Rallya Tampereella W-porukalla

Ensimmäisenä - NYT meillä on vetovermeet! Ostin käytettynä ManMatin vetovyön ja ManMatin vetonarun. BarffiNetistä kävin ostamassa Zero DC Faster-valjaat. JEE!!! Sinimustalla setillä mennään. ;-)

Lauantaina rally-tokoiltiin Wirneen porukalla täällä kotikulmilla samalla kun Laura haki Hoppu-hoitolaisen. Menossa mukana Laura, Nessa & Hoppu, Milli & Priya, Piritta & Jedi, Eija & Kayla ja Saila, Arthur & Rocky. Kokenut rallaaja Piritta rakensi meille radan ja radalta löytyi viisitoista kylttiä.

Kayla, Priya, Ilo, Nessa, Jedi, Hoppu ja Arthur. Oli hieman haastavaa ja tässä oikeasti paras kuva!

  Ilo 1v 2kk. 

Rataan tutustuimme porukalla ilman koiria ja rata suoritettiin koiran kanssa pariin kertaan. Alla liikkeet, selitykset kopioitu taas rally-tokoyhdistyksen sivuilta. Selkeämpi noin kuin itse selittämällä. Pari huomiota muistiin! Näiden kanssa itse hieman epäröin. "Koira eteen, vasemmalta sivulle" koira istumaan eteen ja siitä ohjaus sivulle, mutta liike jatkuu heti - ei istumista. "Askel oikeaan" koira seisoo, ei istu. Kauhean liikkuvaista!

Lähtö  
Ratasuoritus alkaa lähtökyltiltä. Koirakko asettuu lähtökyltille perusasentoon, koira istuu ohjaajan vasemmalla sivulla. Tuomari antaa lähtöluvan ohjaajan vastattua myöntävästi ”valmis”-kysymykseen. Ajanotto käynnistyy, kun koira tai ohjaaja ohittaa lähtökyltin.
360 astetta oikeaan  
Koirakko tekee tiiviin 360 asteen käännöksen oikealle.
Koira eteen, vasemmalta sivulle  
Ohjaajan pysähtyessä kyltille, koira ohjataan ohjaajan eteen istumaan koiran kuono enintään 30 cm päähän ohjaajasta, koiran rintamasuunta ohjaajaan päin. Koira ohjataan vasemmalta ulkokautta ohjaajan vasemmalle sivulle.
Pujottelu edestakaisin  
Pujottelu suoritetaan aina aloittaen ensimmäisen merkin oikealta puolelta. Merkkejä on tehtävässä neljä. Merkkien välit ovat 1,5 m - 2 m. Ensimmäisen merkin etäisyys tehtäväkylttiin on vähintään 1,5 m tai merkin on oltava kiinni tehtäväkyltissä.
Koira eteen 1 askel peruuttaen ISTU 2 askelta peruuttaen ISTU 3 askelta peruuttaen ISTU
Ohjaajan pysähtyessä kyltille, koira ohjataan ohjaajan eteen istumaan koiran kuono enintään 30 cm päähän ohjaajasta, koiran rintamasuunta ohjaajaan päin. Ohjaaja peruuttaa yhden askeleen ja pysähtyy, sitten kaksi askelta ja pysähtyy, lopuksi kolme askelta ja pysähtyy. Koira kulkee mukana ja ohjaajan pysähtyessä istuu ohjaajan eteen. Lopuksi koira palaa ohjaajan sivulle.
Vasen täyskäännös  
Koirakko tekee tiukan täyskäännöksen kyltin edessä. Ohjaajan kääntyessä paikoillaan vasemmalle, koira kiertää ulkokautta ohjaajan vasemmalle sivulle.
270 asteen käännös vasempaan  
Koirakko tekee 270 asteen tiiviin käännöksen vasemmalle kyltin edessä.
ISTU kierrä koiran ympäri
Koirakko pysähtyy perusasentoon kyltille. Koiran istuessa paikallaan, ohjaaja kiertää etukautta koiran ympäri lopuksi pysähtyen koiran viereen.
Askel oikeaan  
Ohjaaja astuu kyltin jälkeen askeleen oikealle etuviistoon koiran seuratessa liikettä. Koirakko jatkaa kyltiltä suoraan eteenpäin.
Käännös vasempaan  
Koirakko tekee 90 asteen tiukan käännöksen vasemmalle kyltin edessä.
Spiraali oikealle  
Spiraali jää koirakon oikealle puolelle. Koirakko kiertää ensimmäiseksi kaikki kolme merkkiä, sitten kaksi lähintä kylttiä ja viimeiseksi lähimmän. Merkkien välit ovat 1,5 m - 2 m. Ensimmäisen merkin etäisyys tehtäväkylttiin on vähintään 1,5m tai merkin on oltava kiinni tehtäväkyltissä.
Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu
Ohjaajan pysähtyessä kyltille, koira ohjataan ohjaajan eteen istumaan koiran kuono enintään 30 cm päähän ohjaajasta, koiran rintamasuunta ohjaajaan päin. Koira ohjataan vasemmalta ulkokautta ohjaajan vasemmalle sivulle perusasentoon istumaan.
Liikkeestä maahan
Ohjaajan pysähtyessä kyltille, koira ohjataan suoraan liikkeestä makuuasentoon niin, että koiran kyynärpäät osuvat maahan. Koiran on lähdettävä kyltiltä suoraan makuuasennosta.
270 asteen käännös oikeaan
Koirakko tekee 270 asteen tiiviin käännöksen oikealle kyltin edessä.
Maali  
Maalikyltti ohitetaan edellisen tehtäväkyltin määräämällä vauhdilla ja seuraamispuolella.
Ajanotto ja ratasuoritus loppuvat, kun koirakko on ohittanut maalikyltin.


Pujottelua ahnurin kanssa.

 Laura sai Hopulle häiriötä pyytämättään.

Kaikilla taisi olla hauskaa ja rata rallattiin ilman suurempia ongelmia. Radalla oli Onnidogista tutuksi tulleita kylttejä, mutta myös aivan uusia tuttavuuksia. Rallaaminen oli tälläkin kertaa tosi kivaa. Mietin tosissani kylttien tulostamista ja pidikkeiden ostamista. Itse jäätyilin tälläkin kertaa, mutta Ilo teki houkuttelemalla kaiken. Onnea on ahne koira! Kokeilin ilman namia, mutta sitten huomio siirtyi turhan helposti yleisöön - namit takaisin.

Rallittelun ohella koirat saivat rallitella oikeasti, juosta ja painia. Ei varmaan tarvitsisi erikseen mainita, että Ilolla ja Priyalla oli parhaat leikit. Punainen Pyörremyrsky vauhdissa, kuten aina. Tein Ilon kanssa aluksi pätkän tokoa - seuraamista, jääviä ja luoksaria. Ihan mukavasti meni, ei erityistä mainittavaa.
 Punainen pyörremyrsky kasvoi.

Arki kahden aussien kanssa sujui mainiosti ja rehellisesti sanottuna minulla on pentukuume, ollut jo jonkin aikaa. En käsitä, miten se edes voi olla mahdollista kun oma koirani on vasta 1v 2kk ja ollaan hyvin alussa harrastuksissakin. Vaikka sydän sanoisi mitä, järki onneksi sanoo vastaan. Minä odotan Ilon mahdollista pentua, enkä edes voi sortua sitä ennen. Mikä onni! Joskus vielä Ilolla on kaveri ja se on vielä tuplasti onnellisempi, nyt saa tyytyä vain lenkkikavereiden kanssa rälläämiseen.

Hoppu on ihana hoitolainen ja aina tervetullut meille. Kiitos Laura taas tästä mahdollisuudesta ja ihanista "tuliaisista". Laura oli itse tehnyt meille kaikkea ihanaa - korin, narulelun, sekä paracordista Ilolle kaulapannan, hihnan ja rannekorut meidän perheen tytöille. Saimme myös loistavan frisbeen ja mustikkasuklaata.

No tekikö hiukan tiukkaa kun mukana oli tällaisia ihania, päteviä ja äärettömän suloisia nelikuisia koipeliineja...
 Wirneen Jompsin Kumpsin "Kayla"
Wirneen Jokumuumuka "Jedi"
Drovers Road Rodeo Bull "Arthur"

Kommentit

 1. Voi ei tuo kuva missä punaiset juoksee häiriköimään Hoppua! Fiksu näköisiä :D Ihania kuvia muutenkin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Koitan töiden jälkeen käsitellä kuvat ja laittaa jakoon. Ehdin käydä nyt läpi kaikki.

  VastaaPoista
 3. Hauskoja kuvia! :) Olen ajatellut treenailla omatoimisesti rallya Jedin ja Wilman kanssa Tallilla jokusen kerran tulevan syksyn ja talven aikana, saa mieluusti tulla mukaan jos vaan kiinnostaa :)
  -Piritta

  VastaaPoista
 4. Voi hyvänen aika mitä koipeliineja teillä ollut siellä mukana :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit