Alkeistoko 5

Tänään oli viimeinen kerta alkeistokoa. Tunti alkoi poikkeuksellisesti jo 17.00, mutta eipä tuo tunnin ero valon määrään vaikuta kun tulee pimeää jo niin kovin aikaisin. Ilolla oli tänään vähän ongelmia tehtävien suorittamisessa, koska maa oli liukas ja lisäksi loskainen. Sivummalla tehtävät sujui.

Treenattiin 90 asteen käännöksiä vasemmalle ja oikealle. Käännökset sujui ihan mukavasti ja Ilo käyttää kuulemma hienosti takapäätään noin nuoreksi pennuksi. Lopuksi harjoiteltiin sivuaskeleita molempiin suuntiin. Eli otettiin askeleet oikealle ja vasemmalle, annettiin koiralle seuraa-käsky, jolloin koiran piti kulkea mukana. Oikealle meni mukavasti, mutta vasemmalle oli hieman haastavampaa. Tauoilla eli muiden tehdessä ruutua vuoroillaan, me harjoiteltiin seuraamista, pysähdyksiä ja käännöksiä. Ihan mukavasti meni liukkaudesta huolimatta.

Käännöksien jälkeen ja ennen sivuaskelia harjoiteltiin ruutua. Ensimmäisellä kerralla vein namin alustalle Ilon ollessa mukana, jonka jälkeen palattiin alkutolpalle ja käskin Ilon istumaan. Lähetin ruutuun-käskyllä ruutuun, kävelin perässä ja käskin Ilon maahan. Ilo haisteli vähän turhan kauan alustaa ja makaamaan sai houkutella namikädellä. Jätin Ilon makaamaan, palasin alkutolpalle kävelin eteenpäin, käännyin vasemmalle, oikealle ja käskin Ilon seuraamaan. Ilo pysyi oikein hienosti makaamassa käskyyn asti ja tuli hieman ihmetellen seuraamaan. Ilo on seurannut aina ensiksi perusasennon eli sivu-käskyn kautta.

Toisella kertaa tehtiin lähes samalla kaavalla, tosin jätin Ilon heti istumaan kun vein namin alustalle. Makaamaan sai houkutella taas namikädellä ja Ilo nousi epämääräiseen asentoon, mutta kävin käskyttämässä uudelleen ja silloin pysyi. Seuraamaan käskettiin tällä kertaa ilman pysähdystä, Ilo empi tällä kertaa kauemmin. Varmaan koska jatkoin liikkumista. Itse sähläsin ja koira tuli seuraamaan etukautta eli tästä järkevämpi jatkaa takakautta. Yllättävän hyvin meni kun näin monta juttua ja vasta toista kertaa harjoiteltiin ruutua, jonka lisäksi vielä minäkin vähän sähläsin.

Tälläkin kertaa häiriötä riitti liikenteestä, ohi juoksevista jääkiekkoilijoista, vieressä piippailevasta koirasta, haukkuvasta koirasta ja lipputangon paukuttavasta narusta. Häiriö ei Iloa haitannut, tälläkään kertaa. Hyvää sosiaalistamista erilaisiin juttuihin treenauksen ohella. Olen todella tyytyväinen molempiin käymiimme kursseihin, päästiin hyvään alkuun. Nyt Ilo saa pitää pienen mietintätauon tokon suhteen. Ohjatut treenit jatkuu toivottavasti alkuvuodesta. Keväällä toivottavasti saadaan tokon rinnalle myös agility. Koitetaan päästä TAMSKille treenaamaan niin tokoa kuin aksaakin. Katsotaan kauan täytyy odottaa!

Laitan nyt tähän samaan postaukseen meidän muut kuulumiset. Perjantaina Kangasalla järjestettiin itsenäisyyspäivän näyttelyt, joihin pari kaveriani perroineen osallistui. Me lähdettiin Ilon kanssa turisteilemaan. Näyttelymaailma ei minua kiinnosta, mutta kaverit, tutut koirat kehässä ja uudet kokemukset Ilolle oli se juttu.

Näyttelyt pidettiin maneesissa. Ennen maneesiin menoa Ilo pääsi pellolle rallattamaan Kaya ja Suni perrojen kanssa. Ilolla oli niin kivaa, että ensimmäistä kertaa korvat katosivat kokonaan ja se tuntui lällättelevän minulle "ihan sikasiistiä ja äiskä oot niiiin tylsä". Se ei tullut luokse käskyistä huolimatta ja lähti karkuun kun menin luokse. Lopulta sain napattua kiinni ja voin kertoa, että remmiin joutui.

Korvien kadotuksen jälkeen treenattiin pätkät tokoa ja temppuja sivummalla, johan alkoi Ilo olla taas kuulolla. Maneesiin mennessä jännitti hetken, mutta jo "omalle paikalle" pysähtyessä oli rentoutunut. Seisoimme ihan kehän laidalla ja Ilo malttoi olla hienosti istuen tai maaten. Tosin parilla kertaa koirien juostessa ohi, olisi Ilokin mielellään liittynyt seuraan. Heh. Maneesissa raikui ihmisten puhe, taputukset ja koirien haukkuminen, eikä mikään hetkauttanut Iloa. Pujoiteltiin useiden koirakoiden välissä ja saatiin oikein hyvää harjoitusta ohituksiin.

Me ollaan tehty monenlaista täällä kotiympyröissä. Lenkkeilty ahkerasti, nähty paljon Fiona ja Regina shelttejä, tokoiltu ja temppuiltu. Ilo on päässyt pari kertaa lenkille siten, että olen vetänyt tyttöäni stigalla perässä. Ilo suhtautuu touhuun paljon paremmin kuin osasin odottaa. Ensimmäisellä lenkillä stigailun lisäksi uudempina juttuina kauempaa metsältä kaikui muutama laukaus ja kotipihassa remmissä ollessa nähtiin kissa. Laukaukset ei kiinnostanut ja kissastakin huomio siirtyi minuun heti jätä-käskyllä.

Ilon korvat on kadonnut muutamia kertoja kaveriseurassa. Ilo on alkanut kauheasti tonkia maasta jos jonkinlaisia kakkakikkareita. Jätä-käsky on ollut ahkerassa käytössä, vaan sillekkin on korvat kuuroutunut muutamia kertoja. Ollaan jouduttu keskustelemaan, onko se sallittua - ei, ei ole.

Ruokintaan on tullut lisäystä kun Ilo on päässyt tutustumaan naudan ja sian ohella myös kanaan. Kun maha on varmasti sopeutunut kanaan, otetaan mukaan taas uusi eläin, luultavasti kalkkuna. Tästä se lähtee! Hyvällä ruokahalulla upposi kanakin, en sitä kyllä hetkeäkään epäillytkään.

Kommentit

Suositut tekstit