Jälki 013, tokoa ja kissoja

Tänään tallasin ensimmäisen jäljen sitten Onnidog-viikonlopun. Tasaiselle nurmikentälle, 200 askelta, kaksi kulmaa, nami (juusto) joka toisella tai joka kolmannella ja aluksi tiheät askeleet, mutta alun jälkeen normaalit.

Ilo lähti jäljestämään vauhdilla, aluksi teki todella rumaa ja hutiloitua työtä, mutta parani. Ensimmäinen kulma oli järkyttävän ruma ja kamala, Ilo jäi pyörimään ja eksyi totaalisesti kartalta, autoin eteenpäin. Jäljestys jatkui todella nätisti ja toinen kulma oli hyvä, Ilo pysyi kartalla ja jatkoi. Jossain kohtaa eksyi, mutta korjasi heti itse.

Eilen tokoiltiin kahteen kertaan. Vein tyttären balettiin ja otin Ilon mukaan, jotta saan odotusajan kulumaan. Kävimme lenkillä lähimaastoissa ja otimme samalla tokon aloliikkeitä. Häiriönä outo paikka, ympärillä pyörivä liikenne ja satunnaiset ohikulkijat. Ilo teki kivalla vireellä töitä ja meillä oli hauskaa. Aloliikkeiden lisäksi harjoittelimme (tunnari)kapulan noutoa. Lähti vauhdilla ja otti kiinni.

Kotiuduttuamme Ilo oli muutaman tunnin yksin, jonka jälkeen lähdimme lähikentälle tokoilemaan Kristan ja shelttien kanssa. Samoja juttuja kuin aiemmin. Kivasti meni nämäkin treenit. Tosin seuraamisessa Ilo alkoi ajoittain poikittaa, taisi odottaa lelua. Tein häiriköidyn 1min paikkiksen Kristan ja shelttien vieressä. Tiputtelin, heittelin ja vinguttelin leluja. Karvalelua, narulelua, tunnarikapulaa, tennispalloa, frisbeetä ja namipussia. Pysyi!

Perjantaina Ilo pääsi mukaani aamutalliin. Hevoset oli vähän jänniä tallissa, aitauksessa vähän kiinnostavia ja hevosten kakka olisi maistunut vähän turhankin hyvin. Karsinoissa olisi "auttanut" syömällä kakkakikkareita ja kaivamalla purua, pölö. Ilo pääsi totuttelemaan myös kissoihin, toista kertaa viikon sisään. Aluksi kissat oli tietysti aivan käsittämättömän mielenkiintoisia, mutta viisikuinen pikkukissa totutti Ilon kissoihin aste asteelta...

Ensiksi katseli kauempaa. Rappusten yläpäässä jännästi "säpsyi" Iloa kohti, jolloin Ilo väisti rappusten alapäässä. Tuli rappunen kerrallaan alaspäin, päästäen samalla todella suloisia ja matalia maukaisuja. Ilo siirtyi muualle (kerjäämään) ja kissa tuli samaan huoneeseen, Ilolla kesti hetki tajuta ja tajuttuaan se meni varovasti haistamaan. Kissa sähisi, Ilo väisti. Tätä toistui jokusen kerran. Ilo väisti kissaa järkevästi, mutta oli utelias ja kiinnostunut. Kissa hyppäsi pöydälle ja molemmat haistelivat toisiaan. Kissa alkoi tassullaan (ilman kynsiä) taputella Iloa päähän. Nauroin niin, että itku tuli. Huikea pikkukissa! Jos minulle tulisi kissa, haluaisin tuollaisen.

Kommentit

  1. Teidän päivään mahtuu kyllä paljon hapeningiä! Riemukasta alkanutta viikkoa! tv.mummeli&boys

    VastaaPoista
  2. Kyllä välillä otetaan todella rauhassakin. Pakkokin ottaa, että ei koira totu siihen, että aina vain tehdään ja tehdään. :-) Täällä ollaan kolmisteen meidän perheen naisten kanssa lenkillä. <3 Kiitos samoin! - Jenny

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit