Yleinen tokovuoro 2

Ensimmäisenä - JEEEEEEE!!! Saimme paikan tokoryhmästä ja olen niiiiiin onnellinen. Fiilis on huikea, vielä huikeampi kuin silloin kun olisi päässyt ilmoittautumisjärjestyksen perusteella alkeisryhmään. Rehellisesti sanottuna saatoin hieman epäillä meidän ryhmään pääsyä ja varsinkin kun tänään treenien lopetus oli aika... mielenkiintoinen. Odotan treenejä valtavan suurella innolla ja aion ottaa niistä kaiken irti. Mahtavuutta!
Tänään olimme taas yleisellä tokovuorolla TamSKilla. Kouluttajana Maiju Ojamies, sama kuin viimeksi ja sama kuin tulevan tokoryhmän treeneissä. Ilo oli ihan fiilareissa paikasta ja vielä enemmän fiilareissa kun se bongasi Priya-siskonsa hallin edestä. Siskokset tunnistivat toisensa jo kaukaa, tietenkin. Ne ei päässyt moikkaamaan toisiaan, mutta tuijottivat toistensa suuntaan ahkerasti. Jännitin etukäteen, mitä treeneistä oikein tulee kun pitäisi keskittyä työskentelemään siskosta huolimatta - ei olla ennen treenattu yhdessä ja yhteislenkit on ollut varsin vauhdikkaita aina.

Aluksi treenasimme kontaktissa kulkemista ympäri kenttää. Kiersin Ilon kanssa ympäri kenttää, ohitimme koirakoita ja iihhanaa agiputkea. Muutamaan kertaan katse harhaili toisten koirakoiden suuntaan, mutta muuten aika kivasti. Ei valittamista. Sitten omatoimista treenausta ja teimme kauheasti kaikkea. Kouluttaja kiersi vuorotellen kaikkien luona. Minä tein Ilon kanssa peruasentotreeniä ja seuraamista muutamalla eri tavalla. Normaalisti perusasennon kautta. Tiputtamalla namin koiralle maahan ja käskemällä seuraamaan. Käskemällä koiran kiertämään treenikassin ja sen jälkeen käskemällä seuraamaan. Luin juuri jostain, että virettä saa nostettua tuolla viimeisellä ja ajattelin kokeilla. Kivasti meni harjoitukset. "Normaalissa" seuraamisessa poikitti jonkin verran ajoittain, takapää meinasi mennä omia menojaan.

Kontaktitreeniä perusasennossa siten, että heilutin vasemmassa kädessä lelua ja toisessa harjoituksessa tiputin lelun. Ei ottanut lelusta häiriötä, mutta katsoi pari kertaa kentän toiselle puolelle siskonsa suuntaan. Liikkeestä maahanmenoa useita kertoja, oikein kivasti. Liikkeestä seisomista, nekin meni kivasti yhtä kertaa lukuun ottamatta kun Ilo kävikin makaamaan. Istu-maahan vaihtoja, jotka oli pitkästä aikaa treenatessa vähän hakusessa tai no makuulta istumaan nousu kun takapää liikkui samalla taakse. Autoin namikädellä istumaan ja takapää alkoi taas pysyä paikoillaan.

Paikkamakuuta parilla tapaa. Tokomaisesti, tosin lyhyemmällä välimatkalla ja ajalla. Kerran haisteli namien (?) tuoksua maassa ja liikahti lonkalle, samassa kohtaa yksi koira ryntäsi äännellen toisen koirakon luokse ja vapautin Ilon heti. Otimme heti perään uudestaan ja lopetimme onnistuneeseen suoritukseen. Toisella tapaa harjoitellessa kiersin Iloa ympäri, otin juoksuaskelia, tein äkkinäisiä askelia molemmille puolille Iloa, heitin kädet ilmaan, heiluttelin käsiä ja taputtelin reisiä. Vapautin ja palkkasin lelulla. Oikein mukavasti meni nämä harjoitukset tuota yhtä kertaa lukuun ottamatta.

Lopuksi piti ottaa porukalla paikkamakuu, kunkin koirakon tason mukaisesti. Meidän suoritus meni ihan plörinäksi alusta alkaen. Ilo käyttäytyi riehakkaammin kuin koskaan treenitilanteessa. Perusasennosta Ilo syöksyi pomppaamaan iloisen pusupompun meidän edessä seisseelle kouluttajalle, hupsista. Saattoi hieman nolottaa. Sen jälkeen ei ottanut kuuleviin korviinsa sivu-käskyä tai mitään muutakaan, mitä koitin sille sanoa. Tuijotti ja koitti kiskoa Priyan suuntaan. Käskin Ilon käydä aloilleen ja hetken päästä kokeilin uudestaan, parempi ja normaalimpi. Tuli perusasentoon, jonka jälkeen käskytin vuorotellen makaamaan ja perusasentoon, hienosti ja kontakti pysyi taas.

Lopetimme onnistuneeseen suoritukseen, mutta paikkamakuut jäi meiltä tekemättä. Kieltämättä jäi tuollaisesta lopetuksesta paha maku suuhun. En osannut odottaa moista reaktiota kun muuten treenit oli mennyt niin kivasti. Toki tunnin treenien jälkeen pentua varmasti alkoi väsyttää ja välimatka ihanaan siskoonkin lyheni. Minun pitäisi ottaa ehkä rennompi asenne ja muistaa, että Ilo on vasta pentu, joka ei ole juurikaan muiden kanssa harjoitellut. Häröilystä huolimatta saan olla tyytyväinen sen käytökseen ja hienosti menneisiin treeneihin. Häiriötä kuitenkin riitti - sisko, muut koirakot, viereisellä kentällä treenanneet koirakot, iloiset palkkaukset, haukahdukset, toisen luokse syöksyvä koira, vinkulelu, putken äänet, junat ja niin edelleen. Aika taitavaa, että meni näinkin hyvin kun tosiaan suurimmaksi osaksi on tullut treenattua ihan kahdestaan.
Milli & Priya hyppäsi kyytimme, hurautimme Hervantaan ja lähdimme lenkille. Aivan ihana lenkki, kivoja teitä ja metsää. Koirat sai olla koko lenkin vapaana ja ne rälläsivät menemään. Lenkkeilimme reilu kaksi tuntia ja matkaa kertyi noin 9-10km. Ei todellakaan ollut tarkoitus mennä niin pitkää lenkkiä, mutta saatoimme hieman eksyä. Tuli hyvää ohitustreeniä kun ohitimme lukuisia ulkoilijoita - kävelijöitä, juoksijoita, sauvakävelijöitä, pyöräilijöitä ja koirakoita. Koirien ohituksen ajaksi otin Ilon kiinni, mutta muuten sai mennä vapaana ja oli todella hyvin kuulolla. Kerran luoksemme karkasi iloinen labbispentu.

Eräs nainen kysyi meiltä "onko ne koulutuksessa", johon vastasin "joo tavallaan" ja hän sitten totesi vielä, että "no kilteiltä näyttää". Tuli hyvä mieli. Kivat treenit, kiva lenkki ja loistavat uutiset. Ei paha! Ainiin, saimme molemmat tuntea punaisen pyörremyrskyn kuten Milli osuvasti tokaisi osuman jaloissamme useampaan kertaan, eikä ollut kaatuminen kaukana.
* Mahdollisimman paljon treenausta siskosten kanssa yhdessä.
* Lelulla leikkimistä siten, että koira lähtee lelun luo, eikä lelua "tungeta" koiralle.

Kommentit

 1. Kiva että meni hyvin. :) Ihanat siskokset. :)

  VastaaPoista
 2. Loppua miettimättä joo... :-D On ne ihanat <3

  VastaaPoista
 3. Noi sisaruksethan ovat kuin "kaks marjaa", kieletkin näyttää olevan ihan identtiset...loistokkaita kuvia olet taas napsinut! tv grandgrandmother

  VastaaPoista
 4. Onhan ne aika samikset! Kielikuva nauratti kauheasti... :-D Kiitos! Harmitti kun ei ollut kameraa mukana, mutta onneksi puhelimellakin saa helposti tarvittavat.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit