Kiharainen yövieras

Meillä oli karvainen yökyläilijä kun entinen kääpiövillakoirani Kuti oli meillä hoidossa su-ma. Otin Kutin yökylään, koska se piti pestä tämänpäiväistä trimmausta varten. Ilo otti karvakaverin vastaan mukavasti, ilman mitään ongelmia. Kutia vähän stressasi illalla, mutta ihan ok meni. Ulkoilut, ruokailut, kotoilut, autoilut ja kaikki muu sujui mallikkaasti Ilon osalta. Se ei välittänyt Kutin ääntelyistä remmissä ja autossa lainkaan, miten hienoa. Hetken Iloa ihmetytti, miksi puudeli sai tulla sänkyyn ja sohvalle kun hän ei saa. Kerran taisi kokeilla sohvalle tulla, mutta muuten ei mitään. Illalla koitti kerran rynnätä Kutin ruokakipolle, mutta poistui paikalta vähin äänin kun ärähdin.

Vanhusta ei paljoa huvittanut leikkiä pennun kanssa, mutta saatiin nähdä muutamat juoksupätkät ulkona ja lelujen repimiset sisällä. Alkoi hymyilyttää kun katseli ulkona vierekkäin teputtavia koiria. Koitin vähän reenata Kutin kanssa ja se tuntui niiiiiiin pieneltä Ilon jälkeen, hassua.
 
Aamulla piti käydä pikainen lenkura Janessan ja koirien kanssa, mutta törmättiinkin kaveriini ja hänen sheltteihinsä Reginaan & Fionaan. Ilo tunnisti ystävänsä jo kaukaa ja voi sitä riemua kun paimenet pääsivät rälläämään yhdessä. Kuti pysytteli sivummalla meidän ihmisten luona. 
Kutin trimmauksen ajan Ilo sai odotella autossa ja sen jälkeen lähdimme porukalla metsälenkille. Kolme ihmistä ja kuusi koiraa. Ilo, Kuti, Pogo-perro, Ruu-pohjis, Stella-kerry ja Hero-isovillis piti huolta siitä, että menoa ei puuttunut. Ilo taisi muistaa ison, vauhdikkaan ja äänekkään Heron kun se alusta alkaen vähän lusmuili, pitkästä aikaa. Ilo ei selvästi nauttinut aluksi hommasta kun vauhdikas villis viiletti ympäriinsä, ajan kanssa Ilo kuitenkin rentoutui ja haastoi jopa Heroa leikkimään. Muiden kanssa meni mukavasti.

Kuti viihtyi taas enemmän omissa oloissaan tai meidän ihmisten luona. Sitä ärsytti kamalasti kun vähän väliä joku tunki iholle ja tällä reissulla Kuti sitten myös ilmoitti asiasta muille koirille. Aina näin ei ole ollut ja mielestäni on ihan sallittua kertoa, että hei nyt riittää.
  Ainoa kuva kaikista kuudesta, tosi hieno.
 Ahdistaa.
 Leiki mun kaa! Enkä leiki kun ahdistaa.

Kotiin tullessa koirat pääsi pesulle. Tarkoitus oli pestä Kutin uudestaan trimmauksen jälkeen, mutta pesin samalla myös metsässä likastuneen Ilon. Eilen harjasin koirat ja leikkasin kynnet. Pitkästä aikaa Ilo venkuroi kynsiä leikatessa - vähän liikaa häiriötä ympärillä hääräävästä villiksestä, mutta en luovuttanut ja pian pentu makasi aivan aloillaan operaation ajan.

Nyt minulla on varsin väsynyt pentulainen. Vielä väsyneempi on varmasti kotiin mummin luokse palannut puudeliherra. Voisin uskoa, että se nukkuu tulevan yön erityisen sikeästi.

Pahoittelen kuvien vähyyttä ja laatua. Ei oikein valo riittänyt.

Kommentit

  1. Mä en meinaa onnistua ottaan edes kolmesta koirasta onnistunutta ryhmä kuvaa, joten musta toi on erittäin hyvä kuva kuudesta :D

    VastaaPoista
  2. XD AINA joku oli karannut paikalta ja siis tota valoahan ei metsässä riittänyt.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit