Ensimmäiset aksat tekonurmella

Tänään aksailimme ensimmäistä kertaa TamSKin tallilla Sääksjärvellä. Talli on tullut Ilolle tutuksi kun on käyty katsomassa kavereiden treenejä ja Ilo on päässyt itse juoksemaan putkea silloin tällöin. Kuitenkin vasta nyt treenasimme ensimmäistä kertaa tekonurmella agilityä. Millillä on varattuna kerran viikossa tunnin ajaksi puolet isosta kentästä ja lähdimme tänään mukaan, kuten on jo jonkin aikaa suunniteltu.

Rakensimme samanlaisen radan kuin viimeksi Lauran pitämissä treeneissä tai no mittasuhteet saattoivat olla erilaiset ja pituus oli vaihdettu normaaliin esteeseen, mutta samalla ajatuksella. Hyppy, hyppy, putki, hyppy takaakierto, putki, hyppy takaakierto, hyppy, hyppy, putki, hyppy ja hyppy eteenlähetys. Näytin Millille, kuinka rataa edetään ja tein ensimmäisenä Ilon kanssa. Vuorottelimme ja taisimme käydä kolme kertaa kentällä. Aluksi Ilo jätti toisen esteen väliin, kiersi sen ja ryntäsi suoraan putkeen. Jäin itse lähemmäs estettä ja alkoi sujua. Tällä kertaa ei ollut sitä ongelmaa, että olisin ollut myöhässä lähettämässä Iloa takaakiertoon. Meni paremmin.

Lähekkäiset putket hämmensi Iloa pari kertaa. Kerran se meni väärään putkeen ja tajusi putkessa, että ei hitto se nyt näin mennyt. Pari kertaa oli siinä ja siinä, mutta meni oikeaan. Varmistelin hieman, joten en itse ehtinyt "selkeämmälle" puolelle ohjaamaan mihin mennään ja se vähän saattoi hämätä. Siitä huolimatta tuli monta onnistumista oikealla putkella. Eteenlähetys putken jälkeen kahdelle viimeiselle esteelle meni todella hyvin, ilman mitään ongelmia. Palkkana välillä lelu Milliltä ja välillä namialusta. Paukuttelimme myös keinua samalla tapaa kuin treeneissä, toinen pää keinusta siivekkeen varassa ilmassa. Hyvin.


Ilo oli tänään aluksi kiihkeä ja ärsyttävän äänekäs, mutta loppua kohden alkoi tulla hiljaisempaa menoa. Jotenkin hauskaa, että Ilo on aksassa noin äänekäs kun muuten ei normaalisti ääntele juuri koskaan. Sain Milliltä idean ja kuvasin puhelimella muutaman videon meidän menosta. Kiva katsoa jälkeenpäin ja miettiä, mitä olisi voinut tehdä erilailla. Tässä on yksi video menosta ja kuten huomaatte, yhdessä kohdassa Ilo hipaisi väärän putken suuta, mutta meni kuin menikin oikeaan. Minun olisi pitänyt selvemmin näyttää oikea putki. Millille iso kiitos seurasta, mukaan ottamisesta, kuvista, auttamisesta ja kommenteista! Ennen ja jälkeen treenien kävimme yhdessä lenkillä. Tällä kertaa koirat sai olla molemmilla lenkeillä vapaana. Jäähdytellessä pääsivät viilentymään haisevaan lutakkoon ja lämmitellessä juttelimme, että joku kaunis päivä punainen pyörremyrsky = Ilo & Priya vielä telovat meitä kun ne liikkuvat kauheaa kyytiä yhtenä reilun 30kg möttinä ja etenevät kuin päättömät kanat. Jalat on saanut osumaa ja taisivat saada tuolloinkin kun aihe tuli puheeksi. Muutama minuutti ja tytöt juoksivat yhteisvoimin takaa jalkojani päin, jolloin rämähdin pyrstölleni. Koirat vei kirjaimellisesti jalat alta ja käteen tuli ilkeä pipi, mutta muilta vahingoilta vältyttiin. Muuten meni hyvin!

Kommentit

 1. Hienoa menoa teillä! :-)

  VastaaPoista
 2. No jopas on vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Kyllä on Ilo täpinöissä, intoo piukalla, kuin myös emäntänsä. Hienoa menoa.
  tv.grandgrandmother ps. kai sulla on voimassa oleva Tetanus-rokete=jäykkäkouristus

  VastaaPoista
 3. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää aina toisinaan. Kiitos! En ole varma, pitäisi selvittää asia. Miettinyt monta kertaa, mutta en oikein tiedä mistä saisi tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, terkkarin terveydenhoitajaan varaa aika. Pistää ja on voimassa 10v. Kannattaa ehdottamasti ottaa, kun toi vauhdikas harrastuskin saattaa tuottaa noita riskejä. tv.mummeli ja aurinkoista viikkkoa teille!

   Poista
 4. Pitää selvittää asia. :-) Sitä samaa kiitos! <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit