Jälki 004

Aamulla kävimme lenkillä Kristan ja shelttien kanssa. Lenkin jälkeen tallasin namijäljen pellolle - 95 askelta, jokaisella nami. Ilolla vauhtia ehkä hieman liikaa. Nameja jäi välistä. Himmailin, mutta se sai Ilon vähän kummastelemaan. Nenä pysyi maassa muuten, mutta himmaillessa nousi. Kerran eksyi jäljeltä, mutta korjasi itse heti.

Jäljen lopussa oli keppi, jolla käskin Ilon makaamaan. Aikaisemmin ei ole keppejä ollut mukana muuta kuin minulle merkiksi, mistä alkaa ja mihin loppuu. Namikasaa en enää laittanut, jos se saakin Ilon kiirehtimään entisestään. Sain vinkkejä kokeneemmalta taholta eilen, kiitos niistä vielä.
Harjoitusta, harjoitusta. Molemmille. Pitää kokeilla, jos pystyisi pari kertaa viikkoon jäljestämään. Pakko hankkia Ilolle uudet valjaat. Taidan tilata nämä ainakin ensihätään, ajaa varmaan asiansa meillä. Liinakin pitää hankkia, mutta sillä nyt ei ole niin kauhea kiire. Tiedän millaisen ostan ja mistä.

Kommentit

 1. Mulla on Linkille Ratian pehmokarva-valjaat, jotka on kivat jäljestämiseen, kun niissä on rintakehässä lenkki, mihin sää jälkiliinan kiinni ilman, että se haittaa koiran työskentelyä tai himmatessa nostaa kuonoa ylös, kun veto kohdistuu rintaan.

  VastaaPoista
 2. Noi meidän valjaat on ihan surkeat. Ne on meidän toisten koirien vanhat. Ei tunnu Iloa käytössä haittaavan, mutta minua haittaa. Pakko hommata uudet ja juuri sellaiset vähän järkevämmän malliset. :-)

  VastaaPoista
 3. Noi Trixie Fusion valjaat on ihan surkeat, pyörii päällä, meillä sovitettu niitä kolmen erimallisen koiran päälle ja kenellään ne ei pysyny paikallaan. :/

  VastaaPoista
 4. Eikä! Ehkä ne jää sitten hankkimatta. :-D Kiitos infosta! Kauhean kalliita ei viitsisi ostaa kun tuo kuitenkin kasvaa vielä...

  VastaaPoista
 5. Top Caniksella on sellaiset tosi hyvin säädettävissä olevat nylonvaljaat (y-mallia), tälläiset http://www.mustijamirri.fi/tuote/topcanis-heijastinvaljas-s%C3%A4%C3%A4dett%C3%A4v%C3%A4-musta/006416/ Ostin Jäynälle pentuna sellaiset, mutta otin liian isot (pentu ei ollut mukana ostosreissulla) ja ne jäi sitten käyttämättä, kun se ei koskaan kasvanut niihin ja Aksulla taasen ei valjaita juuri käytetä :D Niissä on jokatapauksessa säätövaraa paljon ja vähän kaikissa remmeissä! :)

  VastaaPoista
 6. Kuten joku jo mainitsikin, niin nuo trixien on super huonot ja pyörii päällä. Suosittelen valjaita missä on lenkki myös mahassa. Meillä on ratiat, mutta eivät kauhean hyvän malliset ryhdille, voisin ehkä myydä ne sulle jos kiinnostaa? ;)

  VastaaPoista
 7. Mäkin ostin Gatsbylle ihan omat valjaat jo viime vuoden puolella. Ostin Rukan tämmöset http://www.mustijamirri.fi/tuote/rukka-form-y-valjas-musta/027757/ Pentu oli mukana ja hienosti kokeili valjaita päälle :) Ostin silloin mahdollisimman isot, jotka oli vielä säädettävissä sopiviksi. Vaikka koiran koko on vähintään tuplaantunut tuosta, niin edelleen menevät päälle ja vieläkin on kasvunvaraa! Niissä on myös lähes joka paikassa säätömahdollisuuksia, mikä on kasvavan koiran kanssa melko kätsyä. Mielestäni ne myös istuvat Gatsbylle hyvin. Rintakehässä tosin ei ole sitä jäljestyslenkkiä, joka olisi kyllä kiva. En muista kokoa, mutta hinta oli viitisentoista euroa.

  VastaaPoista
 8. Saa kyllä jäädä nuo valjaat ostamatta. :-) Mira, laitoin heti WhatsAppia tulemaan! Toivottavasti en herätä. :-D Totta on kyllä tuo, että useissa valjaissa on hyvin säätövaraa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit