakkoa tällä kertaa - Ilo, toinen aussiepentu ja bokseri. Oli hauska törmätä aussiepentuun, joka oli vielä suunnilleen samanikäinen ja samanvärinen.

Treenattiin ensimmäisenä ohittamista paikalla ja pujoittelemalla kahdeksikkoa koirakoiden välissä. Oikein hyvä harjoitus meille! Ohittamista ollaan alusta asti treenattu ohi-käskyllä, mutta vähän pidempien välimatkojen päästä ja lähinnä vielä pysähtyen. Ilo ohitti käskyllä oikein kauniisti, ei valittamista.

Harjoiteltiin tuttuina juttuina seuraamista ja vähän käännöksiä. Uutena juttuna pysähtymistä kesken seuraamisen ja Ilo tajusi homman niin hyvin, että pian sain itse jatkaa matkaani parin askeleen verran. Seuraamista oman katseen ollessa koiran sijasta menosuuntaan. Hyvä harjoitus minulle! Seuraamista siten, että käskyn jälkeen liikkeelle lähdettiin vasta pienen miettimishetken jälkeen. Ilo ei ennakoinut.

Mukavat treenit ja pentu oli pätevä. Jäi hyvä mieli ja innolla odotan taas seuraavaa kertaa. Kuvat metsälenkiltä puhelimella.

Kommentit

 1. Ekan kuvan metsä näyttää aika kivalta lenkkipaikalta! :)

  VastaaPoista
 2. Sitä onkin! Harmitti kun ei ollut kameraa.

  VastaaPoista
 3. http://frihetawa.blogspot.fi/2013/11/movember.html
  teirät on haastettu! >:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit