Tohelot ja torvelot

Sunnuntaina meillä oli tärkeä tehtävä kun lähdimme lenkkeilemään Ilon kasvattajan kasvatista haaveilevan Pirittan kanssa. Tapasimme eräässä koiratapahtumassa silloin kun Ilo oli ollut minulla vasta muutaman viikon. Piritta tuli meidän juttusille, alkoi lukea blogia ja nyt sitten sovimme tapaamisesta.

Kävimme vajaan 5km lenkin Pirittan ja hänen hovawarttinsa Wilman kanssa. Iloa vähän jännitti iso ja leikkisä hoffi, mutta ajoittain se innostui kutsumaan Wilmaa leikkimäänkin. Välillä taas jännitti vähän enemmänkin ja Ilo pomppasi äännellen kauemmas. Ilo tarvitsee lisää hyviä kokemuksia isoista, vauhdikkaista ja äänekkäistä koirista, koska yksi ikävämpi kokemus vaivaa mieltä. 
Juttua riitti ja oli mukava tavata ihminen, joka haaveilee aussiesta. Minä olen edelleen oikein kiitollinen kaikille, jotka päästi minut tutustumaan aussieihinsa silloin kun itse aussiesta haaveilin. Se oli opettavaista ja nyt haluan itse toimia samanlailla.
Tänään lenkkeiltiin taas Miran ja Ryhti-airiksen kanssa. Pennut sanoivat öriöri remmissä haistellessa, mutta vapaaksi päästessä ne tajusivat, että hei tämähän oli sairaan siistiä. Kävimme vajaan 5km lenkin, pennut saivat tietysti rällätä vapaana koko matkan. Oli oikein mukava lenkki!

Ilo ja Ryhti on hauskat kaverit. Ne on tällä hetkellä korkeudeltaan suunnilleen samaa luokkaa. Niillä on samanlaiset leikit - juoksemista ja painimista. Vuorotellen ne repivät toisiaan turkeista, juoksevat niin kovaa kuin kintuistaan pääsevät ja sitten pysähtyvät painimaan. Niiden menoa on hauska katsoa. Pari kertaa tunteet meinasi kuumua liiaksi, mutta kiltit pennut lopettivat heti meidän omistajien murahtaessa.
Ohitettiin kauempaa pari koiraa, ilman ongelmia. Yhdessä kohtaa me ihmiset huomasimme jo kauempaa, että omistaja poistui koiransa kanssa metsään heti meidät äkättyään. Okei. Ilo haistoi heti kohdalle tullessa, että metsässä on jotain. Pari kertaa sain käskyttää ennen kuin tuli luokseni, mutta tuli kuitenkin ja antoi olla. Hienosti.
Lopuksi treenattiin vähän. Ilon kanssa perusasentoa, seuraamista, istu-maahan-seiso vaihtoja ja maahanmenoa. Pennut toimivat häiriönä toisilleen ja molemmat tekivät hienosti, toisesta välittämättä. Mira sai treenata hetken kahden pennun kanssa, perusasentoa Ilo väärällä puolella ja seuraamista. Mira totesi, että "fiksu pentu tajusi olevansa väärällä puolella".

Kommentit

Suositut tekstit