Punaisten toinen

Ihanaa koiranpäivää kaikille karvakamuille! Me vietimme koiranpäivää Tampereelle uusi lastensairaala-match showssa Nalkalan kentällä. Tapahtuman järjesti Pohjois-Hämeen kennelpiiri jaostoineen. Tapahtuman tuotto Tampereen uudelle lastensairaalalle. Aihe on lähellä sydäntäni, joten meidän oli yksinkertaisesti vain pakko osallistua. Ilmoittautuminen alkoi 17.45 ja maksu 7e.

Ohjelmassa monenlaista kivaa mm. Hankkisinko koiran?-luento, tottelevaisuus näytökset, flyball näytökset, eri harrastajaryhmiä kertomassa toiminnastaan (metsästyskoiria, palveluskoiria, virkakoiria) ja toki itse mätsäri. Minä katsoin oman kehän lisäksi toko näytöksen ja voi että. Niin oli nättiä, että tippa tuli silmään. Siellä hienosti tokoili yksi meidän tokoryhmästä bortsuineen.
Ilo isoissa pennuissa (5-12kk). Kymmenisen koiraa vissiin kaikkinensa. Isoilla pennuilla tuomarina Hannele Virtanen, joka on kasvattanut kauan kerrynterrierejä. Me pääsimme toisena kehään, Ilolla parina joku terrieri. Koiran moikkaus, hampaiden katsominen, pari kertaa kehän ympäri juokseminen, pari kertaa kehän halki juokseminen, toiselta koiralta samat, seisotus, yhdessä juokseminen ja seisotus. Ilo toki antoi tuomarin moikata ja antoi pikaisen pusunkin. Ravatessa Ilo muutaman kerran repi näyttelyhihnaa ja samalla teki höpöloikkia, mutta muuten kivasti. Seisoi kauniisti paikoillaan.

Ilo sai kehuja upeasta ja kiiltävästä turkistaan, sekä rauhallisesta hienosta käytöksestä. Ilo sai punaisen nauhan kommentilla "no tämähän nyt esiintyy kuin vanha tekijä". Kaikkien koirien esiinnyttyä oli aika ottaa kehään ensiksi siniset ja sitten punaiset. Punaisia jotain väliltä 5-7. Koiran moikkaus, seisotus, kehän ympäri juokseminen ja seisotus. Meille ojennettiin söpö vaaleanpunainen ruusuke ja ohjattiin paikalle 2. Näin ollen Ilo isojen pentujen PUN2.

Palkinnoksi ruusuke, lakupötkö, pari rouheluuta, pari puruluuta, kanatikku, kakkapusseja ja teepuuhoitopuuteri. Kieltämättä odotin vähän enemmän, mutta ihan järkeenkäyvää toki kun miettii sitä, mihin tuotto menee. Kiva kokemus, saa olla ylpeä koiran käytöksestä ja raha meni parempaan tarkoitukseen kuin ikinä voisi mennä - sama se mitä lahjapussista löytyy. Ilo ainakin tykkää luistaan.
Olen todella tyytyväinen Ilon käytökseen. Näyttelyhihnan kanssa höpöily ymmärrettävää, koska Ilolla ei ole sitten viime mätsäreiden tuota hihnaa ollutkaan. Ravaamista tai näyttelyseisomista ei ole harjoiteltu, mutta onneksi on sentäs kuvattu ahkerasti niin paikoillaan seisominen on alkanut käydä väkisinkin tutuksi. ;-) Me saimme kaksi tuntia kulumaan tapahtumassa + bussimatkat päälle. Mennessä Ilo matkusti bussissa vähän levottomasti - istui, kyttäsi ja jopa piippaili(!) hiljaisesti muutaman kerran. Tullessa oma rento itsensä. Bussia odoteltiin 30min, ihmiset vaihtui pysäkillä, liikenne kulki ympärillä ja Ilo vain makasi rauhallisesti jaloissani.

Itse tapahtumassa Ilo käyttäytyi oikein kauniisti. Se ei päästänyt ääntäkään ja oli oikein kivasti kuulolla. Se makoili aika paljon käskyn alla, mutta myös "käskyvapaana" käytös oli kivaa. Käskyn alla malttoi kivasti, huikeaa kehitystä tapahtunut. Pari kertaa nousi kun koira kulki läheltä ja kerran vissiin ryömi muutaman askeleen iihhanaa leonbergiä kohti. Hälinää, ihmisiä, koiria, liikenne ympärillä, tuulessa heiluvat kehänauhat, kovaääninen, taputukset ja kaikki, eikä Ilo ollut moksiskaan. Onnea on hyväpäinen hieno koira.
Olimme liikenteessä kahdestaan, joten kuvia ei ole. Jos joku sattui kuvaamaan ja saan kuvia käsiini, laitan tänne myöhemmin. Nämä kuvat puhelimella.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit