Lauran agility 6

Tänään kuudes kerta agilityä. Enää neljä kertaa jäljellä, apua. Toivottavasti kouluttaja haluaisi jatkaa meidän kouluttamista vielä tuon kurssin jälkeen tai toivottavasti löytyisi joku muu kiva ryhmä jostain. Tykkään kovasti Laurasta, meidän ryhmäläisistä ja ryhmäläisten koirista. Kiva ja rento porukka.
Chili-bortsu, Ilo-bortsu, Ilo-aussie, Priya-aussie ja Soma-bortsu. Toinen Ilo-aussie puuttuu.

Lämppälenkki Millin & Priyan kanssa. Hetki remmissä, jonka jälkeen menimme metsään ja koirat saivat kulkea vapaana. Meni mukavasti ja nopeasti lämppäilyt. Törmäsimme metsässä meidän ryhmän Chili-bortsuun, jonka kanssa punainen kaksikko pääsi telmimään hetkeksi. Jäähkälenkki käytiin isommalla porukalla, ryhmästä mukana 5/6. Aluksi olimme pellolla, jonka jälkeen menimme taas metsään. Koirat sai olla vapaana ja temuta keskenään, niillä oli hurjan hauskaa. Ilo ja Priya roikkuivat lähinnä toistensa kimpussa, mutta myös muiden kanssa sai ihan hyvät leikit aikaiseksi. Tunti vierähti nopeasti.
Ilo & Priya on high school punapäitä,
Ilo on urheilijapoika, jolla vain yksi asia mielessä
ja Soma on sellainen erilainen nuori.

Agilityssä rata oli seuraavanlainen - kolme estettä suhteellisen suorassa linjassa ja putki. Koiran piti hypätä kaksi estettä, ennen kolmatta ohjaajan tuli varoittaa koiraa tulevasta käännöksestä, koira lähetettiin putkeen ja putkesta eteenlähetyksellä kaikki kolme estettä. Ennen putkea ennakoiva valssi. Koira jäi alkuun odottamaan, ohjaaja käveli toisen esteen taakse, vapautti koiran, ohjasi viimeiselle esteelle, rintamasuunta alkoi kääntyä putkea kohti ja vasen käsi piti vaihtaa oikeaan valssin kautta. Putkelta koira ohjattiin esteelle, lähetettiin eteen ja viimeisen esteen takana oli joku palkkaamassa.
Teimme kahdessa pätkässä. Aluksi tuohon putkelle, jolloin koira palkattiin heti putken jälkeen. Meillä oli hieman hankaluuksia. Ensimmäisellä kerralla olin itse myöhässä, enkä varoittanut koiraa käännöksestä - putkeen väärästä päästä. Toisella kertaa olin ajoissa ja meni paremmin, mutta silti joku mättäsi. Kolmannella kerralla taisi mennä oikein? Sitten otimme mukaan eteenlähetyksen, joka takkusi sekin. Esteet tosiaan ei ollut ihan suorassa linjassa ja Ilo jäi ensimmäisen esteen jälkeen kummastelemaan. Onnistui kuitenkin.

Lopuksi eteenlähetystä putken kautta samalla radalla, takkusi edelleen. Ilo jätti toista estettä välistä ja rallatteli menemään ohittaen. Katsoin linjan tarkemmin ja saimme kuin saimmekin onnistumisia. Ilo oli tänään aika röyhkeä sikapossu. Se haukkui, ryösti lähdöstä kerran ennen vapautusta ja tosiaan koitti mennä vähän oman mielensä mukaan. Jännä, miten aina niin kiltistä ja nöyrästä koirasta tulee aksaillessa noinkin röyhkeä. :-)

 Karkureissulta tulossa. Mur!

Aamulenkin kävimme tutuissa maastoissa erään tuttavani Emman ja hänen kahden hoitomäyräkoiran kanssa.Mäyrikset oli kovin reippaita, eikä ottanut nokkiinsa isommasta leikkikaverista. Ilo otti mukavasti pienemmät leikkikaverit huomioon, juoksi ja leikki, mutta huomattavasti maltillisemmin kuin normaalisti. Pellolla Ilo lähti ensimmäistä kertaa linnun perään ja vähät välitti huudoistani. Sai hetken huutaa ennen kuin tuli luokse.

Kommentit

 1. Voi luoja toi Priyan ilme taas tossa yhdessä kuvassa.. Miten se osaakin näyttää niin sekopäältä :D

  VastaaPoista
 2. Oho, olipas paljon Ilo-nimisiä koiria siellä kurssin ryhmässä :D kivan oloinen ryhmä teillä :) hauskoja kuvia!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia sulla! On muuten aikamoinen sattuma, että on kolme Iloa samassa ryhmässä. :-D

  VastaaPoista
 4. Kiitos! On porukalla naurettu useita kertoja Ilo-jengille. Pikku Ilo, Punainen Ilo ja Poika Ilo ovat he, että pysytään kärryllä kenen vuoro milloinkin. :-D Haha. Luulin valitsevani vähän normaalista poikkeavan nimen - vielä mitä! Harrastusmaailma Ilo nimisiä koiruja pullollaan. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit