Maijun tokot 3

Tänään kolmannet Maijun tokotreenit. Paikkana Niihaman kenttä. Paikalla meidän ja kouluttajan lisäksi ainoastaan Ilo-bc kera omistajansa. Hekin treenasivat ennen meidän tuloa, joten treenit oli oikeastaan vain meille. Reilu 1h vierähti taukoineen. Tänään pääaiheena oli leikki. Meillä oli hauskat treenit ja Ilo oli iloinen.
Kerroin aikaisemmin Maijulle, että meillä takkuaa "kapulan" pito ja kahden lelun leikki. Ensiksi näytimmekin Maijulle, mikä tilanne molempien tehtävien kanssa on. Ilo ei kiinnostunut (tunnari)kapulasta tälläkään kertaa, oli asenteella lallallaa. Koski nenullaan, mutta alkoi katsella maisemia kun ei saanutkaan siitä palkkaa. Maiju kokeili ottaa kapulan käteen ja hitto Ilohan alkoi ottaa kapulaa suuhun. Tein itse samaa ja saimme aika monta toistoa. Aina Ilon ottaessa kapulan suuhun, sanottiin jes, palkattiin namein ja kehuttiin.

Kahden lelun leikki ei sujunut. Maiju kokeili Ilon kanssa ja innostamalla pari kertaa menikin kuten oli tarkoitus - Ilo irroitti lelusta ja lähti hakemaan toista. Jos tätä treeniä jatkossa, innostusta ja vauhtia. Vähän taukoa nyt.

Lelunoutoa. Lelun heitto, innostaminen, juoksu toiseen suuntaan ja palkaksi leikkimistä toisella lelulla, koiran ottaessa heitetyn lelun suuhun. Ilo tykkäsi, minä tykkäsin.

Leluruutua. Kävimme viemässä yhdessä lelun ruutuun sopivalle kohdalle, juoksimme sopivan matkan päähän, innostin ja päästin pannasta irti. Kokeilimme myös muutaman kerran siten, että pidin Iloa pannasta kiinni ja Maiju vei Iloa innostaen lelun ruutuun. Palkaksi leikkimistä ruudussa. Kivasti meni tämäkin, tosin Ilo jostain syystä meni ruutuun sivunauhan yli.

Viimeisenä kuolleen lelun leikkiä, joka on sekin meille aivan uusi juttu. Ilo ei aina suhtaudu leluun ja leikkimiseen niin innokkaasti kuin olisi suotavaa, tämä tehtävä innostaa Iloa. Ensinnäkin, koiralta lelu pois, jos se ei sillä leiki - lelu kuolee, jos siitä ei innostu. Napataan lelu ja innosta hihkutaan, kuinka hieno lelu oikein onkaan. Pidin Iloa pannasta, Maiju vei lelun maahan ja jäi sivuun "kytikselle". Maiju innosti Iloa liikahtelemalla muka lelua kohti. Vapautin Ilon ja samaan aikaan Maiju lähti muka juoksemaan lelulle, Ilolle tuli pienoista kilpailuviettiä ja se nappasi lelun aika ripeästi. Kokeilimme kolme kertaa ja jokaisella kerralla vauhtia tuli lisää. Välillä ihminen kerkiääkin napata lelun koiran sijasta. Teimme kerran näin ja johan tuli vauhtia.

Kotiläksyksi kapulan pitoa, lelunoutoa ja kuolleen lelun leikkiä. Oli kivat treenit ja jäi hyvä mieli. Ihanaa kun Ilo työskenteli normaalisti juoksuista huolimatta. Ihan pari kertaa haisteli jotain, mutta siitä huolimatta oli hyvin kuulolla. Ilo on kuulemma kovin miettiväinen ja fiksu koira, symppis. :-) Niinhän se on, pikku Piu.

Kommentit

Suositut tekstit