Maijun tokot 5

Viides kerta Maijun pitämää tokoa. Vielä toiset viisi jäljellä, vähiin käy ennen kuin loppuu. Mitähän sitten... Kääk! Treenit pidettiin Pirkkalassa Pirkkahallin varaparkkiksella. Treeniaika 20.00-22.00. Paikalla meidän lisäksi neljä koirakkoa. Teimme muutamat jutut yhdessä, jokainen kävi vuorollaan Maijun luona ja muut treenaili tai odotteli sivummalla sillä välin. Meidän vuoro oli viimeisenä, mutta teimme paljon hommia sivummalla.
Aluksi otimme neljällä koiralla 3min paikkamakuun. Ensiksi kehääntulo tarkastus ja luoksepäästävyys, molemmat kivasti. Ilo jäi reunaan ja pysyin itse aika lähellä. Ilo pysyi hienosti jokaisen minuutin ajan, eikä edes siirtynyt lonkalle tällä kertaa. Ilo katseli kuitenkin ympäristöä - toisia koiria, mopoa ja lentokonetta. Noustessa tarvitsi kaksi käskyä, taas.

Menimme kahteen riviin sopivan välimatkan päähän toisistamme. Toisella puolella oli kaksi koirakkoa ja toisella kolme. Tarkoitus oli seuruuttaa koiria toisten ohi. Kaikki lähtivät liikkeelle samaan aikaan ja Maiju seikkaili siellä täällä puhellen. Yllätyin positiivisesti, kuinka hyvin Ilo piti kontaktia yllä tässä harjoituksessa - en huomannut kontaktin tippuvan kertaakaan. Ilo alkoi vähän poikittaa parilla kertaa, mutta kontakti tosiaan oli oikein kiva.
Seuruuharjoitus näytti siis tältä. Mustat pallot on koirakoita ja nuolet näyttää menosuunnan.

Menimme ympyrään, otimme koirat sivulle, käskytimme vuorotellen maahan ja istumaan. Jokainen ohjaaja käskytti samaan aikaan omaa koiraansa ja Maiju huuteli häiriönä erilaisia käskyjä. Aluksi muutaman kerran Ilo meni hämyyn ja toimi muiden käskyillä, mutta sitten alkoi homma toimia ja Ilo kuunteli vain minua.

Yhteisten hommien jälkeen kukin vuorollaan kävi Maijun valvovan silmän alla ja muut treenailivat sivummalla. Treenasin Ilon kanssa liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Maahanmeno oli yllättäen kovin tahmeaa, aluksi ei meinannut edes mennä vaan hiippaili mukana ja mennessään meni turhan hitaasti. Muutamia luoksetuloja ja vauhdista palkkaus - varmasti, ripeästi ja iloisesti. Täyskäännöksiä. Edestä sivulle tulemista, alkaa tulla vauhtia ja varmuutta, jota on kaivattu. Pari kertaa tuli vähän vinoon, mutta muuten ei moittimista. Sivulla istu-maahan vaihtoja, naksutellen. Istumaan ponnahti aika kivasti.

Ilo sai mennä autoon lepäämään ja se nukahtikin ihan oikeasti. Tuli taas todettua, että Ilo on kyllä niin nollasta sataan sekunnissa-tyyppi. Nukkui täysin sikeästi häkissään, mutta heti luukun auettua oli aivan valmiina hommiin. Mahtava ominaisuus! Tässä välissä otimme paikkaistumisen. Ensimmäinen kerta meille ja saatoin epäillä, että Ilo käy makaamaan odotellessa. Vielä mitä! Ilo istui kun tatti paikoillaan, ei kytännyt ympäristöäkään samanlailla kuin paikkamakuussa. Seisoin tässäkin aika lähellä ja normaalista poiketen palkkasin välillä. Lopuksi innokas lelupalkkaus, koira saa olla paremmassa vireessä kuin paikkamakuussa.

Ennen meidän vuoroa teimme lisää omatoimisesti sivummalla. Seuraamista, kauempaa edestä sivulle tulemista ja luoksetuloa. Yksi lelunouto, lähti vauhdilla, nappasi kiinni ja kantoi ihan lähelle. Lopuksi vielä sivulle tulemista siten, että kainalosta tipahti lelupalkka. Lisää näitä harjoituksia kun selvästi vaikutti positiivisesti! Sitten oli meidän vuoro mennä Maijun oppiin ja olin pähkäilly koko ajan, että mitä oikein tekisimme.

Teimme seuraamista ja sujui ihan kivasti, mitä nyt lähdin liikkeelle turhan hitaasti ja varmistellen. Teimme myös reippaita lähtöjä ja ihan kivoja pätkiä. Maiju sanoi, että Ilolla alkaa olla seuraamisessa kovin erilainen fiilis kuin sillon alkuun. Olen pistänyt saman merkille. Erilaiset seuruutukset, lelupalkka ja toki varmuus on tehnyt tehtävänsä. Jee! Liikkeessä ei olla käännöksiä juuri tehty ja ne onkin vielä haastavia. Minun pitää opetella askeltamaan oikein ennen käännöstä, Ilo varmaan tulee paremmin mukana kun saan itse tämän kuntoon.

Liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Sama ongelma kuin aiemmin omatoimisesti treenatessa eli Ilo meni aika tahmeasti makaamaan. Maiju antoi vinkin lelupalkasta tai lentävästä namista ja näytti samalla käytännössä. Täpäkkyyttä! Alkoi sujua paremmin, vaikka edelleen taisi vähän asetella itseään. Lopuksi vielä istu-maahan vaihtoja. Aika rauhallisesti nämäkin, lisää täpäkkyyttä.

* Maasta istumaan nousut, vauhdikkaasti ja *jes* nopea palkkaus.
* Istu-maahan vaihdot, täpäkkyyttä. Hyvällä namilla tai lelulla.
* Liikkeestä istuminen, maahanmeno ja seisominen, täpäkkyyttä. Lelulla tai lentävällä namilla.
* Hyvistä perusasennoista kainalosta lelupalkka.
* Minulle seuraamisen käännökset!

Kommentit

  1. Hyvä hyvä! :) Pitkiä paikkamakuita teillä jo, Ryhti ei kyllä muiden koirien kanssa pystyisi. Ainiin, pakko korjata että pirkkahallin alue kuuluu vielä Tampereeseen, se Pirkkala alkaa siitä citymarketin kohdalta :D Ja meidän isä asuu siinä ihan parkkiksien takana, että jos näät söpöjä salukipentuja siinä lenkillä, niin ne ovat isän koiria :)

    Onko Ilon juoksut jo loppuneet?

    VastaaPoista
  2. Joo! Tuolla reeneissä on alettu tehdä porukalla pitkiä. :-) Haha, oikeasti! En todella ole edes tiennyt... :-D Pentuja <3 tuiiiih. Ilon juoksut on loppunut, mutta tuoksut on vissiin edelleen kun viikonloppuna kaverin uros oli varsin kiinnostunut!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit