Mitä Ilo syö?

 6kk 1vko

Ilo syö kolme kertaa päivässä, kaksi kertaa nappulaa ja kerran raakaa. Aamulla, päivällä ja illalla. Raa'an olen antanut poikkeuksetta iltaisin. Minä aion siirtää Ilon 50/50 ruokinnalle, kunhan siirrytään kolmesta ruokintakerrasta kahteen. Myöhemmin tulevaisuudessa aion siirtää Ilon kokonaan raa'alle. Ennen ruokakipon saamista Ilon pitää istua, katsoa silmiin ja odottaa "ole hyvä"- käskyä. Ilon totinen ja odottava ilme saa minut aina nauramaan. Ruoka on vakava juttu.

Ilo on syönyt tähän mennessä mitä vain ja erittäin hyvällä ruokahalulla. Ilo on todella ahne. Tuskin tulee nirsoilemaan koskaan minkään ruoan kohdalla. Turvotan nappulat, joten joukkoon lisään reilusti vettä. Olen lorauttanut joukkoon myös pentupaketin mukana tulleita öljyjä, ne tosin loppui juuri ja pitäisi ostaa uutta tilalle. Kerran viikossa heitän raa'an kananmunan ruoan joukkoon.


Nappulana Ilolla on Profinen Puppy chicken&potatoes. Ilolle Profine on sopinut hyvin. Ilo on hyvässä fyysisessä kunnossa, turkki kiiltää, ei hilseile, ei kutia, silmät ei rähmi ja vatsa toimii. Ruoka selvästi maistuu Ilolle ja usein käytän nappuloita palkkanakin. Ilo syö kerralla 1dl nappulaa turvotettuna.

Ostan nappulat Mustista ja Mirristä, 15kg säkki maksaa 52,90 €. Ilo on asunut meidän luona reilu neljä kuukautta ja nyt on menossa toinen säkki, jota on jäljellä reilusti yli puolet. Kasvattajalla Ilo söi Royal Caninia ja kotona totuteltiin RC:n rinnalla Profineen.

 

Mustin ja Mirrin sivuilla lukee Profinen pentunappulasta seuraavaa; 

Profine Puppy chicken&potatoes koiranpennun täysravinto on tasapainoista, luonnontuotteista valmistettua, elimistölle ystävällistä ravintoa, jossa viljan sijaan hiilihydraatin lähteenä on käytetty hyvin sulavaa perunan, tomaattien ja maissin yhdistelmää. Profine Puppy on kana-peruna täysravinto, joka on suunniteltu kattamaan pienten ja keskikokoisten rotujen kasvavien pentujen ravintovaatimukset. Ruoassaon korkea proteiini- ja rasvapitoisuus, tärkeitä vitamiineja sekä hivenaineita. Koostumuksesta kanaa ja vihanneksiaon yhteensä 60 %.

VALMISTUSAINEET: kananliha, kananmaksa, peruna, maissi, kananrasva (tokoferolien suojaama, E-vitamiinin lähde), lohiöljy, luontainen aromi, kuivattu sokerijuurikasleike, kuivattu omena, panimohiiva, tomaatti, jukkauute, mineraalit, glukosamiinihydrokloridi, kondroitiinisulfaatti, DL-metioniini, L-lysiini, mannaanioligosakkaridi, frukto-oligosakkaridi, prebiootit, kelatoitu kupari, koliinikloridi, sinkkioksidi, kelatoitu sinkki, magnesiumoksidi, orgaaninen seleeni, biotiini, niasiini, kalsiumpantotenaatti, A-vitamiini, B12-vitamiini, riboflaviini-lisä (B2-vitamiinin lähde), tiamiinimononitraatti (B1-vitamiinin lähde), pyridoksiinihydrokloridi (B6-vitamiinin lähde), foolihappo, D3-vitamiini, E-vitamiini (alfatokoferoli).

RAVINTOSISÄLTÖ: Proteiini 27%, rasva 14%, kuitu 2,5%, kosteus 10%, hehkutusjäännös 6,5%, kalsium 1,4%, fosfori 1,1%.

VITAMIINIT JA HIVENAINEET (/1 KG): A-vitamiini 26000 IU, D3-vitamiini 2000 IU, E-vitamiini(alfatokoferoli) 850 mg, kupari 25,1 mg, sinkki 140 mg, seleeni 0,25 mg.

METABOLINEN ENERGIA = 3 997 kcal/kg Omega-6: 3,1% / Omega-3: 0,54%


 


Iltaisin Ilo syö raakaa, on syönyt alusta alkaen. Ilo on saanut ainakin sikaa, nautaa, broileria, lohta ja riistaa. Aluksi Ilo sai nappuloiden rinnalla vain sika-nauta jauhelihaa, mutta sittemmin on rinnalle tullut muidenkin eläinten lihoja. Olen totuttanut Ilon eri eläimiin hiljalleen, varmuuden vuoksi. Raaka maistuu paremmin kuin hyvin. Ilo odottaa innolla lihan sulamista, nauttii ruokansa ja tulee ruokailun jälkeen huulia lipoen kiittämään.

Raa'at ostan s-ryhmän kaupoista tai Mustista ja Mirristä. Meillä on pieni kolmen lokeron pakastin, josta Ilon lihoille ja luille on käytössä kaksi lokeroa. Tila on rajallinen, joten meillä on yleensä 2-3 eri eläintä kerralla. Pakkasesta löytyy myös naudan luita.

 
Ilo saa päivittäin Dentastixin ja yksinollessaan luun jyrsittäväksi. Treenatessa käytetään nappuloita tai muita koirille tarkoitettuja nameja, mutta esimerkiksi nakkeja ei olla otettu edes kokeiluun. Mitä sitä suotta, jos koira palkkautuu "terveellisemminkin". Ne voi olla sitten satunnaisesti jotain ihan SUPER palkkaa, tarvittaessa.

Kommentit

 1. Nami nami :D Oli aika kiva lukea miten Ilo syö ja aika mielen kiintoistakin, mun mielestä. :) Meijän koirat kun syö niin erillalailla. ;)

  VastaaPoista
 2. Juuri meinasin tällä viikolla kirjoitella samasta aiheesta! Hyvä ja mielenkiintoinen postaus, aina mielenkiinnolla luen siitä mitä muiden koirat syö. :)

  VastaaPoista
 3. Sama! Mielenkiinnolla lueskelen eli innolla teidän postausta odottaen. :-) Välillä tuntuu, että koira söisi monipuolisemmin kuin itse...

  VastaaPoista
 4. oi teillä on ihana sama pakkasongelma kuin meillä :D yleensä koirien lihoille on kans 2/3 lokeroa käytössä, mutta nyt kun innostuin taas ostamaan niin koko pakkanen ääriään myöten lihaa, kröhöm.

  ootko antanut pelkkiä lihoja vai ootko esim. broilerin siipiä tai kaulaa kokeillu viel ollenkaa? :)

  VastaaPoista
 5. Onko Ilon vatsa toiminut hyvin kun syötät raakaa ja nappulaa? Raa'an syöttäminen on tosi hyvä lisä ja monipuolistaa ruokavaliota, mutta kannattaa olla tarkkana liian luisen lihan syöttämisessä yhdessä nappulan kanssa. Pelkässä raakaruokinnassa luulla on suuri ja tärkeä merkitys, mutta nappulan kanssa sekaisin sillä voi olla tuhoisat vaikutukset. Mutta tämän varmasti tiesitkin :)

  Kiva blogi, piti liittyä eilen heti lukijaksi :)

  VastaaPoista
 6. MELKKU Meillä saattaisi olla kanssa, jos mieheke ei laittaisi vastaan. :-D En ole noita kokeillut, naudan luita on saanut lihojen lisäksi. :-)

  LAURA Kiitos! Tervetuloa lukijaksi. :-) Ilon vatsa on toiminut hyvin tällä järjestelyllä. Näinhän se on. Varovaisesti mennään, pitkällä tauolla raa'an ja nappuloiden välillä. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit