KK treenit 2


 Meillä on taas lunta. Tosin hyvin vähänlaisesti.

Tänään treenattiin taas paikallisten koiralijoiden kanssa kouluttajan opissa. Treenasimme viiden koirakon porukalla samaisella hiekkakentällä kuin viimeksikin. Treeniaika 13.00-14.15 suunnilleen. Ilo alkoi loppua kohden väsähtää. Ennen treeniä kävin Ilon kanssa pienen remmilenkin ja treenin jälkeen Ilo pääsi moikkaamaan ihanaa Kössi-gööttiä. Ilo on aivan rakastunut Kössiin.

Ensimmäisenä treenasimme huomiomerkkiä, jota treenasimme myös ensimmäisellä kerralla ja kotonakin on treenattu jonkin verran. Ilo on oppinut huomiomerkin - kielellä naksautuksen - hienosti, helposti ja nopeasti. Ensiksi harjoittelimme pyörimällä ympyrää ja neliötä. Ääni, liike ja palkka. Meillä sujui sen verran hyvin, että kouluttaja käski lisäämään haastetta ja harjoittelimme ohittaen Kössiä emäntineen. Välimatka väheni koko ajan ja loppujen lopuksi ohitimme aika läheltä toisiamme. Tämäkin harjoitus sujui mainiosti. Tosin pieni porsaani haistoi maahan pudonneen namin ja nenä meinasi mennä sen mukana muutaman kerran, nopeasti palautui kuitenkin kuulolle.

Kun tämäkin harjoitus sujui hyvin, treenasimme omia juttujamme. Minä otin Ilon kanssa seuraamista, pysähdyksiä, käännöksiä ja maahanmenoa ainakin. Kouluttajalta tuli vinkki, että kannattaa kitkeä pois Ilon etutassujen nostaminen palkkaamisessa. Minulla oli naksutin käytössä ja pääsin palkkaamaan oikeissa kohdissa, mutta onhan tuo silti hyvä kitkeä heti pois. Ilo siis nousi namia nappaamaan eli jospa jatkossa koittaisin palkata alakautta.

Omatoimisen osuuden jälkeen vuorossa oli luoksetuloa. Sitä olen harjoitellut Ilon kanssa alusta asti, joten aika tuttua juttua meille. Harjoittelin silti, koska olihan meillä hyvää häiriötä. Ilo tuli jokaisesta kutsusta luokse, kuten kuuluukin tulla. Hienosti.

Viimeisenä aloimme harjoitella avaimen etsintää. Tästä olin eniten innoissani. Ensimmäisessä treenissä otimme avaimet koiran näkyviin ja koiraa palkattiin aina kun se osoitti kiinnostusta avaimia kohtaan. Ilo oli vähän kummissaan tästä harjoituksesta, mikä oli vähän hassu juttu kun ollaan harjoiteltu kosketuskeppiä ja kosketusalustaa, tässä oli sama idea. Tosin naksutinta ei ollut käytössä eli olisikohan se voinut vaikuttaa?

Seuraavassa harjoituksessa laitoimme koiran nähden namin maahan ja avaimet siihen päälle. Tässä harjoituksessa koiraa piti kehua ja sen piti antaa ottaa nami heti avaimia hipastessa. Noh, tämä ei meillä onnistunut kun Ilo on tottunut odottamaan lupaa ja se vain tuijotti. Aloimme treenata nopeasti seuraavaa harjoitusta, jossa koiraa huijattiin muka laittamalla nami avainten alle ja koiran hipastessa avaimia, palkka tulikin kädestä. Toimi heti paremmin. Tahti reipastui loppua kohden ja sitten menikin oikein kivasti.

Mukava fiilis jäi päivän treeneistä ja täytyy myöntää, että olen niin onnellinen Ilosta. Se on niin järkevä ja ihana pentu. Se keskittyy minuun ja tekemiseen. Minä tykkään siitä, kuinka hyvin se pitää kontaktia yllä tuollaisissa tilanteissa. Treenien alussa vieressä huristeli mopoauto ja mopoja, eikä Ilo hätkähtänyt lainkaan niistä tai ohi kulkevasta koirasta. Pätevä pentulainen. Seuraavista treeneistä ei ole vielä tietoa, luultavasti edessä on pari väliviikkoa. Omatoimisesti treenataan tulevalla viikolla kahtena päivänä porukalla.

Kommentit

 1. Kyllä Ilo taas esittelee hienoa osaamistaan! :) Meilläkin tänään treenattiin omatoimisesti kotosalla Gatsbyn kanssa ja sain olla siitä ylpeä, kun tiputin nameja vahingossa aina välillä lattialle, niin se vaan tapitti mua ♥

  VastaaPoista
 2. Taitolapset. <3 Meille todettiin Ilon ilopompatessa, että "Hyvä Ilo - näytä, että sinäkin osaat käyttäytyä huonosti"... :-D Meh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyh ja pah! Ei tommosista kommenteista kannata itteensä ottaa! Sehän on perus tälläinen suomalainen, hieman kateutta tihkuva kohteliaisuus tuo :) Ja jos itse tykkää siitä, niin eihän se sitten edes ollut huonosti käyttäytymistä. Meitä katsottiin ekoissa rally-toko treeneissä aika kauhistuneena, kun Gatsby ei malttanut odottaa omaa vuoroaan vaan turhautui ja alkoi hyppimään päälle purrakseen. Tämän episodin jälkeen sen iloloikista ei olla sanottu yhtään mitään :D

   Poista
 3. No siis, oikeasti vain nauratti ja en ottanut itseeni. Itse tykkään siitä, kuinka mallikkaasti pentupienoinen monessa tilanteessa käyttäytyy. <3 Sekin on kuitenkin kivaa ja normaaliakin, että on riivelöinen välillä. :-D Gatsby <3 Tulittekos te paimeneen samana päivänä kun me? Ps. Ilo kierähti juuri sohvalla selälleen ja takapää tipahti lattialle, höhö.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit