Lauran agility 7

Seitsemäs kerta agilityä! Kouluttajan kanssa oli puhetta, että hän mahdollisesti pitää meille myös jatkokurssin. Loistava juttu! Tänään olikin paikalla vain kolme koirakkoa eli oikein tehotreenit tiedossa. Harjoittelimme välistävetoja. Kolme estettä rivissä ja niiden välissä piti tehdä välistävetoja. Oikealla kädellä heitto esteen yli metsään päin, puolivalssi, vasemmalla kädellä otto esteiden välistä ja sama kuvio taas.

Radan nähdessäni päätin, että ei tule onnistumaan. Todella järkevää. Kuten arvata saattaa, ei onnistunut, ei sitten mitenkään. Putki, este, este, este, putki, pussi, este ja eka putki toistamiseen. Niin sen olisi pitänyt mennä, mutta pääsin putkelta ekalle esteelle ja pari kertaa tokalle, johon junnasi. Putkea ja pussia teimme erikseen. Olin taas normaalia enemmän myöhässä, koska varmistelu. En uskonut saavani Iloa etenemään ja siitä johtuen en saanut sitä etenemään. Tai itseäni. Tai meitä. Pari kertaa koitui ongelmaksi se, että ohjaava käteni ei pysynyt päällä. Ohjasin oikealla esteelle ja heti käskyn jälkeen laskin käden, jolloin Ilo tuli luokseni.

Pussiin Ilon meni hyvin, mutta aavistuksen rauhallisempaan tahtiin tuli ulos. Pari kertaa rallatteli ohi, mutta Lauran palkatessa suoritti oikein. Toisella kierroksella nämä harjoitukset sujui ilman ongelmia. Ilo suoritti pussia kuin vanha tekijä, hyvin.  Muuten menikin jopa huonommin kuin ensimmäinen. Olin vielä epävarmempi kuin ensimmäisellä kierroksella ja sen näki myös kouluttajamme. Ensimmäistä kertaa oikeasti harmitti aksaillessa.


Toisena juttuna hyppytekniikkaa ja korkeuden arviointia. Viisi estettä ja viimeistä estettä korotettiin. Ilolla korotettiin 40-50cm välillä. Viimeksi korkeuden arviointia tehdessä, Ilo alkoi alittaa estettä. Sitä taidettiin odottaa tälläkin kerralla, mutta vielä mitä! Ilohan suoritti oikein kivasti. Lähetin eteen-käskyllä ja se toimi mainiosti. Ilo eteni vauhdilla ja järkevästi, super. Koira tekee hyvin kun ei ole epävarmuustekijöitä = minua mukana sähläämässä. Ehkä tämä tästä, tekemällä.

Ilo louskuttaa minulle agilityssä, koska olisi kova palo tekemään, vauhtia, meininkiä ja potkua riittäisi, mutta ohjaaja epäröi, varmistelee ja hissuttelee. Se louskuttaa turhautuneena ja kehittää omia ratkaisujaan. Positiivista on se, että tänään Ilo tasan kerran tai kaksi ns. "tylsemmässä" kohdassa rallatteli putkeen. Aiemmin kertoja on ollut enemmän ja tätä onkin nyt koitettu työstää. Näin kun ei ole käskyn alla.
Jäi sen verran harmittamaan tämänpäiväinen epäonnistumiseni, että huomenna kuivaharjoitellaan liikkeitä tokoilun yhteydessä ja sunnuntaina mennään treenaamaan samaa rataa Millin & Priyan kanssa tallille. Tänään lämppä- ja jäähkälenkit kävimme Millin & Priyan kanssa.

Oho, ompa blogitekstit ollut lähiaikoina varsin aksapainotteisia. Me on vietetty lomaa oikeastaan kaikesta muusta. Yöllä otin keittiössä muutaman seuruupätkän palkaten uudella lelulla ja ai että, miten kivasti. Tänään ennen aksailuja otettiin muutama seuruupätkä ja tosi kivasti taas. Innolla odotan huomisia omatoimitreenejä Millin ja Priyan kanssa. Mitähän me keksittäis punaisten pään menoksi. ;-)

Kommentit

  1. :D Marika piirsi mulle yhen välistävetoharjoituksen mitä ne oli tehnyt. Harjoitus oli kivan näköinen. Piirrustus vähän mielenkiintoinen XD Voin näyttää sen huomenna.

    VastaaPoista
  2. Joo :-) Treenataan kyllä ehdottomasti su!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit