SIN1 BIS3

Hervannan Mustissa ja Mirrissä järjestettiin hyväntekeväisyys match show tänään. Ilmoittautuminen 7e ja tuotto eläinsuojeluun, hienoa. Ilmoittautuminen 10.00 ja pentujen kehät 11.00. Pennut oli jaettu kahtia - isot ja pienet, Ilo meni isoihin pentuihin. Erinäisten syiden takia meinasin heittää hanskat tiskiin pariinkin kertaan aamulla, mutta päästiin kuitenkin onneksi lähtemään.
Odottelimme noin 30-40min kehien alkua ja se oli hyvä, koska Ilo ehti totutella yleiseen hulinaan. Pääsimme kehään neljäntenä ja Ilon parina oli berninpaimenkoira. Seisotimme, juoksimme kehää, seisotimme lisää, juoksimme lisää ja koirille tehtiin pikainen tarkastus. Ilo oli hienosti kehässä ja meille ojennettiin sininen nauha. Ei "hävitty" huonolle.
Myöhemmin isojen pentujen siniset kutsuttiin kehään, seisotettiin ja juostiin. Vuorotellen koirakoita tiputeltiin pois ja kehään jäi neljä koirakkoa. Seisotettiin ja juostiin lisää, jonka jälkeen meidät ohjattiin omille paikoille. Neljäs, kolmas, toinen ja me ensimmäisenä. Olin aivan häkeltynyt! Ilo sai ruusukkeen ja erilaisia herkkuja.
Ilo väsähti tässä vaiheessa hirveästi, se pisti maahan jalkoihini ja oli nukahtamaisillaan. Piristyi kuitenkin heti liikkeelle lähdettyä, vaikka viimeisessä kehässä huomasi, että seisominen ei enää oikein napannut - sai houkutella ja palkata ahkerammin. Kaikkien pentujen parhaat laitettiin samaan kehään, ohjelmassa jo tutuksi tullutta seisotusta ja juoksemista. Tällä kertaa pienten tuomari tarkisti isot pennut ja isojen tuomari pienet pennut. Taas tipulteltiin porukkaa, me jäimme neljän parhaan joukkoon ja tulimme kolmansiksi. Palkinnoksi ruusuke, pokaali, iso ruokasäiliö, pyyhe ja matkavesikuppi.
Ilo ensimmäisissä mätsäreissään SIN 1 ja BIS 3. Se käyttäytyi niin mallikkaasti, että melkein itku tuli. Seisoi hienosti, erityisesti siihen nähden, minkä verran ollaan sitä todellisuudessa reenattu. Sama homma näyttelyhihnan ja siinä ravaamisen kanssa. Mätsärit oli ensimmäiset myös minulle ja olen käynyt aiemmin katsomassa vain muutamat. Olen enemmän kuin tyytyväinen meidän suoritukseen.
Minulta kysyttiin päivän aikana kolme kertaa "onko tämä bordercollie?" - australianpaimenkoira. Eräs nainen kummasteli Ilon kevyttä päätä, mutta on tottunut ilmeisesti näkemään niitä hieman raskaampia aussieita. Ilo sai päivän aikana todella paljon rapsutuksia ja kehuja. Kotiin tulimme keskustan kautta bussilla, joten Ilo sai sen takia vielä enemmän huomiota. Ilo suhtautui ihaniin ihmisiin tietysti iloisesti. Bussimatkatkin meni hyvin, mallikas penska. Se on yksinkertaisesti paras.
Kuvat puhelimella. Pari nimetöntä kuvaa Mustin ja Mirrin porukalta kopioitu.

Kommentit

 1. Jee, upea suoritus! :) Meilläkin ois viikon päästä ekat mätsärit edessä tän pennen kanssa, jos ehtis vaikka vähän ennen sitä vielä treenailemaan!

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä tyytyväinen, erityisesti Ilon käytöksestä. :-) Nonni! Meilläkin ehkä heti viikon päästä seuraavat...

  VastaaPoista
 3. Oij, vatsi! Hyvä Ilo! Hienostihan teillä meni ekat näyttelyt? MUlla ja Hallalla meni vähän huonommin, sillä hupsu ei jaksanut seistä yhtään, vaan nakerteli tuomaria ja melkeimpä nappasi pepustakin kun lähti arvostelemaan toisia koiria. (leikillään tietenkin) Mutta ihanat olivat meidän ekat ja vikat näyttelyt. Profiilikuvassa minä ja Halla. Onnea vielä teidän upeasta sijoituksesta ja onnea tulevaisuuteenkin!

  VastaaPoista
 4. Niin sitä pitää IhaNaiset, onnittelut molemmille! tv grandgrandmother

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Näyttelyt ei ollut, mutta mätsärit. Ilo oli kyllä super. <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit