Jännittävät luustokuvat

Tänään oli astetta jännempi päivä, sillä Ilo ja muita I-pentuja luustokuvattiin. Matkasimme Lauran luokse Tervakoskelle eläinlääkäriasema Helmiin. Nappasin kyytiin Millin & Priyan. Me suorastaan tutisimme jännityksestä, mutta hyvä seura onneksi vei ajatuksia muualle. Reissussa kesti noin yhdeksän tuntia, lähdin kotoa aamulla kahdeksan aikoihin ja kotiuduin viiden aikoihin.

Ilon ja Priyan lisäksi luustokuvaattiin myös Gatsby ja Tintti. Ennen luustokuvia Ilo, Priya ja Gatsby pääsivät remuamaan läheiselle nurmelle ja ne väsyttivätkin toisensa varsin tehokkaasti. Siihen lisäksi kuumuus, josta johtuen saimme nähdä normaalia rauhallisemmat riekut. 
 En niiin tajua noita likkoja! T: Gatsby
Ennen kuvausta punnittiin koirat ja Ilo on selvästi pienin, 15,6kg. Mikä sintti! Kuvauksissa järjestys oli seuraava Gatsby, Priya, Ilo ja Tintti. Jännitimme Gatsbyn tuloksia odotusaulassa Millin kanssa. Ilo ja Priya oli mukana, aluksi käskyn alla hienosti ja lopuksi annoimme niiden nuhjuta keskenään, rauhallisesti. Koirilta tutkittiin lonkat, kyynärät, olat, polvet ja selät. Ne myös rokotettiin.
 Wirneen Ilopilleri, Wirneen Ikiliikkuja & Wirneen Ilmalento 1v 2vko.

Meidän vuoroilla halusimme Millin kanssa molemmat henkistä tukea, joten katsoimme myös toistemme koirien kuvaukset. Jännitti ihan kauheasti oman koiran tulosten lisäksi myös muiden tulokset, hurjan jännää. Jännitys kasvoi Priyan kuvausta katsoessa ja Ilon vuorolla olin suorastaan peloissani. Vatsaan sattui jännityksestä ja sydän hakkasi. Pelotti, mitä tuleman pitää. Jokaisen kuvan jälkeen sain huokaista helpoituksesta. Ilon luusto on priimaa - minulla on terve koira! MAHTAVAA!!!


Blogi on viettänyt taas hiljaiseloa, mutta siihen on järkevä syy. Muutimme tiistaina. Ilo oli muuton ajan vanhassa kodissa rajatussa tilassa. Välillä kuului epätoivoista piippausta, mutta yllättävän nätisti malttoi olla kaikesta härdellistä huolimatta. Heti parin päivän päästä Ilo joutui jäämään uuteen kotiin yksin työpäivän ajaksi. Kuvasin tabletilla yksinoloa pitkästä aikaa, tunnin pätkä kertoi Ilon piippailleen aluksi muutaman kerran ja puolessa välissä ULVONEEN pari minuuttia. Muuten on mennyt mukavasti uudessa kodissa ja Ilo on kotiutunut hyvin.

Perjantaina Ilo alkoi yhtäkkiä kulkea epäpuhtaasti ja ontua oikeaa takajalkaansa. Se oli perässä vedettävää mallia remmissä kulkiessa, häntä roikkui, eikä se jaksanut tervehtiä edes kavereitaan, joiden kanssa oli tarkoitus lähteä lenkille. Tutkin Ilon - ei näkynyt tai tuntunut mitään missään, mutta liike oli kummallista ja lenkin sijaan kannoin sylimallin aussien kotiin. Kotona tutkin Iloa jälleen kerran ja katsoin tassut otsalampun avulla. Yksi antura punotti ja siinä näytti olevan joitain, pikkuruinen kivi tai tikku. Koitin rönklätä pinseteillä, mutta ei siitä oikein mitään tullut. Laitoin hunajavoidetta. Eilen ja tänään liike ollut puhdasta, vauhtia ja intoa riittänyt. Laura tutki tassun vielä tänään ja totesi, että luultavasti tassussa on ollut ruusunpiikki tai vastaava.

Kommentit

 1. Ahhahaa! Ekassa kuvassa näyttää ihan kuin Ilo reiskasti seisois siskonsa päällä! Sisaruspainit ne vasta parhaat ovatkin! :D

  VastaaPoista
 2. Sisaruspainit on parasta! :-D Niin näyttää, vaikka todellisuudessa Ilo taisi lentää mukkelis makkelis kuperkeikalla maahan. :-D

  VastaaPoista
 3. Kuinka paljon Helmessa maksoi kuvaukset kun olitte tuollaisella porukalla? Mietin itsekin minne vien koirani kuvattavaksi sitten kun tuo vielä vähän kasvaa.. Helmestä olen varannut jo fysioterapian ja mietin kuvauksiakin sinne. Onnea loistokkaista kuvia, terveluustoinen koira on ilo ja onni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä muillakin oli aikamoinen kasvattialennus, joten oikeista hinnoista ei tietoakaan.

   Poista
 4. Ilo on on sijoituskoira, joten osaan vain laittaa linkin hinnastoon - http://www.elainlaakarihelmi.fi/hinnasto/ :-) Helmi on kyllä hurjan kiva ja viihtyisä paikka. Kiitos!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit