Lauran agility 2

Tänään toinen kerta agilityä! Kävimme 30min lämppälenkin Millin & Priyan kanssa, juoksupyllyt Priya aloitti samaan aikaan kulki remmissä, eikä päässyt moikkaamaan toisiaan missään kohtaa. Aluksi kuljettiin höyryveturin lailla, mutta hyvin pian tahti tasaantui ja meni oikein kivasti. Tismalleen sama kaava jäähkälenkillä. Täytyy olla supertyytyväinen punaisen pyörremyrskyn toiminnasta, koska nuo ei ole koskaan ikinä remmilenkkeillyt yhdessä ja tapaamiset on aina ollut villiä biletystä. Pätevät. Hyvää treeniä!

Tällä kertaa kaikki oli kentällä vuorotellen. Kentän laidalla saattoi treenata muut koirakot ja toisella kentällä oli treenit samaan aikaan, mutta varsinaisia tehtäviä tehtiin selkeästi yksi kerrallaan. Meininki oli aivan eri kuin viime viikolla. Melkein kuin olisi eri ryhmä ollut treenaamassa, loistavuutta. Paikalla tänään viisi koirakkoa, yksi puuttui. Iloa ei lelu kiinnostanut treenikenttää lähestyessä, mutta kentällä lelupalkka sopi mainiosti ja ei tarvinnut lärätä namien kanssa. Huh! Ilo oli muutenkin oma itsensä, mukavasti kuulolla, eikä höpöillyt turhia.
Ensimmäisenä viisi estettä jonossa. Koira jäi alkuun odottamaan, ohjaaja käveli reilun matkaa esteiden ohi, kyykistyi, antoi luvan lähteä ja oli muuten passiivinen, kohdalla sitten lelupalkkaus. Pähkäilin vähän, miten Ilo toimii - kiertääkö esteet tai muuta sellaista. Turhaa pähkäilyä, hienosti tuli yli yhtään epäröimättä. Kahdella ensimmäisella kerralla hyppäsi itsevarmasti viimeisen esteen yli turhan suuren loikan, ottamalla vauhtia toiseksi viimeiseltä hypyltä vissiin. Muut kerrat menikin kunnolla ja kivasti.

Kouluttaja kommentoi, että Ilo etenee taloudellisesti. Vauhdilla, mutta samalla järkevästi. Kouluttaja kommentoi myös, että Ilo pysyy hienosti lähdössä. Totta! Jotain hyötyä varmaan lukuisista kuvista - Ilo on joutunut istumaan ja odottamaan useita kertoja. Ilo vähän nyki lähdössä, mutta ei liikahtanut yhtään. Vauhtiin lähti hurjalla voimalla ja päästi kummallisia äännähdyksiä. Luvan saatua tulee poweria.

Seuraavaksi sama homma, mutta jokaisen suorituksen jälkeen viimeistä estettä liikutettiin muutaman askeleen verran. Este oli kauimmillaan viidentoista askeleen päässä toiseksi viimeisestä esteestä. Ilo suoritti tehtävän oikein kivasti, ei moittimista. Kouluttaja kommentoi, että aivan kuin Ilo olisi laskenut askeliansa ja aivan kuin olisi aina tuollaista tehnyt.


Viimeisenä putki-este-putki sarjaa. Ensiksi koira lähetettiin putkeen, siitä esteelle ja sitten toisesta päästä toiseen putkeen. Vähän kahdeksikon kaltaista kuviota. Ilo näppärä, mutta minä sähläsin senkin edestä. Heh. Putkeen lähetys sujui, mutta esteelle lähettäessä käänsin Ilolle selän ja unohdin kaiken rintamasuunnasta, joten Ilo ei ylittänyt estettä. Kouluttajan vinkin jälkeen kiinnitin huomiota tähän, mutta jäin varmistelemaan, esteen jälkeen meinasimme törmätä ja olimme yhdessä putken keskikohdalla. Ilo oli hieno ja ymmärtäväinen, vaikka pari kertaa komensi haukkumalla "koita nyt enemmän akka". Sain hyvän vinkin - lähetin Ilon putkeen kauempaa, menin valmiiksi esteen toiselle puolelle ja pääsin siitä ohjaamaan Ilon putkeen, samalla päätin, että saan ohjattua Ilon putkeen - onnistunut suoritus ja siihen lopetimme.

Viimeinen tehtävä näytti helpolta ja minulla oli mielessäni kuva kuinka ohjaan, oikeasti se ei ollutkaan ihan niin helppoa ja selkeää. ;-) Oikein kivat treenit! Jäi hyvä mieli ja sain paljon taas ajateltavaa. Kyllä minäkin tästä vielä kehityn. Kuitenkin vasta toinen kerta agilityä ja harjoittelemassa tuolla ollaan. Jostain on aina aloitettava ja jokainen on aloittanut joskus. Jään innolla odottamaan seuraavaa kertaa.

Kotiläksyksi lisätä koiran pyllyvoimaa - peruutusta, istuminen ja lähtö. 2on 2offia edelleen. Saimme mukaan myös irtorenkaan, jota jokainen ryhmäläinen saa pitää viikon kerrallaan. Koiralle opetetaan renkaan läpi meneminen jos jonkinlaisista kulmista, se on meillä kotiläksynä muiden lisäksi.

Kommentit

 1. Voi noita mun kännykkäräpsäyksiä :D Totta, punainen pyörremyrsky oli tänään vain hyvin hallittu tuulenpuuska. Hienot punaiset <3

  VastaaPoista
 2. Oli! Superhienot. <3 Pääasia, että jotain kuvia. Otan ensi kerralla kameran, jos nätti ilma. :-) Ja jos kehtaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kehtaat! Varmasti kaikki ottaa mieluusti vastaan hyviä kuvia koirastaan! Minä ainakin. Ja voin yrittää räpsiä jotain teidän menosta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit