Aksaa kera puikkonokkien

Tänään aksaa Tallilla Emman ja sk.collieiden Kinkun & Shantin kanssa. Ensimmäistä kertaa näin kyseiset puikkonokat ja voi hyvänen aika, miten ihania molemmat olivat. Lämppä ja jäähkä Tallin viereisillä lenkkipoluilla. Koirat tuli kivasti juttuun keskenään, erityisesti Ilolla ja nelikuisella Kinkulla oli hyvin samankaltainen meininki.
Lämppäilyn jälkeen roudasimme tavarat sisälle ja aloimme pähkäillä, mitä tekisimme. Ehdotin samaa rataa kuin viimeksi Lauran treeneissä. Radan rakentaminen oli kovin... mielenkiintoista, mutta hyvä siitä tuli. Välimatkat oli pidemmät kuin ensimmäisessä radassa, mutta muuten samanlainen setti. Meillä meni tällä kertaa paremmin kuin viimeksi. Minulle näyttää toimivan tuo kun ensiksi käy opeissa treenaamassa, jonka jälkeen treenaa samaa omatoimisesti. Aina kehitystä havaittavissa, mikä toki on hyvä.

Ongelmallinen kohta oli esteellä 12. Olin myöhässä monet kerrat, eikä Ilo hakenut esteelle automaattisesti pelkällä käskyllä ja ohjauksella. Muuten Ilo irtosi tosi kivasti esteille ja teki hyvällä fiiliksellä. Onnistumisia mahtui monta tälle päivälle ja saimme tehtyä radan alusta loppuun monet kerrat, mahtava fiilis treeneistä.
Ilo harjoitteli rengasta, joka osoittautuikin haastavaksi. Ilo näytti siltä kun ei olisi ikinä mistään renkaasta kuullutkaan. Okei, ei olla paljoa tehty, mutta kaikki aiemmat harjoitukset on mennyt hyvin. Nyt vieressä ollut putki veti puoleensa turhan paljon ja kun putkihomman sai kuriin, Ilo pujahti renkaan sivusta. Houkuttelulla tuli läpi ja teimme pari onnistunutta suoritusta, johon lopetin. Ilo harjoitteli myös kontaktia. Tarjosi takajalkojen nostoa, joka on meidän viimeisin temppu. Asento sama, mutta ei kuitenkaan ihan sama ajatus kuin on-offilla, joten en palkannut. Muutamat hyvät toistot, johon lopetimme.
Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisi päästä treenaamaan tokon alokasluokan hyppyä. Olen harjoitellut kotona yksinkertaisesti mopin ja kahden "pidikkeen" kanssa, mutta tänään pääsimme vihdoin harjoittelemaan oikealla hypyllä. Ilo osaa tulla perusasentoon, Ilo osaa hypätä ja Ilo osaa pysähtyä, joten ajattelin ettei hyppy voi olla haastava. Aluksi haukahti hyppy-käskyn jälkeen vähän ihmeissään, mutta saimme kivoja toistoja aikaiseksi ja lopetimme oikein kivaan hyppyyn. Treeniä aina kun mahdollisuus!

Olipahan kivat treenit! Kyllä sai tehdä ja juosta. Seura oli mainiota ja puikkonokat oli ihastuttavia. Jäähkän jälkeen nappasimme Millin & Priyan kyytiin, jonka jälkeen hurautimme Pirittan & Jedin luokse "iltakahville". Laura ja Hoppu & Maggie tulivat myös. Lauran visiitin takia kokoonnuimme. Oli hauskat jutustelut ja koirilla oli hurjan hauskaa yhdessä! Iloa aluksi kummastutti pikkuiset Jedi ja Maggie, mutta loppua kohden alkoi lämmetä ja jopa leikkiä Jedin kanssa. Aiemmin koitti vain saada Priyan huomion Jedistä itseensä, höps.

Kommentit

  1. Käytätkö samaa käskyä agin hypyissä ja tokohypyssä? Minulle joskus suositeltiin, että käyttäisin eri käskyjä, koska agilityssä liike jatkuu ja tokossa hypyn jälkeen täytyy pysähtyä. Siksi eri käskyt, että koira osaisi eritellä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Itse käytän agilityssä "hyppy"-käskyä ja tokossa "yli"-käskyä ja tämä on selkiyttänyt meidän tekemisiämme paljon. Teidän meno agilityssä näyttää jo tosi kivalle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä ja kehuista! :-) Käyttänyt samaa käskyä, mutta tuo on toki järkevä havainto ja pitääkin opettaa vaikka tuo yli. :-)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit