Iloista Hoppuilua

Pikkasen on väsyttänyt niin minua kuin Iloakin tuon Onnidog viikonlopun jälkeen. En ole jaksanut/ehtinyt istua koneella ja blogitekstit on roikkunut päivästä toiseen. Sunnuntaista torstaihin otettiin todella rennosti. Käytiin lenkillä, mutta ei tehty oikeastaan mitään muuta. Ei mitään treenintapaistakaan.

Torstaina oli omatoimiset tokotreenit meidän tokoringin kanssa Hakametsässä. Paikalla taisi olla kahdeksan koirakkoa ja ryhmä jaettiin kahtia. Meidän ryhmässä meidän lisäksi Lea & Suni-perro, Svetlana & Chili-bortsu ja Anna & Vartti-aussie. Lea on meistä kokenein, joten hän toimi "koutsina", opasti ja antoi vinkkejä.
Päätin, että tehdään liikkeestä jääviä ja luoksetuloa liikkuroituna. Me ei olla paljoa tokoiltu liikkuroituna, mutta tähän tulee varmasti talvikauden tokoryhmän ja tokoringin kimppatreenien myötä muutos. Pitää opetella itsekkin liikkuroimaan muiden suorituksia niin voi olla muille avuksi. Ilo otti selvästi häiriötä liikkuroivasta Leasta "siirtymävaiheissa", varsinaiset tehtävät sujui kuitenkin mielestäni ihan hyvin.

Liikkeestä maahanmenossa Ilo näytti kuulemma vähän siltä, että odotti maahanmenoa. Nytkähti paikoillaan, mutta kuunteli tarkkaavaisena tutun käskysanan ja jämähti seisomaan maahanmenon sijaan. Sain joskus keväällä Maijulta vinkin kertoa koiralle etukäteen mitä ollaan menossa tekemään - olenko käyttänyt? No hävettävän harvoin. Lea antoi saman vinkin, joten nyt koitan ryhdistäytyä näiden kanssa ja ruveta reilummaksi kilttiä koiraani kohtaan. Ilo oli liikauttanut inasen toista taka(?)jalkaa, mutta muuten ok.

Luoksetulossa tuli hyvällä vauhdilla ja tömähti vähän jalkaani. Tätä on käynyt aina välillä. Lea antoi vinkin treenata siten, että lähettää lähempää (vauhdista) koiran kiertämään esim. puun tai tolpan ja kutsuu siitä sivulle. Teimme tätä harjoitusta useampia kertoja ja Ilo jäi istumaan vinoon. Seisoin itse huonosti ja linjaa korjattuani Ilo tulikin suorempaan. Tässä harjoituksessa kainalopalkka, toimii.

Toisella kierroksella otettiin seuraamista. Ilo oli aivan liekeissä katseltuaan muiden tekemistä sivummalla. Sen into ja energia oli aivan käsittämätöntä. Tästä johtuen se painoi jalkaani ja alkoi poikittaa, mutta saimme aikaan ihan kivojakin pätkiä ja sitä normimenoa. Lean mielestä kävelen normiseuruussa aika reippaasti, tahtia voisi vähän hidastaa. Harjoittelimme seuraamista eri tahdeissa. Lea huusi minulle aina "nopeempaa" tai "hitaampaa" ja minun piti muuttaa vauhtiani, aika hauska harjoitus.

Treeneistä jäi hyvä mieli. Taas opittiin uutta ja saatiin hyviä vinkkejä. Tykkäsin Lean tavasta sanoa asiat suoraan. Ilo käyttäytyi aika kivasti, vaikka kuumui vähän innokkaan Sunin päästessä hommiin ja katse harhaili välillä toisessa ryhmässä treenailleen Priya-siskon puoleen.

* Liikkuroituja treenejä! PALJON!
* Erilaisia treenejä. Ei aina saman kaavan mukaan.
* "Mennään tekemään liikkeestä maahanmenoa", "... seuraamista", "... paikkamakuuta".
* Mistä haluan juuri tänään palkita koiran? Mikä on tänään tärkeää seuruussa? Into? Tismalleen oikea paikka? Mikä on tänään tärkeää luoksetulossa? Vauhti? Täysin suora perusasento?


Treenien jälkeen Laura toi Ilon puoliveljen Hopun meille hoitoon. Hoppu on meidän luona viikonloppuun asti. Ilo ja Hoppu tulee hienosti toimeen keskenään. Sisällä otetaan rennosti ja remmissä kuljetaan rauhassa, mutta ulkona vapaa-käskyn kajahtaessa ilmoille alkaa melkoinen meininki. Välillä sisällä nuhjutaan nätisti ja lähinnä Ilo on "Hoppu huomaa mut, huomaa huomaa huomaa, huomaa nyt, älä oo tommonen". Ilo heittäytyy Hopun viereen, lätkii etutassuilla naamaan tai potkii takatassuilla kylkeen.

Ollaan lenkkeilty kolmisteen, lenkkeilty Millin & Priyan kanssa, lenkkeilty Kristan & shelttien kanssa, vierailtu miehen porukoiden luona, heitelty frisbeetä ja tehty vähän rally-tokoa. Ilo on niin iloinen kun sillä on koirakaveri, se nauttii selvästi. Välillä koirien meno ulkona on aika hurjaa, ne vaanivat toisiaan ja ampaisevat täyteen vauhtiin. Välillä ne juoksevat toisiaan päin ja lentävät mukkelismakkelis, yleensä Ilo. Välillä vähän hirvittää kun Hoppu on Iloa 9cm ja 7kg isompi. 

 Järkevä hyppy.
 Vähemmän järkevä hyppy.

Hoppu on hieno frisbeekoira, rakastaa juosta frisbeen perässä ja hypätä frisbeen kiinni. Hoppu on innoissaan, mutta liikkuu järkevästi. Ilo on innoissaan ja liikkuu vähemmän järkevästi. Sille pitää heittää juuri tietynlainen ja lyhyt heitto, jotta se ei hypi tyhmiä hyppyjä ja saa frisbeen kiinni. Mies onneksi löysi sopivan tyylin ja Ilokin sai hyviä järkeviä koppeja. Ostoslistalle pehmofrisbeet! Kuvat menneiltä päiviltä. Videolla rallymaista hassuttelua kaksikon kanssa. Käytiin äsken iltalenkillä Kristan, aussieiden ja shelttien kanssa. Koirat söi ja nyt ZzZ.

Kommentit

  1. Huomenta! Tässäpä on tullut niin paljon uusia asioita, mitä koiran voi harrastaa teidän Himoksen reissun jälkeen. Ei ole ollut harmainta hajuakaan tollasista harrastusmahdollisuuksista. Mitä muuten tarkoittaa termi liikkuroida? ps. saisikos ton upean hämähäkin taideteoskuvan e.mailiini kopsattavaksi. tv.grandgrandmother

    VastaaPoista
  2. Liikkurointi tarkoittaa sitä kun toinen ihminen kertoo meille mitä pitää tehdä ja missä pitää tehdä. Koska liike alkaa, koska liike loppuu, koska annetaan käskyt, koska käännytään jne. Kisoissa on siis liikkuroimassa tuomarin lisäksi ihminen ja sitä on hyvä treenata. :-) Sanoppa muuta! Lajeja on vaikka kuinka, eikä tuossa ole edes kaikki. Voin laittaa kuvan! Kiitos kehuista, tykkään itsekkin. Yhtenä aamuna oli oikein harmaata, usvaista ja kaikkialla seittejä. Oli hienoa ja vähän mystistä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit