Severus

Saimme mukavia vieraita kun Piia ja Severus-aussie busseilivat tänne "keskelle ei mitään" meidän luokse lenkkeilemään. Joskus silloin kun halusin tutustua paremmin australianpaimenkoiriin, Severus oli yksi niistä ensimmäisistä tapaamistani aussieista ja se teki minuun heti lähtemättömän vaikutuksen. Oikeastaan jo joskus ennen tapaamista laitoin Severuksesta kyselyä kun sen edellinen omistaja koulukaveri laittoi myynti-ilmoituksen, mutta se oli löytänyt jo kodin - Piian luota. :-) Ollaan lenkkeilty yhdessä muutamia kertoja, mutta Ilon kanssa kerta oli ensimmäinen.
Severus on äänekäs leikkijä - se haukahtelee ja mörähtelee. Se on tietysti myös varsin meneväinen, aussie kun on. Iloa aluksi jännitti hieman vähemmän kuin odotin, mutta aika pian se rohkaistui yllyttämään Severusta leikkimään. Välillä jännitti siitä huolimatta, mutta yllättävän hyvin meni ja koirat tuli mukavasti juttuun keskenään. Severuksen leikkityyliin ei painiminen kuulu, eikä Ilokaan painia yrittänyt. Sen sijaan aussiet juoksivat rinnakkain ja peräkkäin, Ilo edessä ja välillä toisinpäin, keppi suussa ja ilman.
Ihan uskomatonta, kuinka Ilon kokoinen koira voi painella niin kovaa kyytiä kuin taas nähtiin. Ehkä se on pitkät jalat ja kevyt kroppa? Metsässä Ilo juoksutti Severusta varsin mielenkiintoisessa maastossa ja Severus vingahdellen koitti saada Iloa kiinni. Suoralla tiellä välimatkaa ei juurikaan ollut. Metsässä välillä hirvitti kun kaksi aussieta pinkoi kun päättömät kanat, puiden ja kivien välistä pujahdellen.
Kävimme lenkin, jossa on menty paljon Kristan ja shelttien kanssa. Vähän reilu 7km ja noin 1h 30min. Taas oli aivan mielettömän kaunis ja ihana ilma. Oma kunto vain ei ole paras mahdollinen kun tulin uudestaan kipeäksi. Oikeastaan tässä on useita viikkoja oltu enemmän tai vähemmän kipeitä. Nyt pitää koittaa ottaa rauhallisesti, kerätä voimia ja päästä pöpöistä eroon. Pahoittelen osan kuvista laatua. Valo ei riittänyt ja valoisuutta piti säädellä aika reippaasti koneella, kuvista tuli keltasinisiä.

Kommentit

 1. Voi miten ihania koiruliineja! :) On kyllä tuo Severus kaunis uros. Ihana tuo kuva jossa Ilo ja Severus istuu vierekkäin, Ilo näyttää niin pieneltä. :) Ihana postaus!

  VastaaPoista
 2. Severus on kuulemma 60cm korkea ja Ilo varmaan noin 45cm. :-) Kerrankin joku mihin verrata! Severus on ihastuttava. Kiitos! Harmittaa vähän kuvien laatu, mutta eipä auta kuin tyytyä niihin, mitä on.

  VastaaPoista
 3. Mekin nähdään rotukaveri viikonloppuna! Jee, ootan innolla :) Tosin sillon ku nähään on jo niin pimeää, et ei oikein mitää kuvia saa, ainakaa hyviä :D Mut pakko se on kuitenkin joku kuva ees napata :)

  VastaaPoista
 4. Me ei olla muita rotukavereita vielä nähtykkään, paitsi muita Wirnistelijöitä. :-) Aina hauskaa kuitenkin tuollainen! Kivaa tapaamista! :-) Toivottavasti kuvasiakin tulee.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa menoa ja meinikiä! :D Gatsbyllä on samanlaiset vauhtikorvat aina välillä eli korvat taakse niin pääsee varmasti kovempaa :D

  VastaaPoista
 6. :-D Voisin laittaa äänettömän videon koirien menosta tähän postaukseen. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit