Agility 4

Opetin Ilolle eilen uuden tempun. Pää maassa makaamisen, paikkamakuuta ajatellen. Käskysanaksi saa tulla LEPO. Sain nopeasti naksautettua ensimmäisen kerran ja Ilolla alkoi heti raksuttaa "mitä oikein tein saadakseni namin", mutta seuraavan naksautuksen ansaitsemiseen meni aika kauan. Sittenkin meni vielä jonkin aikaa ja Ilo tarjosi mm. kierimistä, ryömimistä ja takajalkojen nostoa. Mieheni katseli Ilon takajalkojen nostoa (josta en tietenkään voinut palkata) ja totesi, että "eikö tuo ole eläinrääkkäystä". :-D Oikea temppu löytyi ja tuli monta onnistunutta toistoa. Harjoittelimme saman setin muutaman kerran illan aikana ja tänään aamuruoalla.

Päivällä kävimme 2h metsälenkillä Kristan ja koirien kanssa. Instagramista löytyy muutama puhelinkuva. Kävimme tutkimassa uusia reittejä, saatoimme eksyä ja sattumalta löytää tutulle polulle. Oli aivan ihanaa ja koiratkin nauttivat täysin rinnoin, tietysti. Metsässä oli kovin märkää ja Ilo pääsi joutui pesulle heti kotona.

Agilityssä vuorossa oli kontaktit. Keinulla, A:lla ja puomilla. Me olemme aika eritasoisia ainakin tietyissä asioissa ja jokainen teki oman osaamisensa mukaan Maijun valvovan silmän alla. Ensiksi Ilo sai paukutella keinua siten, että toisen pään alla oli siiveke. Ilo ei ollut paukkeesta moksiskaan. Sitten lähetin Iloa sivulta keinulle keinun keskivaihteilta. Pian jo otimme mukaan 2on2off. Ilo tajusi idean nopeasti, mutta minä unohdin oleellisia juttuja, kuten palkata koiran oikeaan asentoon, vapauttaa koiran ja rintamasuunnan.

Muista! Koira palkataan tassujen ollessa eteenpäin. Koira lähtee vasta kun se sanallisesti vapautetaan, eikä esimerkiksi ohjaajan liikahtaessa. Häiriöliikkeet. Rintamasuunta sinne, minne ollaan seuraavaksi menossa.

Seuraavaksi harjoiteltiin A-esteellä. Estettä ei suoritettu kokonaisuutena vaan koira lähetettiin sivulta esteelle ja otimme vain 2on2offia. Minä kyykistelin Ilon edessä ja Ilo sai riepottaa lelua aina sen aikaa kun jalat pysyivät oikeissa asemissa eli takatassut esteellä ja etutassut maassa. Ilo tarjosi takajalkojen nostoa, josta palkkasin sitä samalla tapaa. Meni vieläkin paremmin ja Ilo pysyi hyvin. Ilo tykkää muutenkin hirveästi tuosta tempusta!

Muista! Koiran palkkaus koiran korkeudelta. Jos seison koiran edessä, koira joutuu kenottamaan pää pystyssä. Palkkaa niin kauan kuin koira pysyy esteellä, iloista ja innokasta kehumista. "Oho" kun jalat lähtee asemista ja uudestaan. Vapautus! Hauskaa pitää olla esteellä, mutta hauskaa pitää olla myös vapautuessa.
Meillä jäi niukasti aikaa, mutta harjoittelimme vielä välistävetoja. Olisi pitänyt tajuta, että minun olisi pitänyt jättää koko homma väliin ajan rajallisuuden takia. Välistävetoja on tehty vain pari kertaa ja ne on ollut meille hyvin haastavia ja tekniikassa on hiomista, joten treeni jäi aivan totaalisen kesken. En ole tyytyväinen meidän minun suoritukseen ja harmitti lopettaa hommat kesken. Ohjasin väärin ja palkkasin väärin, Ilo teki juuri niin kuin ohjasin. Välistävedot opetettiin tällä kertaa mielestäni jotenkin erilailla kuin viimeksi tai sitten tajusin erilailla. Pitää koittaa päästä pian omatoimisesti treenaamaan. Viimeistään kolmen viikon päästä Millin mukana.

Kotiläksyksi 2on2off-kontaktit, joita voi harjoitella mm. portaalla, rahilla tai tyynyllä. Estefokusta vaikka puita kiertämällä kun koira ottaa kontaktin esteeseen eli tässä tapauksessa puuhun, se lähetetään esteelle. Minä sain kotiläksyksi myös lyhyesti ja ytimekkäästi muista! Jännä juttu. ;-)

Kommentit

 1. Välistävedot on järkyttävän hankalia! En osaa vieläkään, aina liian myöhässä, ohjaus epäselvää tai kompuroin muuten vain, onnistumiset tulevat tuurilla eikä taidolla. :D
  Mielenkiinnosta kysyn millä tekniikalla lähditte nyt käymään ohjauskuviota läpi, tai miten se erosi vanhasta tavasta?

  VastaaPoista
 2. Siis jotenkin viimeksi tajusin asian erilailla, en edes muista varsinaisesti, miten opetettiin. Nyt käsien asento oli loogisempi tai tajusin sen aivan erilailla. :-D

  VastaaPoista
 3. Miten opetit ton maahanmenon pään kanssa ? :)

  VastaaPoista
 4. Naksuttelemalla (koira saa itse tarjota ja naksulla vahvistaa halutun käytöksen). Menin istumaan lattialle ja Ilo kävikin nopsaan makaamaan. Vähän ehkä turhautuikin ja painoi pään maahan, jolloin nopeasti naks ja palkka. Sitten alkoi raksuttamaan ja tarjosi monenlaista, mutta seuraavaan meni aika kauan. Sit jossain kohtaa äkkäsi ja nyt tarjoo nopsaa, seuraavalla kerralla käskysana mukaan.

  VastaaPoista
 5. Ja siis toki koira on pitänyt ehdollistaa naksulle ennen harjoitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa :D ei se niin monimutkasta ollutkaan. kiitti :) voi olla että meidän tolleri tarjoaa ennemmin kuun tuomista taivaaltakin ennempää :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit