Alkeistoko 4

Parin viikon tauon jälkeen oli aika lähteä tokotreeneihin. Ilo oli aivan liekeissä tajutessaan, mihin mennään. Paikalla oli meidän lisäksi ehkä neljä koirakkoa. Ilo oli tänään niin pätevä, että minä oikeasti liikutuin. Ihanaa kun on koira, joka rakastaa tehdä. Koira, jonka kanssa voi tehdä mitä vain, missä vain ja koska vain. Koira, joka oppii nopeasti ja innostuu oppimastaan.
Ensiksi harjoiteltiin merkkiä, joten otettiin käyttöön kartio ja pieni namialusta. Molemmat maahan, lähemmäksi kartio ja taakse samaan linjaan alusta. Koira käskettiin istumaan kartion edessä, vietiin nami alustalle, palattiin koiran luokse ja annettiin käsky merkki. Ensimmäisellä kerralla Ilo taisi vähän ihmetellä, mutta toisen kerran jälkeen meni kuin olisi aina tehty. Kun homma sujui, pidennettiin matkaa ja lähetettiin koiraa eri suunnasta. Kun homma sujui tälläkin tapaa hyvin, otettiin mukaan istuminen. Koira lähetettiin merkille, käveltiin luokse ja käskytettiin istumaan merkin takana.

Seuraavaksi harjoiteltiin ruutua, joten otettiin käyttöön tietenkin enemmän kartioita ja samainen pieni namialusta. Kartioita ruudussa neljä, namialusta lähelle vasenta yläkulmaa ja ruudun eteen yksi kartio, jonka vierestä istuva koira lähetettiin käskyllä ruutuun. Ilo oli ensimmäisellä kerralla pihalla, kirjaimellisesti - se ei edes mennyt ruutuun ilman houkuttelua. Toisella kertaa se etsi kauheasti namialustaa, mutta silti piti vähän houkutella. Treenien loputtua koitin vielä kerran ja Ilo tekikin loistavasti.

Muiden treenatessa ruutua, me harjoiteltiin seuraamista ja kaikkea siihen kuuluvaa. Pysähdyksiä, käännöksiä, liikkeestä istumista ja liikkeestä maahanmenoa. Ilo teki ehkä paremmin kuin koskaan, se oli aivan täynnä tekemisen intoa.
Häiriötä riitti taas hirveästi muista koirakoista, koiran haukkumisesta, vinkuvasta vinkulelusta, liikenteen äänistä ja ohi juoksevista jääkiekkoilijoista. Tästä kaikesta huolimatta Ilo oli paremmassa vireessä kuin ehkä koskaan aikaisemmin, täynnä tekemisen meininkiä ja se teki täysillä vain minun kanssani. Mahtava otus. Tuli niin hyvä mieli. Seuraavia treenejä innolla odottaen!
Kuvat eiliseltä peltoilulta.

Kommentit

  1. :D Vautsi, teillähän oli mennyt mahtavasti, onnea!

    VastaaPoista
  2. Heh, kiitos vain. :-) Mukava tehdä tuollaisen koiran kanssa, joka on nopea oppimaan ja innostuu oppimastaan. On itselläkin ihan erilainen fiilis tehdä.

    VastaaPoista
  3. On. Unelmien täyttymys. Kyllä kannatti odottaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit