Ihana aamu

Tampereella on lunta ja pakkasta -17°C. Aurinko paistaa, on kirkasta ja puiden päällä on kaunis lumikerros. Lumi narskuu kenkien alla ja poskia kipristelee. Mahtavaa! Vajaa viikko sitten oli märkää ja kuraista. Kuinka nopeasti voi mutamaailmasta tulla lumimaailma. Toivottavasti tällaiset ilmat on loppuviikosta kun minulla on vapaata.
Aamulla autoilimme ulkoilemaan Ilon kanssa. Ensiksi kävimme meidän entisen vakkarilenkin, jonka jälkeen heittelin Ilolle tennispalloa. Ilo oli intona, kunnes se äkkäsi jänöjen papanat pellolla. Pari kertaa Ilo sai etsiä pallon pellosta, se ei luovuttanut vaan etsi sen aikaa, että löysi. Jee! Lenkillä vasemmalta ryteiköstä lähti yhtäkkiä loikkimaan itse papanakone. Ilo kiinnostui, otti pari askelta ja katsoi perään, mutta uskoi minua ja tuli luokse. Mahtavaa! 
Ilo alkoi nostella tassuja vauhdin hiljetessä, joten hyppäsimme autoon. Minä ihastelin kaunista ilmaa ja päätin, että käydään vielä pieni metsälenkki matkan varrelta. Perillä ehdimme köpötellä vain reilun kilometrin kun Ilo alkoi nostella tassujaan, otin muutaman kuvan ja lähdimme. Ulkoillessa vierähti pari tuntia ja nyt pentu nukkuu kopassaan kippuralla lampaantajan päällä.

Kommentit

 1. Voisitko tulla meillekin taltioimaan talvista ihmemaata? Käytiin tänään työkaverin koiran sekä omien kanssa lenkillä ja monesti kaipasin kunnon kameraa (sekä taitavaa kuvaajaa), jolla olisi voinut saada pienistä viilettäjistä kuvia napsittua :) Ihanan kaunista teillä, mutta onneksi myös vihdoin meilläkin! <3

  VastaaPoista
 2. On ihan mahtia kun tuli lopulta talvi. <3 Voi kun pääsisikin teitä moikkaan ja Ilo painimaan velipojan kanssa. :-) Ja kuvaamaan!

  VastaaPoista
 3. Niin parasta, kun tuli talvi! On jopa tullut ulkoilutettua kameraa! :)

  VastaaPoista
 4. Moikkaus urheat talvilenkkeilijät! Minä kun en tunnetusti kuulu näihin talvi-ihmisiin, eikä toi espanjalainen "rasselitukkokaan". Pakolliset kuviot ollaan tehty vauhdikkaasti lyhennetyillä lenkeillä ja tänään laitoin noihin pillikinttuihin minimini töppöset, mutta kuinka ollakkaan, kun pääsimme kotiin, oli enään yhdessä tassussa töppönen jäljellä. Ei muuta kun uusiksi lenkki pimeelle metsäpolulle ja löytyihän ne kolme kadonnuttakin sieltä.
  +kelejä odotellen tv grandgrandmother ja lorca

  VastaaPoista
 5. Haha, espanjalainen rasselitukko. :-D :-D :-D Apua! Ilo kanssa nosteli kinttujaan aluksi, lopuksi ja paikoilla nököttäessä, mutta urheasti suoriutui. Pitää kovemmille pakkasille/pidemmille lenkeille laittaa sellaista kylmältä suojaavaa voidetta tassuihin. Jos haluat matkassa pysyvät tossut niin voin suositella naista, joka teki Kutille sellaiset. 4 tossua yhteensä 5-10e, en muista tarkkaa hintaa. Helpot laittaa, ilmeisesti mukavat jalassa, suojaa kylmältä, hienot ja pysyy menossa mukana. :-)

  VastaaPoista
 6. Tosiaan ihana sää tänään! Mielestäni postauksessa oleva toiseksi viimeinen kuva on niin upea! Ilo osasi jälleen totella hienosti, taitava pentu! :33 Tänään kävin itsekkin koiran kanssa lenkillä, ja sain ihania kuvia meidän jättiläisestä, auringon lasku oli ihana! Seuranani lenkillämme oli pikkuveljeni. :D

  VastaaPoista
 7. Tykkään itse samaisesta kuvasta kovin! Kiitos. :-) Ilo odottaa vapaa-käskyä kun tassutkin meinaa jäätyä poseeratessa. Lenkkeily on erityisen ihanaa nyt kun on pakkasta ja lunta! Me ollaan kanssa pikkuveikan kanssa puhuttu, että joku päivä yhdessä lenkille. :-)

  VastaaPoista
 8. Hei, jos löydät tossuntekijän yhteystiedot, niin ilmoita. Teettäsin kyllä ilomielin, kun ei tuolta kaupoilta ole jalassa pysyviä löytynyt tuolle pillikintulle. Varmaan joku toinenkin voisi saada vinkin tätä kautta.
  Kauniisti kiittäen Lorca ja grandgrandmother

  VastaaPoista
 9. Sp. Hennanyman@gmail.com ja kysy pienelle koiralle fleecetossuja. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tarvii kysyä ja tilata. Taitaa tämä talvi kummiskin jatkua, valitettavasti....tv.isomummu

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit