Wirnistelijät hakumetsässä

Aamulla kahdeksan aikoihin lastattiin auto ja startattiin kohti Nurmijärveä. Kyytiin hyppäsivät Milli & Priya. Loisto seurassa 140km/suunta taittui varsin ripeästi. Perillä olimme vähän ennen kymmentä, ohjelmassa hakuilua Kiljavan metsissä. Kotia kohti lähdimme kahden jäljestä eli sellaiset neljä tuntia hurahti huomaamatta.


Koirat sai moikata pikaisesti, jonka jälkeen ne joutuivat autoon odottamaan kun lähdimme tallaamaan aluetta. En ole ikinä moista tehnyt ja olin vähän pihalla, mutta hauskaa oli, hiki tuli ja meidän eteneminen näytti vähintään mielenkiintoiselta. Porukkaa oli kauheasti ja joukossa eritasoisia koirakoita, jaoimme porukan kahtia. Paikalla oli ainakin yksitoista koiraa omistajineen. Lauma aussieita ja yksi tosi ällö bordercollien alku.
 Hyrrä & Ilo.
 Loput, koska kaikki ei mahtunut putkellani samaan. Jocke, Nessa, Raiku, Hoppu, Nauru, Tintti & Priya.
 Ilo, Priya & Tintti 9kk 1vko.
Meidän ryhmässä Laura & Hoppu, Tuuli & Raiku ja Jenna & Hyrrä. Järjestys Hyrrä, Raiku, Ilo ja Hoppu. Piilouduin pari kertaa Hyrrälle ja pari kertaa Raikulle, ihania päteviä mustuaisia. Ilolle neljä ukkoa - kaksi kertaa piiloutui Jenna ja kaksi kertaa Tuuli, Laura opasti minua. Ilo liinassa. Kuljimme siksakkia sopivan etäisyyden päässä ja irroitin liinasta aina Ilon saatua hajun. Ilo nosti kuononsa ja kiskaisi saadessaan hajun.
Ensimmäisenä Jenna piiloutui kiven taakse. Ilo tiesi alusta alkaen, että jotain kivaa tapahtuu ja se oli haljeta riemusta. Se kuitenkin kuvitteli olevansa jäljestämässä ja haisteli aluksi maata. Ilmavainun saatuaan lähti reippaasti ja itse riensin tukemaan. Toisena Tuuli piiloutui juurakon taakse. Ilo oli paremmin kartalla ja tiesi, mitä ollaan tekemässä. Hetki siksakkailtiin kunnes Ilo sai hajun ja löysi Tuulin ripeästi.

Kolmantena Jenna piiloutui risukon taakse ja neljäntenä Tuuli kuusen taakse, molemmat löytyi aika nopeasti. Itse vähän arkailin Ilon päästämisen suhteen kun ajattelin, että ei se niin nopeasti voi olla kartalla. Kolmannella kerralla oletin Jennan olevan aivan muualla kuin oli, Ilo kiskoi toiseen suuntaan ja epäröin hetken päästämistä. Annoin mennä ja hienosti löytyi. Totesin, että en tiennyt yhtään missä ukko oli ja Laurakin totesi osuvasti, että sehän tässä ideana onkin. Riittää kun koira tietää. Niimpä niin, haha. :-D

Ilo teki oikein kivasti, olen erittäin tyytyväinen. Tämä oli Ilon toinen kerta ja jo ensimmäisellä kerralla hommat sujui mukavasti. Ilo käyttää hyvin nenäänsä, rakastaa ihmisiä ja ruokaa, joten hakuilu on niin sille sopivaa puuhaa. Pätevä pentu. Oman vuoronsa jälkeen Ilo joutui taas autoon odottamaan ja Hopun jälkeen siirryimme katsomaan toisen ryhmän menoa. Priya oli ensimmäistä kertaa hakuilemassa ja tuttuna ihmisenä autoin hieman kummallisessa tilanteessa kulkemalla kohdasta toiseen, kutsumalla luokse, syöttämällä nameja ja kehumalla. Namien syönnin ohella sain pusuja, wirnistyksiä ja hännän heilutuksia. Ihana ihana typy.

 I-tytöt pohtivat uskaltautuisivatko lelua hakemaan.

Hakuilun jälkeen nappasimme koirat matkaan ja lähdimme kohti läheistä rantaa, jossa koirat pääsivät kahlaamaan ja uimaan. Ilo tyytyi kahlaamaan siten, että vesi ylettyi parhaillaan kylkiin.  Ilo viihtyi parhaiten Priyan kanssa, eikä se oikein tuntunut ottavan iloa irti monesta kaverista. Mitäs sitä suotta kun on rinnalla yksi huipputyyppi, tuumasi Ilo. Kotimatka sujui varsin väsyneiden punaisten paimenien kanssa. Kiitos kaikille!

Kommentit

 1. Moikkaus, kyllä on ihana seurata aktiivisia koiranomistajia, varsinkin kun kyse energisista koikuista. Harmittaa niiden "sohvaperuna"koirien puolesta, joille ei tuota mahdollisuutta anneta.
  Itse taidan lukeutua tuohon jälkimmäiseen porukkaan, mutta puolustukseksi voin todeta, että kun on niin vanha (minä myös) ja pieni "sylikoira"....tv grandgrandmother niin ja ihania kuvia on taas!

  VastaaPoista
 2. Missä sä käyt Ilon kanssa aksa treeneissä? :)

  Ihanan näköistä menoa ja ihania kuvia. :) Oli varmasti mukavaa!

  VastaaPoista
 3. Mummu, olen kyllä samaa mieltä. :-) Ei kaikki koirat niin paljoa tarvitsekkaan, esimerkiksi meidän villikset on ollut aika vähällä ihan tyytyväisiä. Ilon olen ottanut aktiiviseksi harrastuskaveriksi perheenjäsenen ohella, joten meidän elämä on kyllä aika aktiivista. :-) Kiitos!

  Peppi, meillä alkaa agility ensi viikolla TamSKilla. :-) Vielä ei ole kertaakaan ollut, mutta kavereiden treenejä on oltu katsomassa samoilla mestoilla. Oli huikea päivä!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit