Isojen aikuisten PUN-

Lions Club Tampere Diamonds järjesti tänään hyväntekeväisyysmätsärin Hakametsän jäähallin parkkipaikalla. Ilmoittauduin ensimmäisenä mukaan jo heti ilmoittautumisen alkaessa 16.30, vaikka showtime vasta 18.00. Ilmoittautuminen 7e ja nettotuotto pirkanmaalaisten lasten ja nuorten auttamiseen - niiin mukana!
Ilo on ollut mätsäreissä kaksi kertaa aikaisemmin, molemmat pentukehissä ja tänään oli ensimmäisen aikuiskehän vuoro. Meidän vuoro oli ensimmäisenä ja pariksi tuli kultsu-uros(?). Ensiksi seisotimme koirat samaan aikaan, juoksimme kehän ympäri samaan aikaan ja sitten vuorotellen tuomarin eteen. Tuomari tervehti koiraa, tunnusteli tarkasti ja katsoi hampaat. Ilo keskittyi vähän liikaakin kädessäni olevaan namiin ja sen ilmeestä oli havaittavissa, että tuomaritäti nyt on hieman tiellä. Hienosti antoi tietenkin kuitenkin kaiken tehdä.

Ennen "kopelointia" seisotus, "kopeloinnin" jälkeen juoksu kolmiossa - takaliikkeet, sivuliikkeet, etuliikkeet ja juoksun jälkeen uusi seisotus. Minähän en osaa yhtään asetella koiraa nätisti, eikä Ilon vapaaseisotuskaan kovin nättiä ole. Kauniisti pysyy aloillaan ja pitää hyvää kontaktia, mutta asennossa on parantamisen varaa. Tuomari kehui Ilon hyvää kontaktia ja heti aluksi sanoikin "kontakti ainakin pelaa".
Molemmat samaan aikaan kehään ja nauhojen jako. Me saimme punaisen nauhan tuomarin mainitessa parille "kokeneemmasta kaverista". Sitten odoteltiin muut, kunnes samaan kehään kaikki siniset ja lopuksi kaikki punaiset. Tässä kohtaa koirat vain seisotettiin. Tuomari valitsi kolme parasta, muut tippuivat kerralla ja  me olimme tippuneiden joukossa. Paras kolmikko oli oikeasti kehän parhaita ja kokeneimman oloisia koiria.

Kehän loputtua tuomari tokaisi, että "toi paras kontakti oli kyllä hauska". Tarkoitti Iloa. Haha, tuli hyvä mieli. Mätsäreiden ajan Ilo hengaili häkissään kehän laidalla. Kehässä oli jeejee tehdään yhdessä hommia-asenteella ja häkkiin kävi heti makaamaan. Ei välittänyt vähääkään ohikulkijoista, liikenteen melusta, koirien äänistä tai kehässä liikkuvista koirakoista. Mahtipakkaus! Sai olla tyytyväinen.
Me lähdimme heti oman kehän loputtua kotiin, kerta BIS-kehään ei ollut asiaa. Ennen ja jälkeen mätsäreiden kävimme tokoilemassa läheisellä hiekkakentällä. Seuraamista, liikkeestä maahanmenoa, liikkeestä seisomista ja luoksetuloa. SUPER! Seuraamisessa poikitti ajoittain aika paljon syystä x, mutta muuten ei mitään moittimista. Jäävät ja luoksetulo, wou. Ilo sai kiertää myös isoa jalkapallomaalia ja lampputolppaa, pitkän matkan päästä. Ensiksi huusi hetken "mitä oikein tarkoitat", kunnes keskittyi ja hienosti kiersi. Hurautimme kotiin ja lähdimme heti lenkille, lenkillä tokoiltiin vielä vähän samoja juttuja.

Kommentit

Suositut tekstit