OnniDog'14 sunnuntai

Perjantai löytyy täältä ja lauantai täältä. Viimeinen aamu Jämsässä hurahti käyntiin samalla kaavalla kuin aikaisemmatkin aamut. Taisimme taas herätä Ilon ja Priyan riekkumiseen. Pakkasin tavarat valmiiksi, söimme aamupalaa ja lähdimme auto lastattuna kohti Himosta. Viimeinen OnniDog'14 päivä!

Kävimme lämppälenkillä Himoksen kivoissa maastoissa ja suuntasimme agilitykentälle.

Agility 9.00-10.00 Kouluttaja Virve Vuorela
Tämä oli suurin pettymys minulle, mutta se nyt ei maata kaada kun aksaa tehdään muutenkin. Aivan aloittelijat ja vähän kokeneemmat olivat samaan aikaan samalla kentällä ja saman kouluttajan opissa. Kenttä oli nurmella, kostea yön jäljiltä ja maa oli epätasainen. Ryhmä jaettiin kahtia. Aivan aloittelijat saivat täyden huomion kouluttajalta ja meidän muiden menoa katsottiin enemmän sivusilmällä. Jossain kohtaa sain kommentin, että meidän meno näytti hyvältä. Olihan se mukava kuulla, mutta odotin rehellisesti sanottuna vähän enemmän. 

Milli kuuli, kuinka muut oli kommentoinut, kuinka heidän koiransa ottaa häiriötä meidän aksaan syttyneistä, ääntelevistä kiitureista. Itse en tällaista pistänyt merkille siinä täydellisesti keskittyneenä. Harmillista, jos näin on. Olisi ollut parempi, että molemmat ryhmät olisi ollut eri aikaan tai molemmille omat paikat/kouluttajat. 
Meillä oli käytössä kolme hyppyä ja putki. Piti olla hyppy, putki, hyppy ja hyppy, mutta se tuntui niin säälittävän lyhyeltä ja helpolta, että lisättiin pituutta ja haastetta vetämällä varsin koukeroista rataa. Rata näytti suunnilleen tuolta, mitä yläkuva näyttää. Melkoista valssailua! Rata osoittautui todella hauskaksi, sitä oli kiva tehdä.

Koulutuksena en tästä puhuisi, mutta treenit meni kivasti. Ilo oli hyvin kuulolla ja teki kivasti. Aluksi olin itse myöhässä - meinasin mm. törmätä koiraani, mutta pienellä muutoksella saatiin homma toimimaan ja tosi kivojakin suorituksia aikaiseksi. Kentällä treenasi samaan aikaan kuutisen koirakkoa, silti Ilo teki vain aksaa minun kanssani ja Priya Millin kanssa. Huikeat punaiset! 


Rally-toko 10.00-11.00 Kouluttaja Elli Kinnunen
Rallailua taas! Tällä kertaa lauantaisen tokokouluttajan kanssa. Elli rakensi meille kokonaisen radan, jossa oli yhdeksän kylttiä. Meillä oli leikkimielinen kisa, kuka suorittaa radan nopeiten. Kaikki oli aloittelijoita, joten kävimme radan läpi ilman koiraa, kyltit läpi koiran kanssa ja sitten oli itse hurjan kilpailun vuoro. ;-) Meidän vuoro oli viimeisenä ja voitimme suorittamalla radan 52s. Oli hauskaa ja vähän jännittävää.

Rally-toko oli hurjan hauskaa. Kyltit näyttivät ja kuulostivat vaikeilta, mutta tehtynä ne olikin yllättävän helppoja ja järkeviä. Liikkeet oli hauskoja ja rallya voisin ehdottomasti puuhailla jatkossakin. Ehkä joskus jollekkin kurssille? Liikkeet löytyy alta suoritusjärjestyksessä ja liikkeiden selitykset kopioitu www.rally-toko.fi.

 

Lähtö
Ratasuoritus alkaa lähtökyltiltä. Koirakko asettuu lähtökyltille perusasentoon, koira istuu ohjaajan vasemmalla sivulla. Tuomari antaa lähtöluvan ohjaajan vastattua myöntävästi ”valmis”-kysymykseen. Ajanotto käynnistyy, kun koira tai ohjaaja ohittaa lähtökyltin.
 
Koira eteen, oikealta sivulle
Ohjaajan pysähtyessä kyltille, koira ohjataan ohjaajan eteen istumaan koiran kuono enintään 30 cm päähän ohjaajasta, koiran rintamasuunta ohjaajaan päin. Koira ohjataan oikealta ohjaajan takakautta ohjaajan vasemmalle sivulle.
 
270 asteen käännös vasempaan
Koirakko tekee 270 asteen tiiviin käännöksen vasemmalle kyltin edessä.
 
Istu - maahan
Koirakko pysähtyy perusasentoon kyltille. Koira ohjataan makuuasentoon niin, että koiran kyynärpäät osuvat maahan. Koiran on lähdettävä kyltiltä suoraan makuuasennosta.
 
Pujottelu
Pujottelu suoritetaan aina aloittaen ensimmäisen merkin oikealta puolelta. Merkkejä on tehtävässä neljä. Merkkien välit ovat 1,5 m - 2 m. Ensimmäisen merkin etäisyys tehtäväkylttiin on vähintään 1,5 m tai merkin on oltava kiinni tehtäväkyltissä. 

Vasen täyskäännös
Koirakko tekee tiukan täyskäännöksen kyltin edessä. Ohjaajan kääntyessä paikoillaan vasemmalle, koira kiertää ulkokautta ohjaajan vasemmalle sivulle.
 
Käännös vasempaan
Koirakko tekee 90 asteen tiukan käännöksen vasemmalle kyltin edessä.
 
360 astetta oikeaan
Koirakko tekee tiiviin 360 asteen käännöksen oikealle.
 
Maali
Maalikyltti ohitetaan edellisen tehtäväkyltin määräämällä vauhdilla ja seuraamispuolella. Ajanotto ja ratasuoritus loppuvat, kun koirakko on ohittanut maalikyltin.
 
 Näin mallikkaasti odotettiin omaa vuoroa. 
 Parhaista parhain loppupalkka. T: Ilo & Priya

Kävimme Eijan luona syömässä ja keräämässä loput tavarat, jonka jälkeen koirat pääsivät autoon lepäämään kun meillä oli luvassa yksi Onnidogin odotetuimmista jutuista - iki-ihanan Tuire Kaimion luento. Kasasimme muistiinpanovälineet ja valtasimme penkit viihtyisästä salista. Tuire luennoi reilu pari tuntia ja olisin voinut kuunnella luennointia vaikka loppuillan. Puolessa välissä oli tauko, jonka aikana koirat pääsivät venyttelemään jäseniään. Luento oli todella mielenkiintoinen ja Tuire oikein hyvä luennoimaan. Varmasti matkaan Tuiren luennolle toistekkin. Kirjoitan luennosta erikseen, kunhan kerkiän. Tekstiä rustasin kahdentoista sivun verran.

Millin tekemä video sunnuntaista. Kiitos kaikille loistavasta viikonlopusta!

Kommentit

Suositut tekstit