Vetiset ilottelut

Kerrotaan nyt tännekkin, että minulla oli aika mielenkiintoinen yö. Unessani olin Ilon kanssa treenikentällä - Ilo lähti lähimetsään katsomaan leluja ja vihelsin sitä tulemaan. No, vihelsin oikeasti unissani ja Ilo raukka kömpi kopastaan kurkkaamaan, mitä äiskä oikein duunaa keskellä yötä. Mieheni heräsi ja kysyi miksi vihellän, niin...
Töiden jälkeen nappasin Ilon ja treenikamppeet mukaan kun lähdimme treenaamaan rannan kentälle. 20min hyvän mielen treenit. Muutama kiva pätkä seuraamista yli-iloisella palkkauksella. Olimme kahdestaan ja onnistuin heittäytymään täysillä, Ilo oli aivan intona. Ihana.

Liikkeestä maahanmenoa ja seisomista TOP Maijun opettamalla tavalla eli pakittamalla koiran edessä ja siitä käskyt. Maahanmeno super kivaa, ripeää ja varmaa. Palkkaus etutassujen välistä. Seisominen käsimerkin avulla ja kivasti sujui kyllä sekin, ei valittamista. Palkkaus heittämällä nami maahan.

Kapulan pitoa. Se vähän junnaa paikoillaan. Ilo tökkäisee kuonollaan kyllä, mutta enempää jos vaatii (= odottaa tarjontaa) se alkaa pällistellä ja tassuillaan töniä kapulaa. Ehkä junnataan paikoillaan kosketuksessa ja treenataan sitä kauemmin ennen kuin alan odottaa Ilolta enempää kapulan suhteen.

Kahden lelun leikkiä. Tämäkään ei oikein toimi. En tiedä onko minulla surkeat lelut vai mitä kummaa kun ensimmäisellä kerralla treenatessa meni hienosti Maijun naruleluilla. Meidän narulelujen kanssa Ilolla on ollut sitä ongelmaa, että se ei välttämättä edes nosta lelua tai jos nostaa niin pudottaa tyyliin toisen lelun luona. Kokeilin tänään tennispalloilla ja ne Ilo kyllä haki, mutta tiputti toisen vasta toisen kohdalla.

Lopuksi leikittiin agilityn alkeita. Ensiksi lelupalkalle menoa - odottamista ja luvan saatua lelun luokse rientämistä, hyvin. Ilo sai myös kiertää lampputolppaa ja naksuttelin sen ollessa tolpan takana. Pidensin lähetysmatkaa, otin askeleita taakse ja käänsin selkää. Hyvin meni, mutta lopetettiin aika pian kun Ilo kulki kieli pitkällä. Kerättiin kimpsut ja kampsut, jonka jälkeen kävelimme läheiseen rantaan.
Heittelin Ilolle tennispalloa rantaveteen ja hiljalleen pidemmälle. Pari kertaa pallo lensi siten, että Ilolla ei enää ylettänyt jalat pohjaan ja se joutui uimaan. Ilo hämmästeli uimista ja sitä kun pallo lähti karkuun kun yritti napata sen suuhun. Ilo tuli rantaveteen ja katseli pallon perään. Se ei kuitenkaan luovuttanut vaan haki pallon molemmilla kerroilla ja ui hienosti. Alla havainnollistava kuvasarja;

Kommentit

 1. Ihana Ilo hiekkakuono tossa toisessa kuvassa :) Kuvat näyttää siltä et tekis mieli itekin uimaan! Lämpenispä äkkiä vedet tälläselle vilukissallekkin sopivaksi :)

  VastaaPoista
 2. Sanoppa muuta! :-) Ja hiekkakuono, kuinkas muuten. ;-)

  VastaaPoista
 3. Hieno pieni uimari! ♥

  Meilläkin aloin opettamaan kapulan pitoa/noutamista siten, että Gatsby vain tökkäsi sitä. Jumahdettiin joksikin aikaa juurikin tähän vaiheeseen. Jos palkkaa ei enää tullutkaan tökkäisystä, niin se kokeili muita, kapulaan liittymättömiä juttuja (maahanmenoa tms). Sitten hankin sille mieluisan vinku dinosauruksen, jossa on aika kapulan mallinen kaula. Gatsby myös kuljettaa sitä nimenomaan kaulan kohdalta. Niinpä leikin sillä pennun kanssa ja otin sen kapulan lailla käsieni väliin ja kehotin "nouda". Tästä se nappasi lelun innoissaan ja kohta osasi yhdistää myös kapulaan. Kapulaan ei tosin vielä pidellä, mutta suu aukesi sentään vihdoin! Ongelmanahan noissa pitkitetyissä "helpommissa kriteereissä" on se, että se vahvistaa sitten aina vain sitä käytöstä, joka ei se lopullinen toivottu olekaan. Eli kärjistäen ei kannata tökkiä kapulaa puolta vuotta kun se ei kuitenkaan ole lähelläkään sitä lopullista tavoitetta. Meillä tulikin ennen onnen dinoa taukoa kapulaherjoituksiin juurikin tästä syystä ennen kuin keksin tavan päsätä etenemään. En enää halunnut palkita kapulan nuolemisesta (johon asti jopa päästiin...)

  Yllä taas vaan oma, ei expertti mielipiteeni ja kokemuksiani. Eli kannattaa ottaa mahdollisimman vakavasti ja ainoana oikeana totuutena! ;)

  Pihkan omistaja Marikahan sitä minulle kerran ehdottikin, että jos pentu noutaa mielellään jotain muuta, niin leikkii ensin sen kanssa ja sitten vaan kerran heittääkin kapulaa. Jotkut koirat kun nappaavat senkin sitten "huomaamattaan" innostuksissaan. Meillä tosin meni Käpsyläisen kanssa muutama kuukausi ihan vain opetellessa, että asioita voi oikeasti kanniskella suussa ja noutaminen on kivaa leikkiä. Gatsby kun usein juoksi saaliin perään, mutta jätti lelun sille tielleen ja kirmasi vain takaisin luokseni, pieni hömelö ♥ Nyt kun se on erityisesti parilta muulta koiralta oppinut esineiden kantamisen jalon taidon, niin oli paljon helpompi lähteä taas noutoa työstämään. Ja nyt lopetan tältä erää, sillä eihän tätä enää jaksa edes se kuuluisa erkkikään kohta lukea!

  VastaaPoista
 4. Hihi, eikö vain. ♥ Toivottavasti leirimestan lähellä olisi joku kiva uittopaikka niin pääsisi aussielauma polskimaan. :-) Kiitos vinkeistä! Pitää jutskailla kouluttajan kanssa ja katsoa, mitä hän tuumii. Tai pitää pieni tauko ja katsoa uudestaan. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit