Ilo ennen kaikkea

Tänään järjestettiin FINASC Open Show Takut ry:n kentällä Hervannassa. Paikalle saapui Laura-kasvattaja & Nessa (Ilon emä), Hoppu (H-pentue) ja Arthur, Marika & Jocke (H), Maija & Nauru, Milli & Priya (I), Jenna & Hyrrä, Emilia & Nox (J), Noora & Jippi (J), Julia & Melli (J), Hannamari & Jäynä (J), Piritta & Jedi (J) ja Eija & Kayla (J). Näiden lisäksi menossa mukana kasvattajan lapset, muutama muu, yksi aussie ja pari "väärän rotuista". Uskallan väittää meidän porukan olleen suurin ja äänekkäin.


Jäynä (Wirneen Jäätävä Jäynä)

Collievauva Nari pääsi turisteilemaan australianpaimenkoirien joukkoon. Ihana pieni.
 Jocke (Wirneen Hirmumyrsky)
 Hoppu (Wirneen Hermosaha)
 Priya (Wirneen Ilmalento)
 Nessa (Windedos After Eight)
 Nauru (Windedos Amaretti)
Alunperin minun piti osallistua Ilon kanssa mukaan, mutta paristakin eri syystä jäi osallistumatta. Tuomari vaikutti kivalta ja kokeneelta. Kehän laidalla auringossa kuumistellessa ajattelin, että olipa onni kun ei tarvitse isossa kehässä juosta ympyrää, kuuma oli jo katsellessa. Me olimme siis tällä kertaa vain turisteilemassa.


 Nämä kaksi aussieta oli hurjan hienoja.
Näytelmät alkoi 9.00 ja ilmestyin paikalle noin 20min myöhässä, kuinkas muuten. En ehtinyt nähdä Hyrrää pentukehässä, se oli harmillista. Hyrrä taisi sijoittua toiseksi, jos oikein muistan. Sinimerleissä uroksissa Hoppu ensimmäinen ja Jocke toinen, punaisissa nartuissa Priya toinen ja sinimerleissä nartuissa Nauru kolmas. Nessa ei tainnut sijoittua. Näyttelyt meni porukalla paremmin kuin osattiin odottaa - ei sillä, että koirat olisi rumia tai muuta semmoista päinvastoin!, mutta näyttelymaailma on vähän... erilainen. Kehän laidalta kuului tökeröä hämmästelyä pärjänneistä koirista. En minäkään esimerkiksi tykkää töppöjalkaisista karvapalloista ja silti ei olisi tullut mieleenkään kailottaa siitä tuolla kehän laidalla.

 Sinimerlet urokset 1-4.

 Punaiset nartut 1-3.

 Sinimerlet nartut 1-3. 

 Hoppu (Wirneen Hermosaha) & Jocke (Wirneen Hirmumyrsky)

Mielestäni Wirneen koirat oli kauneimpia kehässä, mutta oli siellä muutama muukin kovin omaan mieleen. Oli ilo katsoa näissä näyttelyissä myös niitä vähemmän karvaisia ja vähemmän raskaita aussieita. Ilo hengaili suurimman osan ajasta omassa häkissään varjossa, mutta annoin sen välillä venytellä jäseniään, sekä nuhjuta Priyan ja pikkupentujen kanssa. Ilo käyttäytyi oikein fiksusti, mitä nyt välillä olisi ihmisiä rakastanut varsin iloisesti ja halunnut leikkiä vähän villimmin Priyan kanssa. 
Näyttelyn jälkeen lähdimme lenkille, mukana Priya, Hyrrä, Nox, Jippi ja Kayla omistajineen. Lenkillä ei ollutkaan kovin kaunista, remmissä Ilo kiskoi ja vapaana kadotti korviaan. Piti oikein pitkästä aikaa muistuttaa, mitkä korvat on ja mitä niillä tehdään. Tässä vaiheessa monen tunnin tylsä odottelu todella näkyi, mutta parin puhuttelun jälkeen alkoi korvat taas toimia. Milli ja Joni opastivat meidät järvelle, joten koirat pääsivät viileentymään pitkän ja kuuman päivän päätteeksi. Ilo kävi yllättäen ottamassa mutanaamion.

Rannassa sivummalla istuskeli rouva koko uintireissun ajan, eikä Iloa kiinnostanut yhtään. Sen sijaan kauempana järvessä uinut mies sai Ilon kiinnostuksen heräämään. Ilo lähti uimaan miestä kohti ja jouduin karjaisemaan muutaman kerran ennen kuin meni perille käsky kääntyä. Ilo kyttäsi miestä kummallinen ilme kasvoillaan, eikä selvästi päässyt asiasta yli. Ilo näki toista kertaa ihmisen uivan ja tämä tilanne oli Ilolle hämmentävä ja Ilo näytti huolestuneelta, ihan kuin se olisi miettinyt onko tuolla tyypillä kaikki hyvin. Miehen tullessa rantaan hakemaan pyöränsä, Iloa ei kiinnostanut lainkaan. 


 Tarviikohan toi mies pienen punaisen koiran apua?
Herwoodissa ohitimme aikuisia, lapsia, pyöriä ja koiria - ei ongelmaa. Yhdessä kohtaa kutsuin Ilon luokse kun tuli vastaantulijoita, Ilo käsitti kutsuni kiipeä-käskyksi ja yritti kiivetä todella jyrkälle isolle kivelle. Ilo ei tietenkään päässyt noin vaikeaan paikkaan kiipeämään ja se tipahti alas, onneksi ei sattunut mitään. Sydämeni muljahti säikähdyksestä, hullu pikkukoira. Korvat toimi normaalisti taas, vaikka remmikävely noin suuressa porukassa ei nähtävästi ole vahvuutemme. Onko tuo nyt ihme kun aina porukalla rällätään vapaana pitkin maita ja mantuja? 

Jippi (Wirneen Jippijaijee)
Tämän kuvan jälkeen Jippi syöksyi luokseni niin kovaa kuin pienillä kintuillaan pääsi.
Nox (Wirneen Jarru Pohjaan)
Kayla (Wirneen Jompsin Kumpsin)

 Ilo, Priya (Wirneen Ilmalento) & Hyrrä (Snowtime´s Bonanza)

En vain voi tarpeeksi kehua tätä ihanaa, kannustavaa ja aktiivista Wirneen porukkaa. Tänään tapasin uusimpia Wirnistelijöitä - J-pentueen omistajia ja tietty supersöpöjä pentuja ja sama linja jatkuu. Huippua! Ihana päivä, ihana ilma, ihania ihmisiä ja ihania koiria. Pennut oli loistavia, reippaita ja kauniita. Pieni pentukuume on vaivannut jo jonkin aikaa, mutta ei onneksi sillain realistisesti. Kuusi tuntia hurahti reissussa, auringossa suurimmaksi osin ja sen taas huomaa kun Jenny 23v ei osaa käyttää aurinkorasvaa - olen punainen kuin rapu, polttaa.

Ilolla oli synttärit 19.07., minulla 25.07. ja tästä johtuen saimme tänään ihastuttavat lahjat Milliltä. Milli oli omin kätösin taiteillut meidän punaisten kuvasta taulun ja ostanut hienon peltitaulun tekstillä "Ilo ennen kaikkea". Aivan mahtavat, liikutuin ja menin sanattomaksi. Kiitos vielä kerran Milli! Ilo ennen kaikkea voisi olla meidän motto - miten osuva, parissakin muodossa.

Kommentit

 1. Mutajalka Ilo on laittanut itsensä näyttelykuntoon :D Hienoja kuvia ja hienoja koiria! Kiva, että jossain vielä ymmärretään näiden ei-näyttlylinjaisten koiruuksien päälle!

  VastaaPoista
 2. Joo... :-D Ilo on aina niin edustava! Kiitos. :-) Ei ollut paras kuvauskeli niin kuvia ei hirveästi ole... Laitan W-ryhmään myöhemmin linkkiä, siellä sitten enemmän. :-) Sanoppa muuta!

  VastaaPoista
 3. Oli kiva nähdä enemmänkin Wirneen-porukkaa :) Tosiaan ihan huippua, että on tällainen aktiivinen poppoo touhuamassa! Loistavaan porukkaan ollaan me J-pentusten omistajat päästy :)

  Ja tosi ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä loisto porukka! Ihan mahtia. :-) Kammottaa katsella kun jotkut etsii Facebookissa koiriensa sisaruksia... Jotenkin tuntuu niin kummalta, vaikka ennen on itsellä ollut kodinvaihtajien kanssa sama meininki. Nyt on niin tiivis ja yhteisöllinen porukka. :-) Oli kiva tavata! Jippi on ihana <3

  VastaaPoista
 5. Hopun virallisena nimenä lukee yhdessä kohdassa Harhalaaki. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Maija! Arvasin, että sählään jonkun kanssa. :-D Liikaa nimiä!

  VastaaPoista
 7. Priya näyttää muuten järkyttävän tuhdilta tossa Ilo-Priya-Hyrrä kuvassa :D Miten niin löhöasento..

  VastaaPoista
 8. Priyaa ei vois vähempää kiinnostaa joku porukassa poseeraaminen. :-) Vähän olis hauskempaa vaan riekkua ja aina sama akka heiluu siellä kameran takana.

  VastaaPoista
 9. Ehkä se ymmärsi et siinä menee hetki kun kakarat yritetään ottaa kuvaan mukaan :D Parasta ottaa rennosti! Toi sen toinen jalka luo illuusion valtavasta mahasta ku näyttää et sen vaalea massu jatkuis sielläkin :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit