Lauran agility 5

Viides kerta agilityä. Vettä satoi, mutta se ei menoa estänyt. Paikalla kaikki muut paitsi Milli & Priya, joten luonnollisesti kävimme lenkit ilman heitä. Lämmittelyn kävimme kahdestaan remmilenkillä ja jäähdyttelyn Ilo & Chili bortsujen kanssa, koirat sai olla vapaana. Ilo-bortsu oli ajoittain kovin kiinnostunut meidän Ilosta, pari kertaa koitti oikein selkään. Juoksujen alusta on neljä viikkoa ja kaikki oireet on kadonnut jo aikoja sitten, joten käsittääkseni juoksut on silloin ohi? Silti kaksi urosta on osoittanut kiinnostusta Iloa kohtaan. Plaah.


Tänään meillä oli ensimmäistä kertaa kunnon rata. Rata, jossa oli YKSITOISTA estettä. Viides kerta koskaan agilityä ja me vetelimme yhtätoista estettä. Hurjaa! Epäilin aluksi, että unohdan kaikki esteet - vaan enpä unohtanut mitään. Jes! Hyppy, hyppy, putki, hyppy (takaakierto vasemmalta), putki, hyppy (takaakierto oikealta), pituus, hyppy, putki, hyppy ja hyppy. Olimme toisena vuorossa ja minua saattoi hieman jännittää. Ajattelin unohtavani kaiken, sekoilevani kaikessa ja hidastelevani.

Aluksi meni hyvin, mutta molemmilla putkilla jäin varmistelemaan ja tästä syystä olin myöhässä lähettämässä Iloa takaakiertoon. Toisella takaakierrolla tuli pienoista säätöä kun olin myöhässä juuri putkella varmistelun takia ja rintamasuuntani oli vähän vinksallaan, joten myöhästyin pituudelta ja siihen stoppasi. Siihen asti saatiin jotenkin säädettyä. Alku oli ihan hyvä, mutta loppu oli tahmea. Laura kysyi minulta, että ollaanko me tokoiltu paljon ja totesi, että se näkyy minussa tietynlaisena jäykkyytenä.

Ilo alkoi ensimmäistä kertaa vähän sikapossuilla. Uskon sen johtuvan siitä kun se kävi todella kovilla kierroksilla. Se on syttynyt lajiin, kuumui ja tuli useampia toistoja. Teki jotain ennennäkemätöntä ja ryösti lähdöstä, palautin toki ja muut sujuikin hyvin. Kentällä haukahteli kuumissaan minulle, että mitä mitä ja pomppi ilopomppujaan naamani korkeudelle, osumatta minuun muuten. Ilo oli kentän laidalla treenien ajan ja siinä käyttäytyi paremmin kuin odotin. Haukahteli joitain kertoja, mutta käskin aina haukkuessa mökin taakse.

Toisella kertaa putki, hyppy ja hyppy, jolloin Laura oli palkkaamassa viimeisen hypyn takana. Ilo jäi kummastelemaan, mitä tehtävässä haettiin. Ensimmäisen kerran jälkeen sanoin mene mene ja Ilo suoritti esteet kunnolla. Kokeilimme myös takaakiertoa, jonka jälkeen olisi pitänyt mennä pituus, hyppy ja toi sama setti, jota menimmekin. Ensimmäisellä kerralla takaakiersi esteen jotenkuten, mutta myöhästyin pituudelta. Toisella kerralla yrittämällä Ilon treenikamu päästeli kummallisia ääniä kentän laidalla heidän vuoronsa oli seuraavaksi ja se oli Ilolle liikaa. Jätimme homman siihen ja teimme vielä tuon putki-hyppy-hyppy setin, jota teimme alkuun. Se meni hyvin ja siihen lopetimme.

* EI selän takaa putkeen rallattelua, jota on alkanut kokeilla. Varma ohjaus. Mistä haluan koiran menevän - vain sieltä koira saa mennä. Selvät sävelet! Voi tulla ongelma.
* Kotiläksyksi eteenlähetys! Namialusta tai kuollut lelu, koiran kanssa kauemmas ja lähetys. Tarkoituksena, että koira ylittää jokaisen esteen joka linjalla on, kunnes saa uuden käskyn toimia toisin. Oikein hyvä juttu meille, koska Ilo on todella nopea ja minä en niinkään. 
Väsynyt ja märkä aksaaja.

Kommentit

 1. Moikka! Ihana blogi sulla, jäin ihan koukkuun, kun ihan vahingossa löysin googlatessa pennun yksinoloa :-D

  Aktiivinen blogi ja aktiivista ja monipuolista näyttää olevan myös teidän harrastaminen. Ja Ilo vaikuttaa olevan oikein lupaava nuori koira.

  Mukavaa kesän jatkoa! Sait minusta kyllä uuden lukijan. :-)

  -Jenni

  VastaaPoista
 2. Ihana kommentti! Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :-) Sain kauan haaveilemani aktiivisen koirun niin sitä on kyllä tosiaan tullut hyödynnettyä. :-) Oikein mukavaa kesän jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Mitä mieltä oot töpöhäntäisistä aussieista? :-D

  VastaaPoista
 4. Töpöhäntäiset on äärimmäisen söpöjä ja itse en ole päättänyt, että töpöhäntäistä ei voisi tulla. En ole sen kummemmin perehtynyt kun ei ole ollut tarvetta toistaiseksi, mutta vissiin selkävikoja voi helpommin olla? Ehkä yksi maailman suloisimmista jutuista kun töpöhäntä heiluu villisti. <3 Typistystä vastaan olen, mutta luonnontöpöjä vastaan ei ole mitään. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit